U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
Grażynko witaj
Piękne masz hiacynty takie pełne Cieszę się, że dziewanna tak pięknie powschodziła, niech rośnie zdrowo i zdobi Twój ogród. Szperałam trochę w necie i znalazłam jej nazwę to dziewanna austriacka i okazało się, że jest wieloletnia. Jeśli chodzi o werbenę trudno mi powiedzieć ale jeśli listki przypominają trochę pokrzywę to na pewno będzie werbena. Wstaw zdjęcia jak trochę podrosną.
Serdecznie pozdrawiam
Piękne masz hiacynty takie pełne Cieszę się, że dziewanna tak pięknie powschodziła, niech rośnie zdrowo i zdobi Twój ogród. Szperałam trochę w necie i znalazłam jej nazwę to dziewanna austriacka i okazało się, że jest wieloletnia. Jeśli chodzi o werbenę trudno mi powiedzieć ale jeśli listki przypominają trochę pokrzywę to na pewno będzie werbena. Wstaw zdjęcia jak trochę podrosną.
Serdecznie pozdrawiam
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne poletko hiacyntów .A zapach....
Moje dopiero nabierają kolorów.
Ale powojnik szybko ruszył .Niesamowite,jaki duży.
Tulipany u mnie w pąkach dopiero...
A werbenę dopiero jutro pewnie posieję
Moje dopiero nabierają kolorów.
Ale powojnik szybko ruszył .Niesamowite,jaki duży.
Tulipany u mnie w pąkach dopiero...
A werbenę dopiero jutro pewnie posieję
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Iwonko-iwona0042, też miałam w planach, że tamte zbuntowańce zakwitną na Wielkanoc. Niestety wina leży po mojej stronie, bo za późno je posadziłam. Kiedy są ciepłe dni, wynoszę na dwór ale i tak nie zdążą zakwitnąć na święta.
Iwonko-iwonaPM, dziękuję za miłe słowa pod adresem hiacyntów. Już widziałam, że założyłaś własny wątek ogrodowy. Będę zaglądać.
Aniu-sweety, z tymi zasiewami to raczej taka zabawa, bo nie mam zbyt wiele miejsca na parapetach. Prawdziwa walka o miejsce na parapecie rozpocznie się, kiedy poflancuję pomidory. Już rozglądałam się w ogrodniczym za jakąś szklarenką foliową, gdzie mogłabym wstawić pomidorasy.
Aniu-anym, fajnie, że znalazłaś nazwę tej dziewanny. Teraz sobie o niej poczytam. I też się cieszę, że jej tyle wzeszło. Będę też zaglądać na listki werbeny, może to ona? Podobno ładnie pachnie, kiedy kwitnie i przywabia motyle. Dzięki za wymianę.
Jolu, no rzeczywiście trochę u ciebie zimniej i wiosna przychodzi później. Widziałaś te pomidorasy na parapecie? To z nasion, które dostałam od ciebie.
Iwonko-iwonaPM, dziękuję za miłe słowa pod adresem hiacyntów. Już widziałam, że założyłaś własny wątek ogrodowy. Będę zaglądać.
Aniu-sweety, z tymi zasiewami to raczej taka zabawa, bo nie mam zbyt wiele miejsca na parapetach. Prawdziwa walka o miejsce na parapecie rozpocznie się, kiedy poflancuję pomidory. Już rozglądałam się w ogrodniczym za jakąś szklarenką foliową, gdzie mogłabym wstawić pomidorasy.
Aniu-anym, fajnie, że znalazłaś nazwę tej dziewanny. Teraz sobie o niej poczytam. I też się cieszę, że jej tyle wzeszło. Będę też zaglądać na listki werbeny, może to ona? Podobno ładnie pachnie, kiedy kwitnie i przywabia motyle. Dzięki za wymianę.
Jolu, no rzeczywiście trochę u ciebie zimniej i wiosna przychodzi później. Widziałaś te pomidorasy na parapecie? To z nasion, które dostałam od ciebie.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko piękny kwiat
Miłej soboty
Miłej soboty
Pozdrawiam Alicja
- byna
- 500p
Alu, tobie też miłej soboty.
Wczoraj poszalałam w ogrodniczym i kupiłam:
powojnika całolistnego Bluish Violet,
szałwię otwartą,
pelargonie łososiowe do dalszego chowu przedbalkonowego. Oto nowoupolowane rośliny.
Kwitnie psi ząb i szykuje się do kitnięcia fotergilla.
Dzisiaj zapowiada się dzień pikowania pomidorów. Może zrobie fotorelację z tego pasjonującego zajęcia?
Miłego dnia.
Wczoraj poszalałam w ogrodniczym i kupiłam:
powojnika całolistnego Bluish Violet,
szałwię otwartą,
pelargonie łososiowe do dalszego chowu przedbalkonowego. Oto nowoupolowane rośliny.
Kwitnie psi ząb i szykuje się do kitnięcia fotergilla.
Dzisiaj zapowiada się dzień pikowania pomidorów. Może zrobie fotorelację z tego pasjonującego zajęcia?
Miłego dnia.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko
Hipeastrum przepiękne.U mnie tez jeszcze 2 kwitną
psi ząb ładniutki już,ja go posadziłam na Jesienin,ale go nigdzie nie widzę
Wysiewy udane.
Ty dzisiaj pikujesz pomidorki,ja już w poniedziałek to zrobię,brak czasu
Hipeastrum przepiękne.U mnie tez jeszcze 2 kwitną
psi ząb ładniutki już,ja go posadziłam na Jesienin,ale go nigdzie nie widzę
Wysiewy udane.
Ty dzisiaj pikujesz pomidorki,ja już w poniedziałek to zrobię,brak czasu
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Widzę, że szał zakupowy trwa.
Pomidorki już po pikowane?
Pomidorki już po pikowane?
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
To ja poproszę fotki pomidorów .Bo cofnęłam z 10 str. wątku i fotek nie znalazłam...
Przepikowałaś?
Ja swoje pikowałam 2 dni temu.Ale coś mi je zaatakowało-na części siewek(jeszcze przed pikowanie) były jakby białawe kropeczki.Wyglądało to jak objawy żerowania przędziorka .Ale pod liśćmi nic nie ma.Te siewki musiałam wyrzucić.Mam nadzieję,że inne nie będą chorować.
Zła jestem,bo to były nowe odmiany pomidorów.Chciałam wypróbować coś nowego .Nasionek mi zostało,więc mogłabym wysiać...ale już późno.A poza tym ,tych które zostały,to aż nadto ,bo ok 70 szt .Więc dopiero w przyszłym roku posieję te co mi teraz nie wypaliły(nie wszystkie z nowych,ale sporo wywaliłam).
Namieszałam?
Fajne zakupy.Ja dziś byłam w Obi i też nie wyszłam pusto.Choć raczej miałam nadzieję,że coś upoluję z przeceny.A przecenili tak-że nie warto kupować .
Za to kupiłam w 'normalnej' cenie 2 floksy wysokie.O kolorze niebieskim i pomarańczowym.Ciekawe,czy tak zakwitną
Ja znowu na szarym końcu z kwitnieniami-psi ząb na razie w liściach tylko .Ciekawe czy zakwitnie,bo to nowość u mnie.
Przepikowałaś?
Ja swoje pikowałam 2 dni temu.Ale coś mi je zaatakowało-na części siewek(jeszcze przed pikowanie) były jakby białawe kropeczki.Wyglądało to jak objawy żerowania przędziorka .Ale pod liśćmi nic nie ma.Te siewki musiałam wyrzucić.Mam nadzieję,że inne nie będą chorować.
Zła jestem,bo to były nowe odmiany pomidorów.Chciałam wypróbować coś nowego .Nasionek mi zostało,więc mogłabym wysiać...ale już późno.A poza tym ,tych które zostały,to aż nadto ,bo ok 70 szt .Więc dopiero w przyszłym roku posieję te co mi teraz nie wypaliły(nie wszystkie z nowych,ale sporo wywaliłam).
Namieszałam?
Fajne zakupy.Ja dziś byłam w Obi i też nie wyszłam pusto.Choć raczej miałam nadzieję,że coś upoluję z przeceny.A przecenili tak-że nie warto kupować .
Za to kupiłam w 'normalnej' cenie 2 floksy wysokie.O kolorze niebieskim i pomarańczowym.Ciekawe,czy tak zakwitną
Ja znowu na szarym końcu z kwitnieniami-psi ząb na razie w liściach tylko .Ciekawe czy zakwitnie,bo to nowość u mnie.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko przedszkole powiadasz i to dopiero połowa ... fiu,fiu
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Grażynko jakie zakupy fajne I nowy powojnik Jestem fanką Twoich powojników.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłego dnia. [/quote]
Ja też miałam pasjonujący dzień, pikowałam prawie cały dzień pomidory, i inne zieloności, i jeszcze nie koniec, dziś powtórka z rozrywki
Miłego dnia. [/quote]
Ja też miałam pasjonujący dzień, pikowałam prawie cały dzień pomidory, i inne zieloności, i jeszcze nie koniec, dziś powtórka z rozrywki
- byna
- 500p
Iwonko, ja już jestem po pikowaniu i mozolnym upychaniu doniczek na parapetech. A ile jeszcze musiałam dorodnych siewek pomidorasów pozbyć sią z bólem serca . Nie miałam już więcej miejsca; teraz na parapetach, a później w ogrodzie. Mam nadzieję, że ty nie masz takich ograniczeń mieszkaniowo- działkowych.
Madziu, mów mi tak dalej, to obrosnę w piórka.
Reniusiu, tak, tak- napatrzyłam się na forum na skrętniki i też próbuję swoich sił w skrętnikologii.
Jolu, popikowałam pomidory wreszcie, a zdjęcia oczywiście zamieszczę później. Moje siewki udały sie całkiem dobrze. Były dorodne, grube.Miałam ich pod dostatkiem, a nawet nadmiar musiałam wyrzucić. Ostatnio z niczym nie mogę zdążyć. Mam wrażenie, że gonię własny ogon. I jeszcze przedświąteczne porządki, zakupy i gotowanie.
Aniu-aneczka1979, pomidory popikowane. Każdy z nich rozpiera się dumnie w swojej doniczce.
Aniu-anabuko1, rzeczywiście Psi Ząb dokazuje. Bardzo lubię jego malutkie dzwonkowate kwiaty i wielce dorodne liście.
Miłego jutra.
Madziu, mów mi tak dalej, to obrosnę w piórka.
Reniusiu, tak, tak- napatrzyłam się na forum na skrętniki i też próbuję swoich sił w skrętnikologii.
Jolu, popikowałam pomidory wreszcie, a zdjęcia oczywiście zamieszczę później. Moje siewki udały sie całkiem dobrze. Były dorodne, grube.Miałam ich pod dostatkiem, a nawet nadmiar musiałam wyrzucić. Ostatnio z niczym nie mogę zdążyć. Mam wrażenie, że gonię własny ogon. I jeszcze przedświąteczne porządki, zakupy i gotowanie.
Aniu-aneczka1979, pomidory popikowane. Każdy z nich rozpiera się dumnie w swojej doniczce.
Aniu-anabuko1, rzeczywiście Psi Ząb dokazuje. Bardzo lubię jego malutkie dzwonkowate kwiaty i wielce dorodne liście.
Miłego jutra.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No to będzie piórkowa Grażynka Widzę że i u Ciebie kolorków coraz więcej. Pozdrowionka!