Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Piękne te Twoje zdjęcia makro. Niby takie oczywiste rzeczy pokazujesz i takie zwyczajne a jednak ujęte w magiczny sposób.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Świetne zbliżenia !!
Kaczuchy powaliły mnie na kolana ;:167 Ja nadal czekam ...może kiedyś i u mnie wylądują :lol:
Piękny ogród ;:180 Fotki całokształtów fantastyczne ...spokój ,harmonia,RAJ ;:170
Bardzo dziękuję wszystkim chwalącym moje włości ..samo stawianie mnie na równi z Aguni ogrodem jest dla mnie wielkim wyróżnieniem ,dziękuję ;:180
Jak tam przygotowania do świąt?
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór :wit

Zagoniona jestem. Dziś u teściowej powiesiłam zasłony - jest pięknie ;:173 Najważniejsze, że najbardziej zainteresowanej się podobają.
Zawiesiliśmy też z Darkiem kilka obrazów, rozłożyliśmy niewielki dywan pod ławę, zamocowaliśmy uchwyty w łazience, przymocowaliśmy listwę przyblatową, zrobiliśmy poprawki malarskie. Zostanie zamocowanie reszty osprzętu i przeprowadzka może się odbyć - niestety już po świętach, nie wyrobiliśmy się ze wszystkim.

A propos świąt, to jestem w lesie i ze sprzątaniem i z gotowaniem, ale dwa dni przede mną i z pomocą córki na pewno uda się wszystko na czas przygotować. Częściowe zakupy mam już zrobione.

Danusiu, kaczki mają dobry wzrok - tylko patrzeć jak zawitają do Twojego oczka... teraz są najbardziej aktywne :)
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba i z równym szczęściem przyjmuję komplementy porównujące nasze ogrody. Jak wiesz, jestem wielbicielką Twojego.
Święta się odbędą :) Mam jeszcze dużo do zrobienia - w zasadzie wszystko - ale dam radę.
Ty już jesteś gotowa - pracowita pszczółko!
Justynko, zbliżenia roślin są niezwykłe, w mojej opinii. Pokazują z bliska żyłki, przebarwienia, meszek oraz inne detale - tak cudne, a tak niedostrzegalne z daleka. Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia!
Iwonko, jak rozumiem, czasu na wojaże raczej nie będziesz miała... życzę zatem cudownego czasu w PL!
Iwonko-heliofitko, dość już deszczu - i ja się cieszę, że powróciła słoneczna aura. Muszę jeszcze skosić przed świętami - mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Przygotowania do świąt tak naprawdę rozpoczynam jutro - dużo do zrobienia, ale nie przywiązuję do tego aż takiej wagi, jak na Boże Narodzenie. Nie chcę, byśmy się nadmiernie objedli, więc będzie żurek, pieczona kaczka, mięsiwo do chleba też upiekę, zrobię jajka faszerowane, dwie sałatki, ciasto chyba kupię, chyba że wystarczy mi czasu, to upiekę sernik.
A jak u Ciebie?
Ilonko, dziękuję pięknie za wszelkie słowa uznania! Kochana, bardzo się staram jak najlepiej dbać o ogród, ale ilość zajęć czasem mnie przerasta i coś zawsze jest nieskończone... taki urok i tempo naszego życia, nic nie poradzimy! Ogromnie mi miło, że tak pozytywnie odbierasz moje zakątki... czekam na wiosenne kwiecie i w ogóle, pełnię sezonu. Dopiero wtedy mój ogród zaczyna żyć swoim życiem, bo zamienia się w busz, o którym wspomniałaś.
Kaczki były cudną niespodzianką... szkoda, że spadł grad i poleciały!
Agusiu, ano sypał grad, padał deszcz, na zmianę z ostrym słońcem - istna sinusoida pogodowa. Ogród podlany, teraz może tylko świecić :) Dziękuję za odwiedziny, i jak zawsze za serdeczne słowa, które zostawiasz!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Śliczne te kaczusie - u mnie nie ma szans, przy tych mordercach w futrze psim i kocim. Zresztą ja nie mam wody w ogrodzie - na razie :)
Aguniu - śliczne zdjęcia, a w tej serii biorę różowe stokrotki!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aga, soczyste, piękne wiosenne obrazki.
Ja też jeszcze nie jestem gotowa do świąt; ani duchowo, ani komercyjnie :wink: Zdążę, od jutra jestem w domu, więc nie ma się co martwić. Kto jak kto, ale taka zorganizowana osoba jak Ty uwinie się z przygotowaniami raz dwa.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

W lesie z przygotowaniami jesteśmy my w domu.. Ty jesteś co najmniej w przedogródku :wink: Mam nadzieję, że jutro się zbiore i przed pracą skoszę trawnik, żeby w święta nie straszył, bo jakos nikt w domu nie widzi problemu... Mamę w sobotę odbieram na przepustkę, więc przygotowania...wstyd wspominać! Dobrze, że mi przypomniałaś- zrobię jajka faszerowane- bardzo lubię!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Deszczowe fotki maja swój urok ;:108
Pogoda raczej ostatnio była deszczowa więc takiej scenerii nam dostarczała.
Ja też lubię łapać deszcz,kropelki wody na roślinkach w kadry ;:173
Twoje makro jest przepiekne ;:215
A to pod barwinkeim cóż to takiego,ładnego??
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Urzekło mnie zdjęcie iglaka z kwiatami i szyszką - cudne jest. A że często zmieniam tapety, to pozwolę sobie wrzucic je na pulpit

A kaczki? Super. I robią w ogrodzie lepsze wrażenie niż ryby ;) więc może zbuduj im budkę?? ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agnieszko, piękna sesja makro, bardzo mi się podoba, że każda roślinka rosnąca w Waszym ogrodzie jest brana pod lupę. Czasem z bliska widać lepiej jak piękne potrafią być nawet najmniejsze kwiatuszki.
Ja jestem uziemiona, więc o pracach domowych mogę zapomnieć. Tobie życzę abyś zdążyła przed świętami zrobić wszystko co zaplanowałaś.
Buźka :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś u mnie dom wysprzątany, zakupy zrobione, ozdóbki też już na swoich miejscach, tylko upiec ciasta i możemy świętować ;:215
Za to ogród ;:300 ...ale to już po Świętach ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, sesja makro super! Widać jednak różnice w wegetacji..moja hortensja pnąca ma już pączki kwiatowe! Ciekawa jestem jak Twoj Zlotokap? Pewnie obsypie się kwieciem jeszcze bujniej niż w zeszłym roku ;:138
Pozdrawiam przedświątecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga u mnie na działce mieszkała też kaczka ale z plastiku :D
miłych gości miałaś :) tylko szkoda że rybki :roll:

piękne fotki Twoich roślin.. ;:167

gdybym nie miała czasu wejśc to Zdrowych i Wesołych ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aga tym razem przylecę , więc nie będę zbyt logistycznie zorganizowana , a wręcz liczę na rodzinną pomoc :D
przy okazji życzę Wam pogodnych , rodzinnych i bardzo radosnych Świąt ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”