Mój ogród wśród łąk cz.2
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgosiu, udanego urlopu i dużo odpoczynku życzę
Dekoracje świąteczne bardzo subtelne i pełne uroku. I ja muszę otworzyć swoje pudło
Pozdrawiam gorąco!
A
Dekoracje świąteczne bardzo subtelne i pełne uroku. I ja muszę otworzyć swoje pudło
Pozdrawiam gorąco!
A
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś zgłaszam się w nowej odsłonie
Na pierwszy rzut oka za tą skarpę pewnie też bym się ale za takie cieplarniane warunki to roślinki tam posadzone odwdzięczą się bardzo
Pisałaś z nidowierzaniem o hostach - mam jedną co rośnie na mojej patelni i żyje i kwitnie i ładnie się prezentuje
Na pierwszy rzut oka za tą skarpę pewnie też bym się ale za takie cieplarniane warunki to roślinki tam posadzone odwdzięczą się bardzo
Pisałaś z nidowierzaniem o hostach - mam jedną co rośnie na mojej patelni i żyje i kwitnie i ładnie się prezentuje
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, mokro i słonecznie lubi np. krwawnik, sadziec, wiązówka błotna, trawka zwana manną mielec, irysy, języczka, krwawnica, wielosił, jaskier, pełnik chiński i pełnik europejski. Rabata może być piękna
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Spóźniona ale jestem
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu witaj
Wał masz potężny czy tam jest tylko taka ładna ziemia? Jeśli tak to nie ma problemu by sadzić co Ci do głowy przyjdzie. U mnie po wykopach glina była wręcz czerwona, taczka się załamywała pod ciężarem gdy wywoziłam tą glinę.
Jajeczka na brzózce piękne i kiciuś słodki
Miłego pobytu na wyjedzie
Wał masz potężny czy tam jest tylko taka ładna ziemia? Jeśli tak to nie ma problemu by sadzić co Ci do głowy przyjdzie. U mnie po wykopach glina była wręcz czerwona, taczka się załamywała pod ciężarem gdy wywoziłam tą glinę.
Jajeczka na brzózce piękne i kiciuś słodki
Miłego pobytu na wyjedzie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu ależ śliczne świąteczne klimaty u Ciebie U mnie dekoracje jeszcze nie zrobione.... chyba jutro się za to wezmę
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dzień był słoneczny i wietrzny, pranie schło aż miło. Posprzątałam trochę w ogrodzie, podjęłam próby zaprzyjaźnienia się z moim nowym wyzwaniem ogrodniczym. Powoli, powoli oswajam się z tym przedsięwzięciem. Nawet dostrzegam w tym potencjał Tyle miejsca do obsadzenia....powinnam się cieszyć przecież. I mam nadzieję, że zrobię z czasem z tego kopca piękną i kolorową rabatę bylinową. Taki mam plan. Nie mam innego wyjścia...
Aguś - Aguniado - Dziękuję . Ozdoby zakupione "na szybko", gdyż po przeszukaniu strychu okazało się, że brakuje pudeł z dekoracjami wielkanocnymi. Musiałam je dobrze schować.
Ilonko - Już się oswoiłam z widokiem tego miejsca. Na początku to czarna rozpacz była, ale ...dam radę. I to również zasługa Forumek, które dodają otuchy, i przekazują cenne informacje dotyczące zagospodarowania tego osobliwego miejsca.
Iwonko - Dziękuję za cenne informacje. Już sobie zapisałam, lista się powiększa. Jesteście niesamowite
Aguś - Aage - Witaj kochana
Aniu - No, nie powiedziałabym że ta ziemia taka cacy. Jest tam mieszanka, glina z iłem. Mam jednak dwa kompostowniki, dam radę wzbogacić.
Aguś - Agness - Jak Ty się kochana weźmiesz za swoje wianki i ozdoby, to dopiero będzie co oglądać. Już nie mogę się doczekać, żeby zacząć podziwiać Twoje dzieła.
hosty zaczynają wyściubiać nosa
te roślinki ( tawułki?) się strasznie rozrosły
jeszcze kilka ciepłych chwil i .....
lilie się rozrosły, ściągałam dzisiaj z nich czerwone robaczki
Aguś - Aguniado - Dziękuję . Ozdoby zakupione "na szybko", gdyż po przeszukaniu strychu okazało się, że brakuje pudeł z dekoracjami wielkanocnymi. Musiałam je dobrze schować.
Ilonko - Już się oswoiłam z widokiem tego miejsca. Na początku to czarna rozpacz była, ale ...dam radę. I to również zasługa Forumek, które dodają otuchy, i przekazują cenne informacje dotyczące zagospodarowania tego osobliwego miejsca.
Iwonko - Dziękuję za cenne informacje. Już sobie zapisałam, lista się powiększa. Jesteście niesamowite
Aguś - Aage - Witaj kochana
Aniu - No, nie powiedziałabym że ta ziemia taka cacy. Jest tam mieszanka, glina z iłem. Mam jednak dwa kompostowniki, dam radę wzbogacić.
Aguś - Agness - Jak Ty się kochana weźmiesz za swoje wianki i ozdoby, to dopiero będzie co oglądać. Już nie mogę się doczekać, żeby zacząć podziwiać Twoje dzieła.
hosty zaczynają wyściubiać nosa
te roślinki ( tawułki?) się strasznie rozrosły
jeszcze kilka ciepłych chwil i .....
lilie się rozrosły, ściągałam dzisiaj z nich czerwone robaczki
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U nas zdecydowanie inaczej. Było paskudnie.Dzień był słoneczny i wietrzny, pranie schło aż miło.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu tulipanki jeszcze chwilę i wybuchną kolorkami
Niestety i u mnie poskrzypka liliowa zaczęła grasować Wiem już kto mi zjadł pączki liliowe ostatniej wiosny
Niestety i u mnie poskrzypka liliowa zaczęła grasować Wiem już kto mi zjadł pączki liliowe ostatniej wiosny
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu i u Ciebie zaczyna rozrastać się rzeczka szafirków.
Piekne dekoracje świąteczne ,
Piekne dekoracje świąteczne ,
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poskrzypki na liliach nie zazdroszczę. W zeszłym roku załatwiły mi kilka szt
Tulipanki już chwila moment i będą kolorowe
Bardzo ładne pisanki
Tulipanki już chwila moment i będą kolorowe
Bardzo ładne pisanki
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,wiosenny ogród coraz bogatszy w roślinki,wszystko spieszy do słoneczka ,dekoracje świąteczne już przypominają o radosnych świętach miłego dnia
Mnie w ubiegłym roku też coś pożarło pączki lilii. Jak się przed tym zabezpieczyc, bo lilie już całkiem spore?
A jajka na brzozie - urzekające. Moje biało-żółte, gdy wyciągnęłam ze strychu marudziłam, że pstrokate i trzeba coś subtelniejszego kupic, ale owoli się oswajam z ich widokiem...
A jajka na brzozie - urzekające. Moje biało-żółte, gdy wyciągnęłam ze strychu marudziłam, że pstrokate i trzeba coś subtelniejszego kupic, ale owoli się oswajam z ich widokiem...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.