Tulipany cz.2
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.2
howlit, co to jest ?
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
howlit pisze:Dostałem 'toto' jako gratis do zamówienia. Niziutki, ale kwiaty duże, liście smugowane, czyżby jakaś odmiana Fostera?
Strona 35, 1 post porównaj
- Rennni
_fox_, tak to jest podobne i dlaczego ma liście tak małe, że nie są jeszcze widoczne? Nigdy nie widziałam takiego tulipana...
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Rennni kwiat w cebuli tworzy się już w przechowalni a więc dużo wcześniej przed wsadzeniem cebul, wzrost liści zależny jest od warunków uprawy.
Golden Apeldoorn
Golden Apeldoorn
Dzięki Fox. Jest to tulipan kaufmanna Showwinner.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
fox teraz wiem jak nazywają się te tulipany. Kupowałam je bez nazwy, oznaczone było tylko, że mają duże kwiaty.Mam je 3, czy 4 rok i jestem bardzo mile zaskoczona, że z roku na rok BEZ WYKOPYWANIA jest większa, zdrowa i kwitnąca kępa, co nieczęsto się zdarza.Z ciekawości pytam jak u Ciebie sprawuje się ta odmiana, czy mnoży się? U mnie są wysokie i muszę je podpierać drucianą obrączką._fox_ pisze:Rennni kwiat w cebuli tworzy się już w przechowalni a więc dużo wcześniej przed wsadzeniem cebul, wzrost liści zależny jest od warunków uprawy.
Dno kielicha tak wygląda
To są mieszańce z grupy Darwina, a więc nie do zdarcia, czerwonych mam sporo różnych odmian nie kopałem ich ponad 20 lat a jednak ładnie rosły i kwitły
Obecnie są już poprzesadzane wstępnie posegregowane cebule 1 sortu wydają na prawdę piękne kwiaty i sztywne łodygi.
Ale mam i takie żółte
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
To są mieszańce z grupy Darwina, a więc nie do zdarcia, czerwonych mam sporo różnych odmian nie kopałem ich ponad 20 lat a jednak ładnie rosły i kwitły
Obecnie są już poprzesadzane wstępnie posegregowane cebule 1 sortu wydają na prawdę piękne kwiaty i sztywne łodygi.
Ale mam i takie żółte
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje też zaczynają kwitnąć,
chociaż jest ich stosunkowo mało
w porównaniu z ubiegłym rokiem.
chociaż jest ich stosunkowo mało
w porównaniu z ubiegłym rokiem.
- Rennni
Card, różowa odmiana co to jest? Jest bardzo piękny
A moje tulipany:
Fur Elise
Gavota
Holland chic (?)
Joanne Woodward
Little Beauty? Little Princess?
Mistress
Queen Of Night (?)
Scarlet Baby
Shirley Dream (?) jedno jest dziwne żółty (choroba?)
A moje tulipany:
Fur Elise
Gavota
Holland chic (?)
Joanne Woodward
Little Beauty? Little Princess?
Mistress
Queen Of Night (?)
Scarlet Baby
Shirley Dream (?) jedno jest dziwne żółty (choroba?)
Rennni a może Shirley wraca do mamusi lub tatusia z kolorystyką, bo też jest taka możliwość
Co do Queen of night, to wart polecenia jest też Paul Scherer, powiem że jest ciemniejszy
No i ta Scarlet Baby mi nie pasuje zobacz na Red Riding Hood
Scarlet ma dół kielicha żółty
Co do Queen of night, to wart polecenia jest też Paul Scherer, powiem że jest ciemniejszy
No i ta Scarlet Baby mi nie pasuje zobacz na Red Riding Hood
Scarlet ma dół kielicha żółty