Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Annes, pytalas u mnie o zabezpieczenie skrzyni. Moja byla kupiona gotowa , pomalowana i z folia.Rok temu robilismy remont.
Byla oczyszczona, zaimprefnowana.Wylozylismy grubymi workami na smieci. Zamocowana jest gwozdziami tapicerskimi, wbijanymi pistoletem (tacker ?). Na otworach odplywowych sa kawalki potluczonej doniczki.
Ta Twoja ma byc na klematisy ? na pewno bedzie ladnie wygladac.
Byla oczyszczona, zaimprefnowana.Wylozylismy grubymi workami na smieci. Zamocowana jest gwozdziami tapicerskimi, wbijanymi pistoletem (tacker ?). Na otworach odplywowych sa kawalki potluczonej doniczki.
Ta Twoja ma byc na klematisy ? na pewno bedzie ladnie wygladac.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak się rozrosną takie purpurowe hiacynty i bedzie cała kępka, to dopiero będzie okaz
Z żółtymi koronami tworzą ładne zestawienie
Z żółtymi koronami tworzą ładne zestawienie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu zachwyciła mnie nowa pergolka .... uwielbiam takie drewniane elementy ogrodzie , na tarasach i balkonach..... będzie pięknie wyglądała obsadzona Liczę na zdjęcia Twojego tarasu, bo zapowiada się super
Jestem zaszokowana , gdy widzę o tej porze pąki na różach .... niesamowite ....... u mnie dopiero pojawiają sie młode przyrosty na gołych różanych badylkach....
Jeśli mogę szepnąć słówko co do szachownicy, to nie jest ona Michajłowskiego, tylko Lisie Grono ( Uva vulpis)
Jestem zaszokowana , gdy widzę o tej porze pąki na różach .... niesamowite ....... u mnie dopiero pojawiają sie młode przyrosty na gołych różanych badylkach....
Jeśli mogę szepnąć słówko co do szachownicy, to nie jest ona Michajłowskiego, tylko Lisie Grono ( Uva vulpis)
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Widzę, że mamy podobne tulipany..pewnie z tego samego miejsca ;P Co do pełnych żonkili to wiesz, moje są troszeczkę inne. Niby też pełne i też biedronowe.. coś czuję, że będę urządzać polowanie na jesień Gratuluję pierwszego różanego pączka , u mnie póki co znalazłam pasożyty
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu gratulacje na tego pierwszego pączusia
Tulipanki też świetnie sobie poczynają muszę koniecznie dokupić jesienią i to sporo
Fajne te pergole, u mnie w ogrodzie też się pojawiają nowe ale ja mam tylko metalowe własnej roboty wykonane rękami M. Na razie tylko 2 nowe ale w planach mam dużo więcej
Tulipanki też świetnie sobie poczynają muszę koniecznie dokupić jesienią i to sporo
Fajne te pergole, u mnie w ogrodzie też się pojawiają nowe ale ja mam tylko metalowe własnej roboty wykonane rękami M. Na razie tylko 2 nowe ale w planach mam dużo więcej
Widzę, że i u Ciebie róże nie próżnują !
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Oj co ja dziś miałam za dzień Jak ja się na coś uprę to koniec
Pierwszy problem to skrzynia przy pergoli,muszę ją wyścielić folią grubą,folię zakupiłam,ale coś za płytko jest i nie do końca dobrze wymierzyłam.Musiałabym sztukować Drugi problem mam z przybiciem jej do drewna,żeby nie zjeżdżała...nie miała baba kłopotów to sobie stworzyła.
Zjechałam dziś kilka miejsc w poszukiwaniu tabliczek do ziół,wymarzyłam sobie drewniane,ale oczywiście u nas nic takiego nie znajdziesz,znów problem ....tylko plastikowe były,więc dawaj w neta i zamówiłam wysyłkowo
Zamówiłam też skrzynkę drewnianą na zioła,będę ją ozdabiała metodą decupage,coraz bardziej mnie to wciąga
Ewcia oj deszczowo i burzowo u nas było dzisiaj,jutro liczę na słonko...przypomniałaś mi,że muszę popikować swoje ostróżki
Terlica nie mam pojęcia jaką mam piwonię...koperkowa po prostu W internecie drogo wychodzi za cudeńko...
Heliotropy miałam jednego roku na balkonie,ale na moim słonecznym stanowisku mocno ucierpiały albo ja za mało podlewałam
Oj sadzenie...uwielbiam sadzić nowe roślinki:)
Dorotko Artemis cały zielony,cięłam go słabo,a Novalisa jestem bardzo ciekawa,muszę go koniecznie zobaczyć na żywca
Andziu Ice Cream oznakowane,zaglądam do nich,jakieś takie małe główki mają,kto wie czy nie zaliczę pomyłki,kupowałam je na targu Pytałam nieraz na targu o piwonię,ale oczy takie sprzedawcy robili
Mi z tych koperków jeszcze podoba się miłek wiosenny
Alexia dziękuję za szczegółowy opis:) Skąd ja teraz wezmę taki pistolet tapicerski? Keramzyt,folię mam i stoję
Po pergolach mają się piąć clemki.Na razie wstawiłam donice z clemkami do skrzyni
Moni korony pewnie już zakwitły od zeszłego razu,nie chciałabym przegapić kwitnienia:)
Aguś pergola dawno mi się marzyła,teraz stoi i dalej nic...oj ta folia ...
Różyczka Thereska Bugnet szybka jest,polecam każdemu kto chce mieć szybko kwitnącą różę
Dziękuję za sprostowanie w sprawie szachownicy...oczywiście to Uva Vulips;)
Sabinko narcyzy z Auchan pełne ostatnio wcale mi nie zakwitły,a tu proszę szanowne biedronkowe dały radę i jeszcze są pełne:)
Też niestety znalazłam towarzystwo na kilku pędach różanych,pełno tego dziadostwa
Maju podpory są niezbędne dla pnączy,w tym roku kilka clemków więcej zamieszka na moim balkonie stąd pergola stanęła
Asiu pojawiły się pierwsze maleńkie pączki i cieszą
Wypasiony narcyz z B
Wilczomlecz
I piesio wierny kompan...kocha działeczkę tak jak jej Pańcia...
Pozdrawiam wszystkich...
Pierwszy problem to skrzynia przy pergoli,muszę ją wyścielić folią grubą,folię zakupiłam,ale coś za płytko jest i nie do końca dobrze wymierzyłam.Musiałabym sztukować Drugi problem mam z przybiciem jej do drewna,żeby nie zjeżdżała...nie miała baba kłopotów to sobie stworzyła.
Zjechałam dziś kilka miejsc w poszukiwaniu tabliczek do ziół,wymarzyłam sobie drewniane,ale oczywiście u nas nic takiego nie znajdziesz,znów problem ....tylko plastikowe były,więc dawaj w neta i zamówiłam wysyłkowo
Zamówiłam też skrzynkę drewnianą na zioła,będę ją ozdabiała metodą decupage,coraz bardziej mnie to wciąga
Ewcia oj deszczowo i burzowo u nas było dzisiaj,jutro liczę na słonko...przypomniałaś mi,że muszę popikować swoje ostróżki
Terlica nie mam pojęcia jaką mam piwonię...koperkowa po prostu W internecie drogo wychodzi za cudeńko...
Heliotropy miałam jednego roku na balkonie,ale na moim słonecznym stanowisku mocno ucierpiały albo ja za mało podlewałam
Oj sadzenie...uwielbiam sadzić nowe roślinki:)
Dorotko Artemis cały zielony,cięłam go słabo,a Novalisa jestem bardzo ciekawa,muszę go koniecznie zobaczyć na żywca
Andziu Ice Cream oznakowane,zaglądam do nich,jakieś takie małe główki mają,kto wie czy nie zaliczę pomyłki,kupowałam je na targu Pytałam nieraz na targu o piwonię,ale oczy takie sprzedawcy robili
Mi z tych koperków jeszcze podoba się miłek wiosenny
Alexia dziękuję za szczegółowy opis:) Skąd ja teraz wezmę taki pistolet tapicerski? Keramzyt,folię mam i stoję
Po pergolach mają się piąć clemki.Na razie wstawiłam donice z clemkami do skrzyni
Moni korony pewnie już zakwitły od zeszłego razu,nie chciałabym przegapić kwitnienia:)
Aguś pergola dawno mi się marzyła,teraz stoi i dalej nic...oj ta folia ...
Różyczka Thereska Bugnet szybka jest,polecam każdemu kto chce mieć szybko kwitnącą różę
Dziękuję za sprostowanie w sprawie szachownicy...oczywiście to Uva Vulips;)
Sabinko narcyzy z Auchan pełne ostatnio wcale mi nie zakwitły,a tu proszę szanowne biedronkowe dały radę i jeszcze są pełne:)
Też niestety znalazłam towarzystwo na kilku pędach różanych,pełno tego dziadostwa
Maju podpory są niezbędne dla pnączy,w tym roku kilka clemków więcej zamieszka na moim balkonie stąd pergola stanęła
Asiu pojawiły się pierwsze maleńkie pączki i cieszą
Wypasiony narcyz z B
Wilczomlecz
I piesio wierny kompan...kocha działeczkę tak jak jej Pańcia...
Pozdrawiam wszystkich...
Twój piesio do wycałowania . Nasza też kocha działeczkę. Normalnie nie lubi się ruszać z domu, na spacer trzeba ją wołami wyciągać, ale jak tylko rodzice szykują się do wyjazdu na działkę, waruje przy drzwiach i nie wypuści bez siebie. Tylko skąd ta małpa wie, że jadą akurat na ogród...?
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przykro mi Aniu, ze nie potrafie lepiej opisac, moze to urzadzenie inaczej sie nazywa.Jest to podobne do wiertarki i ma wklady/gwozdzie podobne do szszywaczy biurowych, tylko wieksze.Mozna "to cos" kupic w Obi, Praktikerze itp. Mysle , ze wiekszosc majsterkowiczow to ma.Annes 77 pisze:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Zacznę od psinki kochanej identyczny jak mój Pikselek
ja folię do wikliny czy drewna kleję z pistoletu na naboje jakoś trzeba sobie radzić
filoletowy hiacynt pięknisty i róża z pączusiem
ja folię do wikliny czy drewna kleję z pistoletu na naboje jakoś trzeba sobie radzić
filoletowy hiacynt pięknisty i róża z pączusiem
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Alexia weszłam na google i już wszystko wiem:) Dzięki za info,coś wymyślę:)
Asiu mojej jak tylko napomknę,że jedziemy na działeczkę to dopiero kręci głową...w ogóle yorki wszystko rozumieją...cudaki,a nie psiaki
Zabeczka google także mi pomógł...pistolet na klej to może być chyba najtańsze rozwiązanie
Dziękuję Wam dziewczyny
Asiu mojej jak tylko napomknę,że jedziemy na działeczkę to dopiero kręci głową...w ogóle yorki wszystko rozumieją...cudaki,a nie psiaki
Zabeczka google także mi pomógł...pistolet na klej to może być chyba najtańsze rozwiązanie
Dziękuję Wam dziewczyny
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Aniu,
W końcu moja szachownica cesarska dogoniła twoją , będzie ciemnopomarańczowa, lub prawie czerwona rośnie tak szybko, ze aż moi panowie zwrócili na to uwagę. Fajny ten pąk u Teresy
W końcu moja szachownica cesarska dogoniła twoją , będzie ciemnopomarańczowa, lub prawie czerwona rośnie tak szybko, ze aż moi panowie zwrócili na to uwagę. Fajny ten pąk u Teresy
Pozdrawiam
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tego wilczomlecza-chyba złocisty się nazywa??kupiłam w zeszłym roku,przycięłam go i nic mi nie wychodzi -schrzaniłam sprawę??