Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Ano właśnie....za miętkie jesteśmy...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Aneczko, u Stasi zamówilam:
Tojeść rozesłana Aurea 6 szt - oszalałam na jej widok u Forumowicza Alphax - ma piękny mini ogródek, wisienka na torcie...
Firletka Chalcedońska czerwona 2 szt
Marcinki czerwone wysokie 2 szt
Piwonia bordowa majowa 1 szt
Karmik ościsty 1szt. - biały na moja białą rabatkę...
Tojeść rozesłana Aurea 6 szt - oszalałam na jej widok u Forumowicza Alphax - ma piękny mini ogródek, wisienka na torcie...
Firletka Chalcedońska czerwona 2 szt
Marcinki czerwone wysokie 2 szt
Piwonia bordowa majowa 1 szt
Karmik ościsty 1szt. - biały na moja białą rabatkę...
Ania
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a nie boisz się, że tą tojeść będziesz miała potem wszędzie?
Aniu!
Mam u siebie tojeść Aurea. Jaka szkoda,że nie wiedziałam ,że chorujesz na nią.
Mam cały dywanik z tej roślinki pod bukszpanem. Zauważyłam,że lepiej rośnie w cieniu i bardzo lubi wilgoć.Szybko się rozrasta ale nie jest inwazyjną roślinką. Bardzo lubię roślinki w tych kolorkach.
Mam u siebie tojeść Aurea. Jaka szkoda,że nie wiedziałam ,że chorujesz na nią.
Mam cały dywanik z tej roślinki pod bukszpanem. Zauważyłam,że lepiej rośnie w cieniu i bardzo lubi wilgoć.Szybko się rozrasta ale nie jest inwazyjną roślinką. Bardzo lubię roślinki w tych kolorkach.
Kochane moje, tojeść wypatrzyłam i mi się spodobała, ale na razie do nasadzeń balkonowych do donic, więc będę ją miała pod kontrolą... A jak porobię sobie szczepki, to pójdzie do gruntu gdzieś może pod hortensje, może część posadzę tak jak miętę w donicy bez dna...Nie wiedziałam, ze tak szybko sie rozchodzi.
Wczoraj w naszym ogrodniczym przy okazji zakupu hortensji - patrzę, a tu tojeść za 8 zł... o mało się nie przewróciłam.. A ja u Stasi kupiłam za 2 zł.
Aniu, dzięki za chęci, nie śmiałabym prosić o więcej.... liliowce sterczą dzielnie, przyjmują się chyba.
Wczoraj w naszym ogrodniczym przy okazji zakupu hortensji - patrzę, a tu tojeść za 8 zł... o mało się nie przewróciłam.. A ja u Stasi kupiłam za 2 zł.
Aniu, dzięki za chęci, nie śmiałabym prosić o więcej.... liliowce sterczą dzielnie, przyjmują się chyba.
Ania
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje też sterczą. Oj będziemy miały co podziwiać! Anno55 jesteś kochana!
U mnie ta tojeść rosła w poprzednim sezonie na patelni. Dała radę. Ładnie się rozrosła, ale chyba nie jest inwazyjną rośliną. A sadzenie w doniczce i tak nic nie da, bo u niej ukorzeniają się płożące pędy. I teraz tak sobie myślę, czy by jej nie posadzić pod powojniki.
U mnie ta tojeść rosła w poprzednim sezonie na patelni. Dała radę. Ładnie się rozrosła, ale chyba nie jest inwazyjną rośliną. A sadzenie w doniczce i tak nic nie da, bo u niej ukorzeniają się płożące pędy. I teraz tak sobie myślę, czy by jej nie posadzić pod powojniki.
Tojeść rozesłana rozrasta się jak głupia... Jeżeli będziesz jeszcze miała zapotrzebowanie - daj znać, służę każdą ilością.
Jeśli chodzi o Rosarium, to w Poznaniu jest tylko odbiór wcześniej zamówionych roślin, nie ma sprzedaży jako takiej.
Rekord karmienia pobiła moja koleżanka - karmiła dziecko do 7 roku życia . Uważam, że to już chyba lekkie zboczenie (zwłaszcza, że był to chłopak ).... Poza tym dziewczyna normalna i bardzo fajna .
Jeśli chodzi o Rosarium, to w Poznaniu jest tylko odbiór wcześniej zamówionych roślin, nie ma sprzedaży jako takiej.
Rekord karmienia pobiła moja koleżanka - karmiła dziecko do 7 roku życia . Uważam, że to już chyba lekkie zboczenie (zwłaszcza, że był to chłopak ).... Poza tym dziewczyna normalna i bardzo fajna .
- aneczka1979
Asiu z tym karmieniem to wierzę, bo mojej mamy koleżanka dawała cyca swojemu synowi do zerówki. Uważam, że nie ma nic lepszego dla maleństwa jak mleko matki ale są pewne granice.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tojeść właśnie dlatego ze ukorzeniają się pędy wyrośnie wszędzie ,nawet między kamienie się wciśnie,bardzo lubię jej żarówiasty kolor,jest świetnym kontrastem dla monotonii zieleni,ale niestety często muszę ją wyrywać gdy wejdzie w nieporządane miejsce
Super porady mi tu dajecie dziewczyny, postaram się o wszystkich pamiętać. W takim razie część pójdzie pod hortensje.
Miłego dnia... ja juz 3 tydzien zakatarzona, ale nie poddaje się.
A teraz do roboty.
Miłego dnia... ja juz 3 tydzien zakatarzona, ale nie poddaje się.
A teraz do roboty.
Ania
2 dni pracy za mną, sobota to wkopanie hortensji, które kupiłam sobie na zajączka i mała reorganizacja cienistej rabaty pod sosną. A dzisiaj frajda dla dzieciaków czyli składanie nowej huśtawki....trzeba czymś zająć dzieciaki by móc popracować we względnym spokoju..
A jutro rozwożę dzieci po państwowych placówkach, zapowiedziałam wolne w pracy i heja na najgorszą robotę czyli pielenie ścieżki zanim wejdą na nią robotnicy....i dokończenie plewienia w innych miejscach gdzie chwaszczoria podeszczowa króluje....ale tylko do jutra. Mam nadzieję, że zrobię zdjęcia zanim padnę....
Do jutra kochane moje kobietki.
A jutro rozwożę dzieci po państwowych placówkach, zapowiedziałam wolne w pracy i heja na najgorszą robotę czyli pielenie ścieżki zanim wejdą na nią robotnicy....i dokończenie plewienia w innych miejscach gdzie chwaszczoria podeszczowa króluje....ale tylko do jutra. Mam nadzieję, że zrobię zdjęcia zanim padnę....
Do jutra kochane moje kobietki.
Ania
- aneczka1979
Ania robisz ścieżkę? Ależ Ci zazdroszczę! To moje marzenie. Gorąco wierzę, ze i mnie się uda w tym jeszcze sezonie.
Ty jesteś zbyt dzielną kobitką, by chwasty Cię pokonały! Fotek Twoich jestem już tak spragniona, że muszą być i kropka!
Ja dla odmiany jutro nie tyram. Mam za to rajd z kuzynką po różnych miejscach za roślinnością balkonową. Brak mi zieleniny do długiej skrzyni.
Powodzenia w jutrzejszym boju!
Ty jesteś zbyt dzielną kobitką, by chwasty Cię pokonały! Fotek Twoich jestem już tak spragniona, że muszą być i kropka!
Ja dla odmiany jutro nie tyram. Mam za to rajd z kuzynką po różnych miejscach za roślinnością balkonową. Brak mi zieleniny do długiej skrzyni.
Powodzenia w jutrzejszym boju!
Aniu, ja ścieżki nie chcę,ale muszę.... zostałam obdarowana zalaną betonem prostą linią, próbowałam toto wykopać i zrobić ścieżkę nieregularną lekko wijącą, żeby przecinała zakolami działkę na tzw. oazy roślinności. I co? I d....będę mieć prostą jak strzała ścieżynę, która najbardziej sprawdzi się na starość.
Ania