Mój kawałek raju ... cz.5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Moja Cieszynianka tez już w takim stadium .Zakwitają u mnie nowe Primule cudeńka też z BR .Maryś
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Awarii nie zazdroszczę, mam nadzieję, że już po kłopocie, panorama ogrodu rozbudza wyobraźnię, jejku ile Ty masz Marysiu tego wszystkiego, jak te roślinki zakwitną toż to dopiero będzie widok do podziwiania . Widzę, że nieźle poszalałaś zakupowo, mam wrażenie, że ubędzie troszeczkę trawnika , bo ja jakoś miejsca do upychania tam nie widzę
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Aniu bo mój ogród to 'wieś taczy i śpiewa' więc kolorów jak w ich piosenkach
Iwonko 'Leoparda' też mam ale się sieje niebotycznie i prawdę powiedziawszy to go tępię, ten na razie siedzi w doniczce i dopóki nie pokaże oblicza to nie dostanie miejsca na rabacie
Jadziu biegnę pooglądać prymulki cudeńka
Ilonko trawnik jeszcze nie jest zagrożony bo to na skalniak większość roślin a tam dopiero się zapełnia , w połowie jest pusty uszczuplę go jak irysy dotrą w sierpniu
Obiecałam panoramę przedogródka oto ona
tu już trawnika praktycznie nie ma, ale zawsze jakaś szczelina się znajdzie na nowe roślinki
Świąteczne prezenty od forumowych przyjaciół
Iwonko 'Leoparda' też mam ale się sieje niebotycznie i prawdę powiedziawszy to go tępię, ten na razie siedzi w doniczce i dopóki nie pokaże oblicza to nie dostanie miejsca na rabacie
Jadziu biegnę pooglądać prymulki cudeńka
Ilonko trawnik jeszcze nie jest zagrożony bo to na skalniak większość roślin a tam dopiero się zapełnia , w połowie jest pusty uszczuplę go jak irysy dotrą w sierpniu
Obiecałam panoramę przedogródka oto ona
tu już trawnika praktycznie nie ma, ale zawsze jakaś szczelina się znajdzie na nowe roślinki
Świąteczne prezenty od forumowych przyjaciół
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
To niesamowite ile roślin już u Ciebie zakwitło, jest kolorowo jak początkiem lata.
Wianuszki świąteczne bardzo gustowne.
Wianuszki świąteczne bardzo gustowne.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Super ten wianuszek z przepiórczymi jajeczkami ,chociaż drugi też ładny .W przedogródku królują tulipany i wilczomlecz złocisty ,bo reszty maluszków na razie nie widać, bo trzeba by każdego z osobna sfocić .Maryś cudna ta Twoja magnolia
- mar33
Marysiu jak przyjedziesz to posiedzisz w altance i będziesz się tylko na ten kawałeczek patrzeć
chyba wszystko się zmieści i jeszcze miejsca zostanie
Jadziu a jajo w środku poznałaś
chyba wszystko się zmieści i jeszcze miejsca zostanie
Jadziu a jajo w środku poznałaś
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Twoje panoramiczne ujęcia piękne - takie klimatyczne, pełne niespodzianek! Falujące obrzeża (to są cegły w takim falującym kształcie? ) mają w tym swój udział
Poleciałem po listek jastrzębca pomarańczowego, by porównać z Twoją fotką. Możesz go wykluczyć z typowanych roślin. Jastrzębiec pomarańczowy ma błyszczące liście z wierzchu, włoski na 0,5mm, że ledwo je widać i gładkie brzegi. Twoja nn bardziej do maku podobna
Poleciałem po listek jastrzębca pomarańczowego, by porównać z Twoją fotką. Możesz go wykluczyć z typowanych roślin. Jastrzębiec pomarańczowy ma błyszczące liście z wierzchu, włoski na 0,5mm, że ledwo je widać i gładkie brzegi. Twoja nn bardziej do maku podobna
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
A ja bym chciała, żeby wyszedł mi taki ogród jaki Tobie wyszedł.mar33 pisze: ogród nie taki jaki bym chciała ale taki jaki mi wyszedł
Nowoczesnego u mnie nie ma nic Maryniu same starocie
Wszystko cudne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ---
- Od: 18 maja 2010, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryś spacerek zaliczony? My już też po kawie Słoneczko pięknie wstało,w końcu wypogodzenie.
Twój przedogródek to pewnie taki duży jak cały mój ogród...
Na pierwszym zdjęciu to pnącze to glicynia? Magnolia w pełnym rozkwicie,moja męczy się jeszcze w donicy.Kosodrzewinę fajnie formujesz,zamienia się w poduszeczkowe cudo.Tylko czekać jak Twój przedogródek wybuchnie fajerwerkami niesamowitych kolorów,tyle kwiecia tam masz
Miłego dzionka Maryś
Twój przedogródek to pewnie taki duży jak cały mój ogród...
Na pierwszym zdjęciu to pnącze to glicynia? Magnolia w pełnym rozkwicie,moja męczy się jeszcze w donicy.Kosodrzewinę fajnie formujesz,zamienia się w poduszeczkowe cudo.Tylko czekać jak Twój przedogródek wybuchnie fajerwerkami niesamowitych kolorów,tyle kwiecia tam masz
Miłego dzionka Maryś
A na żywo, w przedogródku, międzyogródku ogródku właściwym i zaogródku.. wszystko jeszcze cudniej wygląda. Maryniu, sadzonki się przyjmują i chyba nic nie wypadnie, odbija hortensja dębolistna. Pięknie się prezentują zakupione jesienią tulipanki, a najcudniej wyglądają Top lips.. mają niespotykane liście ciemno zielone z białą obwódką. Wiele Ciebie u mnie, jak tak sobie spaceruję i oglądam. Ostatnio znów szabrowałam pod 62 porwałam piwonie, z nadzieją że się nie zorientują że zostały przesadzone w nieodpowiednim czasie. Zabrałam również te zielone listki z cebulek (mam od Ciebie i ostatnio o nich rozmawiałyśmy u Ciebie), których nazwy za nic nie pamiętam, przypominają domowe pnącze. Uskubałam też trzmielinę, bo wciąż podziwiam Twoją z książki. Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia.
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, pięknie pokazałaś swój ogród w panoramie. Ale skoro ma już 26 lat, to i wygląd stosowny do wieku, bo jak mawia mój znajomy..."ogród zaczyna wyglądać po 20 latach". To ja mam jeszcze trochę czasu na poprawki i przebudowy.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- mar33
Lidziu jak mogłam Cię pominąć kolorów przybywa codziennie więcej a to wszystko tak bardzo cieszy, jednak wiosna jes najpiękniejszą porą roku
Jacku bo ja lubię zaszyć się gdzieś w jakimś zakamarku aby mnie nikt nie widział to obrzeże jest z cegły szamotowej ze starego pieca z piekarni, rozebrany był jakieś 25 lat temu bo zmieniły się czasy i technologia produkcji i wypieku chleba Też mi to nie wygląda na jastrzębca bo za bardzo kosmate
Marysiu a może Twój jest jeszcze bardziej tajemniczy
Aniu tak to glicynia, która jeszcze 4 lata tremu była na dachu domu ale komuś przeszkadzały pająki w jej liściach i użył jakiegoś świństwa, zniszczyła się cała a ja beczałam z tydzień po niej odbudowuje się z resztek korzeni ale zanim zakwitnie to jej jeszcze zejdzie kosodrzewinka już ma lat 20 albo i więcej
Ewuś przedogródek, śródogródek i zaogródek, ładnie to ujęłaś co zrobić jak się tyle tego nazbierało to trzeba gdzieś posadzić, ryję gdzie się da cieszę się, że roślinki mają się dobrze ale jak się jest pod 62 to się wpada do 33 ale o jakie listeczki chodzi, ubij nie pamiętam, trzmielinę trzeba było wołać bo już rośnie a nie skubać malutkiej zapraszam na kawusię
Maryniu ogród jest cały czas w 'przebudowie' bo wtedy żyje, przynajmniej ja tak myślę a taki 'sztywny' mnie szybko by się znudził bo co w nim podziwiać Twój jest piękny i kolorowy to za 20 lat .... mały botanik
Jacku bo ja lubię zaszyć się gdzieś w jakimś zakamarku aby mnie nikt nie widział to obrzeże jest z cegły szamotowej ze starego pieca z piekarni, rozebrany był jakieś 25 lat temu bo zmieniły się czasy i technologia produkcji i wypieku chleba Też mi to nie wygląda na jastrzębca bo za bardzo kosmate
Marysiu a może Twój jest jeszcze bardziej tajemniczy
Aniu tak to glicynia, która jeszcze 4 lata tremu była na dachu domu ale komuś przeszkadzały pająki w jej liściach i użył jakiegoś świństwa, zniszczyła się cała a ja beczałam z tydzień po niej odbudowuje się z resztek korzeni ale zanim zakwitnie to jej jeszcze zejdzie kosodrzewinka już ma lat 20 albo i więcej
Ewuś przedogródek, śródogródek i zaogródek, ładnie to ujęłaś co zrobić jak się tyle tego nazbierało to trzeba gdzieś posadzić, ryję gdzie się da cieszę się, że roślinki mają się dobrze ale jak się jest pod 62 to się wpada do 33 ale o jakie listeczki chodzi, ubij nie pamiętam, trzmielinę trzeba było wołać bo już rośnie a nie skubać malutkiej zapraszam na kawusię
Maryniu ogród jest cały czas w 'przebudowie' bo wtedy żyje, przynajmniej ja tak myślę a taki 'sztywny' mnie szybko by się znudził bo co w nim podziwiać Twój jest piękny i kolorowy to za 20 lat .... mały botanik
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny