Piotrusiu śliczne te Twoje klony i nie tylko ,wszystko masz wycackane , superowe kamienie . Ja raczej kupuję wszystko małe i za tanie pieniądze , jedynie kilka iglaków i wiąza mam za większe pieniądze . Też nie wiem jak mogą Wam wymarzać klony . Z moich obserwacji wynika ,że szybciej wymarzną większe niż małe i to nie tylko klony , a wiatry u mnie takie że na nóżce to roślin nie kupuję bo wyłamało mi kilka . Jedynie wegetacja roślin zaczyna się dużo póżniej i to może ratuje je przed wiosennymi przymrozkami . -20 klika to norma a Wy tu piszecie ,że było aż 18 . Widzieliście te moje klony , same malizny - 30 cm. . A jak by ktoś widział jaka u mnie jest ziemia , glina a trochę niżej łupek . Jak nie raz coś sadzę to zbieram nawet kretowiska bo tam ziemia trochę przerobiona . Do żadnych roślin ogrodowych nie kupuję lepszej ziemi , jedynie z doniczek z letnimi kwiatkami jesienią lub wiosną wysypuję do ogrodu gdzie rosną byliny .
Życzę Wam wszystkim ,żeby Wam ładnie klony rosły a w jesieni będziecie mieli bardzo dużo upierdliwych malutkich liści , które wszędzie się upchają a najgorzej przy oczku wodnym .
Pozdrawiam
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Beata