Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

"Ele mele dudki", proste i jednocześnie interesujące, więcej pójdzie w lewo czy w prawo. Zabawna i czarująca ta przyroda :D

Obrazek
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Piękne zdjęcia Agnieszko :D
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam- dzień z nieśmiało przebijającym się słońcem, jednak piątek- jak to brzmi! ;:oj
Niezwykle ciekawie opowiadasz o wykończeniu mieszkania Teściowej- musi być pięknie..
Bardzo mi miło, że kawiarenka kojarzy się Tobie ze mną- i wzajemnie, byłam w niej tylko raz, z Tobą :D
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga że zapytam teściowa zmieniała mieszkanie czy tylko remont był coś wczesniej pisałaś ale już mi umkło w pamięci :oops:
jeśli nowe mieszkanko to podziwiam i gratuluję odwagi dla tej Pani :)

co u mnie ..hmm od jutra robimy ogrodzenie,musimy przygotować podłoże pod garaż( w wtorek przyjeżdza)więc będzie sie działo ale czekam na to bo muszę się gdzieś wyładować :wink: Wy w ogrodach ja póki co bardziej roboczo :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dario, powodzenia w zaplanowanych pracach życzę i niech pogoda sprzyja!
Teściowa zmienia mieszkanie na nowe, które odziedziczyła po ciotce, którą zajęła się w chorobie. Ciotka zmarła w lipcu ubiegłego roku, zostawiając jej swój dorobek. Teściowa po naszych namowach, zdecydowała się na przeprowadzkę, ale mieszkanie wymagało remontu. W zasadzie zmieniliśmy wszystko - wycyklinowana podłoga, nowe kafle w łazience i kuchni, wymienione drzwi, parapety, cały osprzęt elektryczny, no wszystko dosłownie. Darek z kolegą z pracy zrobili sami kuchnię, założyli karnisze, osprzęt, złożyli mebelki do łazienki, resztę wykończyło dwóch fachowców. Ja wybierałam całość - kolor farb, kafle, meble, fronty kuchenne, sprzęt, armaturę, oświetlenie, zasłony, dodatki. Mieszkanie nie jest duże, ale przestronne i bardzo jasne. Poza tym, na drugim, a nie na trzecim piętrze bez windy, jak dotychczasowe. W przyszłym tygodniu przeprowadzka :)
Moniko, w takim razie kawiarenka budzi w nas jednakowe odczucia :)
O mieszkaniu mówię w pozytywach, bo z nieco zniszczonego, udało się zrobić istną perełkę.
Jeśli się odważę, pokażę Wam na zdjęciach co mi wyszło. Trzeba pamiętać, że w jego przypadku, można mówić o klasyce - to lokum dla starszej pani. Jednak w mojej opinii, naprawdę będzie ładne.
Pozdrawiam i szybkiego dnia w pracy życzę!
Szostani, cieszę się, że fotografie przypadły Ci do gustu!
Januszu, trafne i zabawne ujęcie tematu zmienności przyrody :)
Eda, dziś była rano taka lekko oszroniona rosa na roślinkach - fajne, godne uwiecznienia zjawisko.
Dzięki za miłe słowa! Wśród brzóz mieszka się naprawdę doskonale...
Marzko, mam nadzieję, że do koszenia zatrudnisz pomocnika - taki teren jakim dysponujesz, jest naprawdę wymagający.
Budleje dość powoli ruszają, jednak u mnie widać oznaki życia na wszystkich. Tobie życzę tego samego!

Tawuła za chwilę rozkwitnie ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, myślę, że po tym, co nam pokazałaś, to nie masz się czego wstydzić i pokazuj nam to,co zrobiłaś u teściowej :).
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Niezmiernie sie cieszę, że Twoje brzózki znów nabierają życia. Rzeczywiście zdjęcia z lata dają wrażenie , że Twój ogród jest w lesie. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia mieszkanka teściowej ;:65
;:196
Małgoś
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, witaj po przerwie!
Ja także jestem przeszczęśliwa, że brzózki wokół się zielenią... mój zakątek niedługo znowu zamieni się w enklawę, niemal niedostępną w swoim kontrolowanym buszu dla oczu postronnych ;-))
Mieszkanie pokażę, ale dopiero w święta będę mogła zrobić zdjęcia :)
Asieńko, dzięki, że wierzysz w moje umiejętności. Mieszkanie teściowej jest klasyką w stylu retro, ale dla starszej pani takie właśnie musi być. Mam nadzieję, że jak już wszystko będzie na swoim miejscu, zrobię zdjęcia i Wam pokażę... z lekkim stresem, nie ukrywam :)
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Dzięki podobno pogoda ma być :)

no wiesz znając Twój gust na pewno będzie ładnie 8-) wiec się nie obawiaj..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aguś! Zaglądam codziennie i podziwiam postępy wiosny, tylko na pisanie weny brak... ;:131
Sesja ogrodu zalanego słońcem i pączusie w soczystej zieleni?cudo! Trawniczek masz już piękny i chwastów wcale nie widać? ;:224
Czy podziałaliście coś z kaskadą? Działa prawidłowo?
Ciekawa jestem efektów Twoich prac dekoratorskich u teściowej ;:65
Miłego weekendu ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Ja też podglądam codziennie jak Kasia i tak samo jakoś weny brak .
U ciebie jak zawsze wszystko wymuskane ,chwastów nie widać ,a w ogrodzie szalej wiosna .W tamtym roku pryskałem trawnik Fernando ,a koło rabat i na ścieżkach wyrywałem mlecze ,ale w tym sezonie trzeba jeszcze raz powyrywać ,bo się nasiało znowu sporo .
Czytam ,ze rozwijasz się jako projektant .Teściowa będzie z pewnością zadowolona ,bo świetnie komponujesz ogród ,więc mieszkanie to mniejszy problem :;230 .Jutro jak będzie trochę ładnej pogody muszę popodlewać rośliny roosahumusem .Zobaczymy jak się sprawdzi i czy rośliny nabiorą wigoru .
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

OOO- zdjęcia mieszkania będą ;:138 Bardzo jestem ciekawa.. Klasyka ma swój urok, a wykonana w Twoim stylu i z Twoim gustem- na pewno jest niezwykle elegancka! Teściowa widziała na bieżąco postęp prac, czy wejdzie na gotowe mając niespodziankę?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguś, pięknie jest! Zieloniutko ! Jaka ta wiosna dziwna, u mnie bukietówki nie mają jeszcze takich listków :evil: :lol:
Po macoszemu troszkę ogród ostatnio traktuję, ale cóż. Nawet nie mam kiedy wkleić fotek ;:14
Buziaki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”