Moje początki hodowli storczyków...
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje początki hodowli storczyków...
Witaj Arku:) Śliczne Spider Orchid
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Cudne okazy Spider Orchid superaśny
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
zgadzam się z gianna - to nowy przyrost u cambri - gratuluję
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Arku gratuluję nowego przyrościku u Cambrii
Super Ci kwitnie Sorrento
Zdjęcia jak zawsze rewelacyjne
Super Ci kwitnie Sorrento
Zdjęcia jak zawsze rewelacyjne
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pół roku, mówisz, kwitnie? Ani chybi się zaciął
A spider wygląda jak szerszeń! Cuda natury!
A spider wygląda jak szerszeń! Cuda natury!
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Witaj Arku
Spider orchid piękna trzymam kciuki za kolejne kwitnienia Co do Sorrento cudny i te zdjęcia na czarnym tle lepiej wyeksponowały jego urodę pokazuj go częściej. Czekam na zdjęcia innych storczyków bo na pewno Ci coś kwitnie więcej
Spider orchid piękna trzymam kciuki za kolejne kwitnienia Co do Sorrento cudny i te zdjęcia na czarnym tle lepiej wyeksponowały jego urodę pokazuj go częściej. Czekam na zdjęcia innych storczyków bo na pewno Ci coś kwitnie więcej
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko - Natalko - Marteczko - Deissy - Iwonko
Kameczko - Kasiu - Lucy - Wiki
Janeczko - Wiki - Oprócz "długodystansowca" Sorrento kwitnie nadal Dendrobium Phal. no i eksponowane dzisiaj poraz pierwszy
Cymbidium.Pozostałe poczuły dopiero powiew wiosny i nieśmiało wypuszczają listki.
Cieszę się,że znów mnie odwiedziłyście za co stokrotne dzięki,jak również za podpowiedź o odroście u Spidera i trzymanie kciuków
Miło było mi czytać Wasze pełne życzliwości posty na temat moich podopiecznych
Zapraszam ponownie do mego wątku i serdecznie pozdrawiam
Kolej na mój nowy nabytek Cymbidium,któremu też nie mogłem się oprzeć a na którego czyhałem już od dawna nie tylko dlatego,że w mojej kolekcji jeszcze takiego storczyka nie posiadałem.Napatrzyłem się na nie w O.B.w Edynburgu i nasycić nimi wzroku nie mogłem,wg mnie są niezwykle oryginalne a mojego wziąwszy pod uwagę jego kolor nazwałem wielkanocnym a podpowiedź dla tej odmiany mile widziana
Cymbidium z dwoma młodymi przyrostami "wychodzące" z doniczki ale już przełożone do większej.
Jeden z przyrostów widoczny po lewej.
[/url]
Pozdrawiam Wszystkich
Kameczko - Kasiu - Lucy - Wiki
Janeczko - Wiki - Oprócz "długodystansowca" Sorrento kwitnie nadal Dendrobium Phal. no i eksponowane dzisiaj poraz pierwszy
Cymbidium.Pozostałe poczuły dopiero powiew wiosny i nieśmiało wypuszczają listki.
Cieszę się,że znów mnie odwiedziłyście za co stokrotne dzięki,jak również za podpowiedź o odroście u Spidera i trzymanie kciuków
Miło było mi czytać Wasze pełne życzliwości posty na temat moich podopiecznych
Zapraszam ponownie do mego wątku i serdecznie pozdrawiam
Kolej na mój nowy nabytek Cymbidium,któremu też nie mogłem się oprzeć a na którego czyhałem już od dawna nie tylko dlatego,że w mojej kolekcji jeszcze takiego storczyka nie posiadałem.Napatrzyłem się na nie w O.B.w Edynburgu i nasycić nimi wzroku nie mogłem,wg mnie są niezwykle oryginalne a mojego wziąwszy pod uwagę jego kolor nazwałem wielkanocnym a podpowiedź dla tej odmiany mile widziana
Cymbidium z dwoma młodymi przyrostami "wychodzące" z doniczki ale już przełożone do większej.
Jeden z przyrostów widoczny po lewej.
[/url]
Pozdrawiam Wszystkich
Śliczne to Twoje cymbidium - taki subtelny odcień żółtego i te piegi na warżce zdecydowanie dodają jeszcze większego uroku
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No i Arek poleciał grubo. Cymbidium
A możesz zdradzić ile mniej więcej kosztuje taka zdobycz? Pytam, bo cena w kwiaciarni za jeden ukwiecony pęd traktowany jako roślina cięta, kosztuje 20zł i mnie ciekawość zżera, chciałbym porównać
Może być na priv, będę dyskretny
A możesz zdradzić ile mniej więcej kosztuje taka zdobycz? Pytam, bo cena w kwiaciarni za jeden ukwiecony pęd traktowany jako roślina cięta, kosztuje 20zł i mnie ciekawość zżera, chciałbym porównać
Może być na priv, będę dyskretny
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Piękne cymbidium
Też jakiś czas temu byłam w OB w Edynburgu, ale zupełnie nie pamiętam tam cymbidium Pamiętam za to roślinę z wielkimi liśćmi z kolcami... w którą wlazłam idąc do przodu a podziwiając to co za plecami
Niemniej, świetny zakup Nie podpowiem ci jaka to dokładnie odmiana, bo w domu nigdy nie uraczyłam kwiatów... Jak doczekam się swoich, może zacznę orientować się w odmianach
Też jakiś czas temu byłam w OB w Edynburgu, ale zupełnie nie pamiętam tam cymbidium Pamiętam za to roślinę z wielkimi liśćmi z kolcami... w którą wlazłam idąc do przodu a podziwiając to co za plecami
Niemniej, świetny zakup Nie podpowiem ci jaka to dokładnie odmiana, bo w domu nigdy nie uraczyłam kwiatów... Jak doczekam się swoich, może zacznę orientować się w odmianach
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Ale śliczne cymbidium dorwałeś
Zdjęcia jak zwykle super
Zdjęcia jak zwykle super
Arku, Cymbidium przecudnej urody i żółte ponadto Popatrzę, powzdycham, a hodować nie mogę... Ale Twoje będzie kwitło długo i obficie, będą fotki pewnie i to musi mi wystarczyć.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...