Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Moja Cieszynianka tez już w takim stadium .Zakwitają u mnie nowe Primule cudeńka też z BR .Maryś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Awarii nie zazdroszczę, mam nadzieję, że już po kłopocie, panorama ogrodu rozbudza wyobraźnię, jejku ile Ty masz Marysiu tego wszystkiego, jak te roślinki zakwitną toż to dopiero będzie widok do podziwiania ;:108 . Widzę, że nieźle poszalałaś zakupowo, mam wrażenie, że ubędzie troszeczkę trawnika ;:306 , bo ja jakoś miejsca do upychania tam nie widzę :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu bo mój ogród to 'wieś taczy i śpiewa' ;:306 więc kolorów jak w ich piosenkach ;:oj
Iwonko 'Leoparda' też mam ale się sieje niebotycznie i prawdę powiedziawszy to go tępię, ten na razie siedzi w doniczce i dopóki nie pokaże oblicza to nie dostanie miejsca na rabacie ;:202
Jadziu biegnę pooglądać prymulki cudeńka ;:65
Ilonko trawnik jeszcze nie jest zagrożony bo to na skalniak większość roślin a tam dopiero się zapełnia , w połowie jest pusty ;:oj uszczuplę go jak irysy dotrą w sierpniu ;:306
Obiecałam panoramę przedogródka oto ona ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tu już trawnika praktycznie nie ma, ale zawsze jakaś szczelina się znajdzie :heja na nowe roślinki ;:108
Obrazek
Obrazek
Świąteczne prezenty od forumowych przyjaciół ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To niesamowite ile roślin już u Ciebie zakwitło, jest kolorowo jak początkiem lata.
Wianuszki świąteczne bardzo gustowne.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu zakupy wypasione., jakbyś coś nie zmieściła to mogę wydzierżawić ;:306

Obrazek

nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Super ten wianuszek z przepiórczymi jajeczkami ,chociaż drugi też ładny .W przedogródku królują tulipany i wilczomlecz złocisty ,bo reszty maluszków na razie nie widać, bo trzeba by każdego z osobna sfocić .Maryś cudna ta Twoja magnolia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jak przyjedziesz to posiedzisz w altance i będziesz się tylko na ten kawałeczek patrzeć :heja
chyba wszystko się zmieści i jeszcze miejsca zostanie ;:oj
Jadziu a jajo w środku poznałaś ;:138
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje panoramiczne ujęcia piękne - takie klimatyczne, pełne niespodzianek! Falujące obrzeża (to są cegły w takim falującym kształcie? :shock: ) mają w tym swój udział ;:333
Poleciałem po listek jastrzębca pomarańczowego, by porównać z Twoją fotką. Możesz go wykluczyć z typowanych roślin. Jastrzębiec pomarańczowy ma błyszczące liście z wierzchu, włoski na 0,5mm, że ledwo je widać i gładkie brzegi. Twoja nn bardziej do maku podobna :idea:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

mar33 pisze: :heja ogród nie taki jaki bym chciała ale taki jaki mi wyszedł ;:108
Nowoczesnego u mnie nie ma nic Maryniu same starocie ;:202
A ja bym chciała, żeby wyszedł mi taki ogród jaki Tobie wyszedł. :tan
Wszystko cudne. ;:215 ;:215
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
x-a-4
---
Od: 18 maja 2010, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś spacerek zaliczony? My już też po kawie :wink: Słoneczko pięknie wstało,w końcu wypogodzenie.
Twój przedogródek to pewnie taki duży jak cały mój ogród...
Na pierwszym zdjęciu to pnącze to glicynia? Magnolia w pełnym rozkwicie,moja męczy się jeszcze w donicy.Kosodrzewinę fajnie formujesz,zamienia się w poduszeczkowe cudo.Tylko czekać jak Twój przedogródek wybuchnie fajerwerkami niesamowitych kolorów,tyle kwiecia tam masz ;:138
Miłego dzionka Maryś :wit
Kawusia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2007, o 15:24

Post »

A na żywo, w przedogródku, międzyogródku ogródku właściwym i zaogródku.. wszystko jeszcze cudniej wygląda. Maryniu, sadzonki się przyjmują i chyba nic nie wypadnie, odbija hortensja dębolistna. Pięknie się prezentują zakupione jesienią tulipanki, a najcudniej wyglądają Top lips.. mają niespotykane liście ciemno zielone z białą obwódką. Wiele Ciebie u mnie, jak tak sobie spaceruję i oglądam. Ostatnio znów szabrowałam pod 62 :tan porwałam piwonie, z nadzieją że się nie zorientują że zostały przesadzone w nieodpowiednim czasie. Zabrałam również te zielone listki z cebulek (mam od Ciebie i ostatnio o nich rozmawiałyśmy u Ciebie), których nazwy za nic nie pamiętam, przypominają domowe pnącze. Uskubałam też trzmielinę, bo wciąż podziwiam Twoją z książki. Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, pięknie pokazałaś swój ogród w panoramie. ;:138 Ale skoro ma już 26 lat, to i wygląd stosowny do wieku, bo jak mawia mój znajomy..."ogród zaczyna wyglądać po 20 latach". To ja mam jeszcze trochę czasu na poprawki i przebudowy. ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu jak mogłam Cię pominąć ;:202 kolorów przybywa codziennie więcej a to wszystko tak bardzo cieszy, jednak wiosna jes najpiękniejszą porą roku ;:138
Jacku bo ja lubię zaszyć się gdzieś w jakimś zakamarku aby mnie nikt nie widział :heja to obrzeże jest z cegły szamotowej ze starego pieca z piekarni, rozebrany był jakieś 25 lat temu bo zmieniły się czasy i technologia produkcji i wypieku chleba :shock: Też mi to nie wygląda na jastrzębca bo za bardzo kosmate ;:oj
Marysiu a może Twój jest jeszcze bardziej tajemniczy ;:173
Aniu tak to glicynia, która jeszcze 4 lata tremu była na dachu domu ale komuś przeszkadzały pająki w jej liściach i użył jakiegoś świństwa, zniszczyła się cała a ja beczałam z tydzień po niej ;:145 odbudowuje się z resztek korzeni ale zanim zakwitnie to jej jeszcze zejdzie ;:202 kosodrzewinka już ma lat 20 albo i więcej :heja
Ewuś przedogródek, śródogródek i zaogródek, ładnie to ujęłaś ;:306 co zrobić jak się tyle tego nazbierało to trzeba gdzieś posadzić, ryję gdzie się da ;:306 cieszę się, że roślinki mają się dobrze ale jak się jest pod 62 to się wpada do 33 ;:113 ale o jakie listeczki chodzi, ubij nie pamiętam, trzmielinę trzeba było wołać bo już rośnie a nie skubać malutkiej ;:173 zapraszam na kawusię ;:136
Maryniu ogród jest cały czas w 'przebudowie' bo wtedy żyje, przynajmniej ja tak myślę ;:108 a taki 'sztywny' mnie szybko by się znudził bo co w nim podziwiać ;:oj Twój jest piękny i kolorowy to za 20 lat .... mały botanik ;:108
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”