Ogródek Robaczka cz.13
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Dorotko, dziękuję! Bardzo lubię te miniaturowe bratki bo najbardziej przypominają mi ukochane fiołki
Aniu, skomponować bukiet z kwiatów wiosennego ogrodu to wielka radość i ?satysfakacja! Bardzo cieszy fakt, że te kwiaty to efekt naszej pracy. Znacznie większa frajda niż zakup gotowego pęczka tulipanów w markecie
Ja też zauważyłam poskrzypkę - na liliach. Moje są już bardzo duże mimo, że mam tylko orientalne odmiany. Rosną jak szalone
Ewa, wiem o czym mówisz?dla mnie weekend zawsze jest za krótki
Przymrozki niestety również nam grożą?i mogą być duże straty?.nawet nie chcę o tym myśleć
Grażynko, nic tak nie cieszy jak bukiet kwiatów z własnego ogrodu, prawda? Cieszę się, że Ci się podoba
Passiflorę kupiłam w zeszłym tygodniu, u Niemców. W ubiegłym roku też ją miałam, nie wykopuję na zimę, traktuję ją jako pnącze jednoroczne. Pozdarwiam!
Juliet Oby ta zaraza do Ciebie nie dotarła
To jeszcze kilka fotek z dzisiejszego dnia i wieczora..
DOBRANOC
Aniu, skomponować bukiet z kwiatów wiosennego ogrodu to wielka radość i ?satysfakacja! Bardzo cieszy fakt, że te kwiaty to efekt naszej pracy. Znacznie większa frajda niż zakup gotowego pęczka tulipanów w markecie
Ja też zauważyłam poskrzypkę - na liliach. Moje są już bardzo duże mimo, że mam tylko orientalne odmiany. Rosną jak szalone
Ewa, wiem o czym mówisz?dla mnie weekend zawsze jest za krótki
Przymrozki niestety również nam grożą?i mogą być duże straty?.nawet nie chcę o tym myśleć
Grażynko, nic tak nie cieszy jak bukiet kwiatów z własnego ogrodu, prawda? Cieszę się, że Ci się podoba
Passiflorę kupiłam w zeszłym tygodniu, u Niemców. W ubiegłym roku też ją miałam, nie wykopuję na zimę, traktuję ją jako pnącze jednoroczne. Pozdarwiam!
Juliet Oby ta zaraza do Ciebie nie dotarła
To jeszcze kilka fotek z dzisiejszego dnia i wieczora..
DOBRANOC
jej cuuudny migdałek
oj muszę sobie taki kupić......jest cuuudowny......mojego ciachnę ale dokupię sobie drugiego
oj muszę sobie taki kupić......jest cuuudowny......mojego ciachnę ale dokupię sobie drugiego
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu Twoje łany tulipanów zapierają dech w piersiach, masz ich ogromne ilości.... widok naprawdę niezapomniany
Chyba każdego roku dosadzasz ??? Nie niszczysz przy tym innych cebul? bo ja mimo, że mam maleńki ułamek Twoich, zawsze trafię na jakieś cebulki i je uszkodzę
Chyba każdego roku dosadzasz ??? Nie niszczysz przy tym innych cebul? bo ja mimo, że mam maleńki ułamek Twoich, zawsze trafię na jakieś cebulki i je uszkodzę
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Kasiu chyba udało mi się go zidentyfikować najprawdopodobniej to Pink Markham.
Ale poczekam aż zakwitnie i wtedy jeszcze dla pewności sprawdzę.
Twój ogród to piękniejsze łany jak u Królika , po prostu dech zapiera
Ale poczekam aż zakwitnie i wtedy jeszcze dla pewności sprawdzę.
Twój ogród to piękniejsze łany jak u Królika , po prostu dech zapiera
- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
O, boshe, Kasiek Te tulipany ! Dobierasz kolory genialnie. Pastele, jak u Moneta Prześliczne po prostu.
Poskrzypka grasuje, mówicie ? Jutro rzucę okiem, choć jeśli już, to na cesarskiej koronie u mnie, bo lilie, to jeszcze malizny straszne.
Księżyc pięknie pokazany, ale jak się wypełni, to w ogrodach może być pozamiatane
Poskrzypka grasuje, mówicie ? Jutro rzucę okiem, choć jeśli już, to na cesarskiej koronie u mnie, bo lilie, to jeszcze malizny straszne.
Księżyc pięknie pokazany, ale jak się wypełni, to w ogrodach może być pozamiatane
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jak zwykle świetnie zdjęcie, w tym księżyca Ale i tak wolę tulipanki.
To nie przyzwoite, że passiflora już Ci kwitnie W kwietniu?
U mnie tych, którzy lubią róże jak my - tylko jeść -na szczęście nie ma. Ale będę czujna... Skojarzyło mi się z Alfem: "Ja i Will lubimy koty. Tylko ja z frytkami"
Oby prognozy się spełniły, ale te poprzednie. Przydałoby się na święta trochę pięknej pogody
To nie przyzwoite, że passiflora już Ci kwitnie W kwietniu?
U mnie tych, którzy lubią róże jak my - tylko jeść -na szczęście nie ma. Ale będę czujna... Skojarzyło mi się z Alfem: "Ja i Will lubimy koty. Tylko ja z frytkami"
Oby prognozy się spełniły, ale te poprzednie. Przydałoby się na święta trochę pięknej pogody
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Wzdycham do twoich tulipanków w pięknych połączeniach kolorystycznych U mnie ciągle nie ma wiosny. Modrzew dopiero pokazał pędzelki. Tulipany mają małe pączki, niektóre róże nawet nowych pędów jeszcze nie wypuszczają...
Ale za to jak u ciebie się skończy to u mnie się dopiero zacznie ale ty już będziesz miała ogród różany....i znowu będę w tyle...
Pozdrawiam. Jutro mam wolne będę sadzić Varellę, którą sobie kupiłam wczoraj, na pieńku i trzy leszczyny dla wiewiórek Rude jest piękne
Ale za to jak u ciebie się skończy to u mnie się dopiero zacznie ale ty już będziesz miała ogród różany....i znowu będę w tyle...
Pozdrawiam. Jutro mam wolne będę sadzić Varellę, którą sobie kupiłam wczoraj, na pieńku i trzy leszczyny dla wiewiórek Rude jest piękne
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu piękne zdjęcia z niesamowicie pięknego ogrodu. Księżyc po mistrzowsku uchwycony. Pozdrawiam i życzę prognoz bez mrozu (ja takie oglądałam)
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Wiosna pełną gębą u Ciebie,wszystko pięknie kwitnie....migdałek cały jak lody malinowe....mój ma mało kwiatków-pączków jeszcze
Najbardziej to podobają mi się bratki w koszach (pisałam już o tym ???)
Najbardziej to podobają mi się bratki w koszach (pisałam już o tym ???)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Powaliłaś mnie Kasiu fotką księżyca .
Ale tez wolę twoje łany tulipanów i szereg ukwieconych donic na tarasie.
Splątane szachowniczki wyglądają słodko.
U mnie tylko resztki po nich, nie pasuje im moja ziemia jak i wielu innym roślinom.
Ale cieszę się z tego co rośnie, bo i tak jest tego sporo.
Pięknie rozwija Ci się hosta a jak druga, już się pozbierała czy jeszcze siedzi w pączku ?
Moje jeszcze pod ziemią, ale rosną w cieniu, więc pewno wyjdą jak się ociepli.
Pasuje Ci ta hosta w donicy czy wolałabyś inną ?
A migdałaka masz wzorcowego.
Ale tez wolę twoje łany tulipanów i szereg ukwieconych donic na tarasie.
Splątane szachowniczki wyglądają słodko.
U mnie tylko resztki po nich, nie pasuje im moja ziemia jak i wielu innym roślinom.
Ale cieszę się z tego co rośnie, bo i tak jest tego sporo.
Pięknie rozwija Ci się hosta a jak druga, już się pozbierała czy jeszcze siedzi w pączku ?
Moje jeszcze pod ziemią, ale rosną w cieniu, więc pewno wyjdą jak się ociepli.
Pasuje Ci ta hosta w donicy czy wolałabyś inną ?
A migdałaka masz wzorcowego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Cześć Kasiek! Piękne weekendowe fotki . Ja niestety miałam fatalny weekend .... na ogród nawet nie dotarłam... A dziś od rana leje .
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szybkiego poniedziałku!
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szybkiego poniedziałku!
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-- 14 kwi 2014, o 09:06 --
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, cudne widoki