Jak skutecznie i szybko sprzątać dom?
Re: Jak skutecznie i szybko sprzątać dom?
Do sprzątania przyda się naprawdę profesjonalny sprzęt czyszczący. Nie tylko firmy sprzątające mogą sobie pozwolić na takie cuda;) samemu też można sobie takie zakupić. Tym bardziej jak ma się dużą powierzchnię do ogarnięcia. A taki odkurzacz to musi być dobra sprawa. Sama osobiście nie korzystałam jeszcze, ale chciałabym
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 sty 2014, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polecam, zajmować się wszystkim od razu, nie czekać aż będzie chaos,i syf...
Lepiej sprzątać częściej bo się nie przepracujesz ;D
Lepiej sprzątać częściej bo się nie przepracujesz ;D
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja myje szyby okienne taka ściereczką.One sa w ROSSMANIE.To jest jedna ścierka w dwóch kolorach.Jedna strona sie myje a druga wyciera na sucho.Jest rewelacyjna.Tylko nie używa sie do niej żadnych płynów ,tylko sama woda.Futryny i ramy okienne myje woda z płynem.A jak sie zabieram na końcu za szyby to tylko woda i ta ściereczka.Chociaż moja koleżanka ta ścierka myje też ramy okien i tez bezpłynu.I nie wolno jej prać w płynie.tylko woda.I nie jest jednorazowa.Najważniejsze nie robi smug.Wcześniej do szyb używałam kilka ścierek,żeby na końcu wypolerowac.a teraz mam tylko tą.I mycie okien jak dla mnie stało sie przyjemniejsze
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Monika pokaż jak wygląda ta ściereczka do szyb jakiej firmy kupujesz?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
Grażynko,kurcze nie mam opakowania.Ale na pewno je znajdziesz na półce.Sa ściereczki do mebli,szmatki do zmywania.Na opakowaniu jest okno.I sa tak złożone jakby były 2 ściereczki bo widać 2 kolory.Jest niebiesko zielona i niebiesko łososiowa.A na pewno jak sie zapytasz pracownice,która jest na art czyszczacych na pewno Ci podpowie.
Sciereczka firmy Flink & Sauber,szukałam ale nie mogłam znależś na stronie
Sciereczka firmy Flink & Sauber,szukałam ale nie mogłam znależś na stronie
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Monika dzięki ja dziś myłam ostatnie okno i zaczęłam szukać ścierek w domu i sprawdziłam kilka. Odkryłam, ze jedna z nich taka niebieska się nadaje, umyłam okno , drzwi szklane i wszystkie lustra, to dzięki tobie Ale jak będę w Rosmanie to kupię na pewno nową
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
Normalnie wkładasz ja do wody.Myjesz strona niebieska szyby.Ja tak 2-3 razy przecieram za każdym razem płukam w wodzie.A potem strona zielona -taka jak z gumy wycierasz ,nawet w trakcie wycierania jeszcze ze 2 razy ja wycisne z wody,bo ona z szyby zbiera wode i robi sie mokra.Tylko bez żadnego płynu.
Witam miałam tego mopa parowego,dwa dni ,i nigdy więcej .Zamiast mycia wszystko od tej pary miałam pomoczone tylko i nic więcej.
-
- 500p
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
Na trudny bród pasta z 5 łyżeczek:sody,soli i octu.
Srebra można wyczyścić pastą do zębów.
Perły włożyć do miseczki z mlekiem na 24 godz. i wypłukać.
Przy odkurzaniu włożyć do worka w odkurzaczu laskę cynamonu, na 15 min. posypać dywany sodą i odkurzyć.
Przed zaparowaniem okien i luster nanieść na szkło piankę do golenia i zetrzeć.
(Farbujące wnętrza butów spryskać lakierem do włosów i wysuszyć. Liście kwiatów przecierać piwem.)
Srebra można wyczyścić pastą do zębów.
Perły włożyć do miseczki z mlekiem na 24 godz. i wypłukać.
Przy odkurzaniu włożyć do worka w odkurzaczu laskę cynamonu, na 15 min. posypać dywany sodą i odkurzyć.
Przed zaparowaniem okien i luster nanieść na szkło piankę do golenia i zetrzeć.
(Farbujące wnętrza butów spryskać lakierem do włosów i wysuszyć. Liście kwiatów przecierać piwem.)
Ciekawe sposoby, na pewno wypróbuję a o tej ściereczce nie słyszałam, sama używam takich z mikrofibry, sa bardzo cieniutkie i szybko schną, powiem wam, ze doskonałe do kurzy, używam z płynem albo tez tylko moczę w wodzie, ja kupiłam w Żabce ale widziałam też w realu, takie z różową etykietką jork czy york
-
- 500p
Takie ściereczki są dobrym rozwiązaniem i higienicznym, nasączone w środkach czyszczących od razu gotowe do użytku po sprzątnięciu, wystarczy wyrzucić.
Wcześniej po takich prac domowych, używałam starych,wysłużonych już ubrań, cięłam na szmatki, po użyciu trzeba było je wypłukać i co rusz z mieniać.
Do prania i celów kosmetycznych, dobre są Mydlnica i Orzechy indyjskie - tzw. piorące.
Nie uczulają i dobrze się pienią.
Wcześniej po takich prac domowych, używałam starych,wysłużonych już ubrań, cięłam na szmatki, po użyciu trzeba było je wypłukać i co rusz z mieniać.
Do prania i celów kosmetycznych, dobre są Mydlnica i Orzechy indyjskie - tzw. piorące.
Nie uczulają i dobrze się pienią.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 cze 2016, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A co sądzicie o iRobot ? Ktoś ma i używa ? Warty swojej ceny ??
-
- 500p
Widziałam u znajomych myjkę parową ,doskonale czyści, z powierzchni mytych środkami chemicznymi spływał brud.