Truskawki w donicach, skrzynkach, rurach in. pojemnikach cz.1
Re: Truskawka łamiąca schematy
Witam Wszystkich
Również jestem na etapie tworzenia truskawników i bardzo się wciągnęłam w temat
"Tia...
Jestem w trakcie przerabiania swoich walców na metalowe i fajne... fajowsze, niż te, co były. A czy rzadko bywałem? "
dlaczego metalowe? nie lepiej będzie plastikowe? są lżejsze i łatwiejsze w obróbce?
ja mam zakupione wielkie plastikowe beczki (220l) i mężczyzna ma za zadanie je zmodyfikować, otwornicą (będzie chyba szybciej) lub opalarką uformować kieszonki (ta opcja bardziej mi się podoba)
czy ktoś może mi doradzić ile miejsca przeznaczyć na krzaczek?
wiosna w pełni, kto jeszcze zaczął modyfikować, udoskonalać truskawniki, jak się trzymają po zimie?
Pozdrawiam Kasia
Również jestem na etapie tworzenia truskawników i bardzo się wciągnęłam w temat
"Tia...
Jestem w trakcie przerabiania swoich walców na metalowe i fajne... fajowsze, niż te, co były. A czy rzadko bywałem? "
dlaczego metalowe? nie lepiej będzie plastikowe? są lżejsze i łatwiejsze w obróbce?
ja mam zakupione wielkie plastikowe beczki (220l) i mężczyzna ma za zadanie je zmodyfikować, otwornicą (będzie chyba szybciej) lub opalarką uformować kieszonki (ta opcja bardziej mi się podoba)
czy ktoś może mi doradzić ile miejsca przeznaczyć na krzaczek?
wiosna w pełni, kto jeszcze zaczął modyfikować, udoskonalać truskawniki, jak się trzymają po zimie?
Pozdrawiam Kasia
Re: Truskawki "zwisające"
Witam. Mam pytanie czy zakupione truskawki (będą na balkonie) wystawić od razu na balkon a jeśli tak to czy na noce je czymś okrywać, nie posiadam balkonowej małej szklarni.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje stoją bez okrycia,ale daleko im do kwitnienia. Jak kwitną to okrywaj, bo przymrozek zniszczy kwiaty.
Dziękuję, obecnie 2 szt posiadają kwiatki.
Pozdrawiam Ania.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie są przypadkiem niektóre dziurki za blisko siebie?
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Chmm, dosadziłem ten 3 od góry rządek może i niepotrzebnie...
Chyba z pazerności
Sugerujesz usunięcie?
Dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam,
Rys_
Chyba z pazerności
Sugerujesz usunięcie?
Dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam,
Rys_
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
To jest to...mam nadzieję, że się nie pogniewasz, bo zapisałam twoja fotke na swoim kompie i bedę realizować....
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A pomyślałeś że truskawki nie rosną w poziomie ?
Pomyśl o jakichś kieszeniach, w wątku są zdjęcia.
Sadzonki po prostu Ci z nich mogą powypadać. Zawsze lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na swoich.
Pomyśl o jakichś kieszeniach, w wątku są zdjęcia.
Sadzonki po prostu Ci z nich mogą powypadać. Zawsze lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na swoich.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Doniczki, przyciete butelki plastikowe
Witajcie mam pytanko w tym roku zakupiłam sadzonki truskawek wiszących frigo odmiany albion. Oczywiście mam je w doniczce na parapecie ładnie rosły ale zaczęły się problemy Zaczęły im brązowieć blaszki liściowe zaczynające się przy brzegach i przechodzą na cały liść Nie wiem co robić czy to choroba czy brak jakiś składników. proszę o pomoc bo bardzo mi szkoda tych truskaweczek
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje zwisające truskawki już chyba nie ruszą:( Na zimę będę zabierała do domu bo widzę że okrywanie nic nie daje. Idę dziś do ogrodniczego po nową sadzonkę.