U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Post »

Grażynko witaj :wit
Piękne masz hiacynty takie pełne ;:oj Cieszę się, że dziewanna tak pięknie powschodziła, niech rośnie zdrowo i zdobi Twój ogród. Szperałam trochę w necie i znalazłam jej nazwę to dziewanna austriacka i okazało się, że jest wieloletnia. Jeśli chodzi o werbenę trudno mi powiedzieć ale jeśli listki przypominają trochę pokrzywę to na pewno będzie werbena. Wstaw zdjęcia jak trochę podrosną.
Serdecznie pozdrawiam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne poletko hiacyntów ;:138 .A zapach.... ;:219
Moje dopiero nabierają kolorów.

Ale powojnik szybko ruszył ;:oj .Niesamowite,jaki duży.
Tulipany u mnie w pąkach dopiero...
A werbenę dopiero jutro pewnie posieję ;:224
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Iwonko-iwona0042, też miałam w planach, że tamte zbuntowańce zakwitną na Wielkanoc. Niestety wina leży po mojej stronie, bo za późno je posadziłam. Kiedy są ciepłe dni, wynoszę na dwór ale i tak nie zdążą zakwitnąć na święta. :roll:

Iwonko-iwonaPM, dziękuję za miłe słowa pod adresem hiacyntów. Już widziałam, że założyłaś własny wątek ogrodowy. ;:63 ;:63 Będę zaglądać.

Aniu-sweety, z tymi zasiewami to raczej taka zabawa, bo nie mam zbyt wiele miejsca na parapetach. Prawdziwa walka o miejsce na parapecie rozpocznie się, kiedy poflancuję pomidory. Już rozglądałam się w ogrodniczym za jakąś szklarenką foliową, gdzie mogłabym wstawić pomidorasy. :)

Aniu-anym, fajnie, że znalazłaś nazwę tej dziewanny. Teraz sobie o niej poczytam. I też się cieszę, że jej tyle wzeszło. :tan Będę też zaglądać na listki werbeny, może to ona? Podobno ładnie pachnie, kiedy kwitnie i przywabia motyle. Dzięki za wymianę. ;:196

Jolu, no rzeczywiście trochę u ciebie zimniej i wiosna przychodzi później. Widziałaś te pomidorasy na parapecie? To z nasion, które dostałam od ciebie. ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko piękny kwiat ;:333
Miłej soboty ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Alu, tobie też miłej soboty. ;:196

Wczoraj poszalałam w ogrodniczym i kupiłam:
powojnika całolistnego Bluish Violet,
szałwię otwartą,
pelargonie łososiowe do dalszego chowu przedbalkonowego. Oto nowoupolowane rośliny. :D

Obrazek

Kwitnie psi ząb i szykuje się do kitnięcia fotergilla.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj zapowiada się dzień pikowania pomidorów. Może zrobie fotorelację z tego pasjonującego zajęcia?
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Grażynko
Hipeastrum przepiękne.U mnie tez jeszcze 2 kwitną ;:108
psi ząb ładniutki już,ja go posadziłam na Jesienin,ale go nigdzie nie widzę :evil:
Wysiewy udane.
Ty dzisiaj pikujesz pomidorki,ja już w poniedziałek to zrobię,brak czasu ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Widzę, że szał zakupowy trwa. 8-)
Pomidorki już po pikowane?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

To ja poproszę fotki pomidorów ;:224 .Bo cofnęłam z 10 str. wątku i fotek nie znalazłam...
Przepikowałaś?
Ja swoje pikowałam 2 dni temu.Ale coś mi je zaatakowało-na części siewek(jeszcze przed pikowanie) były jakby białawe kropeczki.Wyglądało to jak objawy żerowania przędziorka :evil: .Ale pod liśćmi nic nie ma.Te siewki musiałam wyrzucić.Mam nadzieję,że inne nie będą chorować.
Zła jestem,bo to były nowe odmiany pomidorów.Chciałam wypróbować coś nowego :wink: .Nasionek mi zostało,więc mogłabym wysiać...ale już późno.A poza tym ,tych które zostały,to aż nadto ,bo ok 70 szt ;:131 .Więc dopiero w przyszłym roku posieję te co mi teraz nie wypaliły(nie wszystkie z nowych,ale sporo wywaliłam).
Namieszałam? ;:219

Fajne zakupy.Ja dziś byłam w Obi i też nie wyszłam pusto.Choć raczej miałam nadzieję,że coś upoluję z przeceny.A przecenili tak-że nie warto kupować ;:222 .
Za to kupiłam w 'normalnej' cenie 2 floksy wysokie.O kolorze niebieskim i pomarańczowym.Ciekawe,czy tak zakwitną :?

Ja znowu na szarym końcu z kwitnieniami-psi ząb na razie w liściach tylko :roll: .Ciekawe czy zakwitnie,bo to nowość u mnie.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko ;:oj przedszkole powiadasz i to dopiero połowa ... fiu,fiu ;:224 ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Grażynko jakie zakupy fajne ;:224 I nowy powojnik :) Jestem fanką Twoich powojników.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj zapowiada się dzień pikowania pomidorów. Może zrobie fotorelację z tego pasjonującego zajęcia?
Miłego dnia. :wit[/quote]
Ja też miałam pasjonujący dzień, pikowałam prawie cały dzień pomidory, i inne zieloności, i jeszcze nie koniec, dziś powtórka z rozrywki ;:306
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Iwonko, ja już jestem po pikowaniu i mozolnym upychaniu doniczek na parapetech. ;:173 A ile jeszcze musiałam dorodnych siewek pomidorasów pozbyć sią z bólem serca ;:131. Nie miałam już więcej miejsca; teraz na parapetach, a później w ogrodzie. Mam nadzieję, że ty nie masz takich ograniczeń mieszkaniowo- działkowych.

Madziu, mów mi tak dalej, to obrosnę w piórka. ;:173

Reniusiu, tak, tak- napatrzyłam się na forum na skrętniki i też próbuję swoich sił w skrętnikologii.

Jolu, popikowałam pomidory wreszcie, a zdjęcia oczywiście zamieszczę później. Moje siewki udały sie całkiem dobrze. Były dorodne, grube.Miałam ich pod dostatkiem, a nawet nadmiar musiałam wyrzucić. Ostatnio z niczym nie mogę zdążyć. Mam wrażenie, że gonię własny ogon. :? I jeszcze przedświąteczne porządki, zakupy i gotowanie.

Aniu-aneczka1979, pomidory popikowane. Każdy z nich rozpiera się dumnie w swojej doniczce. :)

Aniu-anabuko1, rzeczywiście Psi Ząb dokazuje. Bardzo lubię jego malutkie dzwonkowate kwiaty i wielce dorodne liście.

Obrazek

Obrazek

Miłego jutra. :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No to będzie piórkowa Grażynka :) Widzę że i u Ciebie kolorków coraz więcej. Pozdrowionka!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”