Bodziszek (Geranium) - wymagania, problemy, choroby, szkodniki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Bodziszek Geranium
Wandziu, prawdopodobnie Expresso, mam go od wielu lat, kupiony na targach, wolno rośnie i ginie w połowie lata.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Iga, jak to ginie? Tak w ogóle pod ziemią?iga23 pisze:Wandziu, prawdopodobnie Expresso, mam go od wielu lat, kupiony na targach, wolno rośnie i ginie w połowie lata.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ginie nad ziemią, tak jak bożykwiat, trzeba pamiętać gdzie rośnie by nie wykopać.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie bodziszki korzeniowe zaczynają kwitnienie. Mam pytanie - jak u was radzi sobie Patrycia?
U mnie nie wychodzi już druga sadzonka, ma dobrą ziemie więc nie bardzo wiem w czym jest problem.
Zastanawiam się czy warto kupić 3 roślinę.
U mnie nie wychodzi już druga sadzonka, ma dobrą ziemie więc nie bardzo wiem w czym jest problem.
- Menysek
- 200p
- Od: 24 paź 2007, o 11:56
Patricia mi nawet jeszcze nie kiełkuje! Ale też prócz fiołków i cebulic nic nie kwitnie. Może daj jej czas.
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty.". L. Staff
Monika - "Przy malowniczej drodze"
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty.". L. Staff
Monika - "Przy malowniczej drodze"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Gosiu, moja Patricia w porządku. Z jednej zrobiły się dwie porządne kępki. Moja ziemia jest lekka, piaszczysta. Patricia rośnie w ciepłym półcieniu.Deirde pisze:Mam pytanie - jak u was radzi sobie Patrycia?
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moją Patrycie dostałam od koleżanki. Co do miejsca - może ma za ciężką ziemię - pomyślę czy nie dać jej więcej piasku.
Poczekam jeszcze i zobaczę czy wyjdzie bo większa część moich bodziszków już wyszła z ziemi.
Dzięki za pomoc.
Poczekam jeszcze i zobaczę czy wyjdzie bo większa część moich bodziszków już wyszła z ziemi.
Dzięki za pomoc.
- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaczekaj jeszcze, może wyjdzie U mnie Patricia zdecydowanie najbardziej nierówna, miałam kilka sadzonek i tylko jedna wygląda jak człowiek Myślałam, że to Ballerina będzie sprawiać problemy, tymczasem przetrwały bez szwanku nawet najmniejsze roślinki z eksperymentalnych sadzonek korzeniowych.Deirde pisze:U mnie bodziszki korzeniowe zaczynają kwitnienie. Mam pytanie - jak u was radzi sobie Patrycia?
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Ja mam tak z bodziszkiem himalajskim Plenum. Bodziszków mam sporo różnych gatunków i odmian, wszystkie rosną jak należy, w tym himalajski zwykły. A Plenum juz kilka razy sadziłam i za każdym razem jak Gosi Patrycja
Pozdrawiam - BabajAGA
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ja tak samo jak tralaluszy. Kilkanaście odmian bodziszków nie sprawia mi kłopotu, a Plenum pada, niestety.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
U mnie Plenum też słabszy niż inne odmianowe.
Zima okazała się łaskawa. Wszystkie wychodzą .
Zima okazała się łaskawa. Wszystkie wychodzą .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Mój Plenum za to szaleje, rozrasta się namiętnie
Najwyraźniej nie ma jakichś ścisłych reguł i albo chodzi o sadzonki albo o miejsce Zdecydowanie najbardziej kapryśna jest Patricia i może jeszcze Elizabeth Ann- ten po zimie też nie pokazał się na wszystkich miejscówkach.
Najwyraźniej nie ma jakichś ścisłych reguł i albo chodzi o sadzonki albo o miejsce Zdecydowanie najbardziej kapryśna jest Patricia i może jeszcze Elizabeth Ann- ten po zimie też nie pokazał się na wszystkich miejscówkach.
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
14 kwietnia napisałam:
A teraz są, są, wyszły, czyli bez stratEbabka pisze:U mnie po dwóch bodziszkach ślad zaginął
Sweet Heidi i Crystal Lake, a zima łagodna była...
Pozdrawiam Eugenia