Ogródek AGNESS
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Sławku tulipanki kwitną każdego dnia piękniej.... już niedługo pokażą się kolejne
Tobie również miłego świątecznego dnia
Wiolu ja też nie wykupuję tulipanków.... za dużo z tym zachodu
co jakiś czas dosadzam nowe.... Najbardziej lubię botaniczne, te mają tę zaletę, że rozrastają się w dorodne kępy i nie trzeba ich wykopywać
Na ostatniej fotce to Szczawik zajęczy
Dziękuję bardzo za życzenia, Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze
Uleńko cieszę się bardzo, ze jesteś
Miło mi bardzo, że podobają Ci się widoczki i dziękuję za taki piękny tytuł
Sasanki uwielbiam i jestem zła, że teraz cały czas jest brzydka, szara i deszczowa pogoda i nie mogę się cieszyć moimi ukochanymi kwiatuszkami
Dziękuję za życzenia, Tobie również wszystkiego najlepszego
Marysiu dziękuję bardzo
Nie lubię wątku bez zdjęć, ale cóż... czasami tak wychodzi.... Mam nadzieję, że już teraz będzie dobrze
Liczyłam na to, że dziś cyknę jakieś fotki, ale niestety cały dzień pada deszcz..... niefajna pogoda na święta.....
Jacku ciesze się, ze tulipanki podobają Ci się, mam nadzieję, ze również te posadzone w zeszłym roku botaniczne, też ładnie się rozrosną
Agusiu mam nadzieję, ze pogoda poprawi się. Smutne takie święta spędzone w domu, bez możliwości poogrodowania, bez spaceru. Ale ciągle pada i jest naprawdę nieprzyjemnie.... Ja liczyłam na to, ze będzie można spędzić dzień na tarasie.... łącznie ze świątecznymi posiłkami.... milo być tak ciepło....
Dziękuję za życzenia, Tobie również życzę szczęśliwych Świąt

Tobie również miłego świątecznego dnia

Wiolu ja też nie wykupuję tulipanków.... za dużo z tym zachodu

Na ostatniej fotce to Szczawik zajęczy

Dziękuję bardzo za życzenia, Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze

Uleńko cieszę się bardzo, ze jesteś

Miło mi bardzo, że podobają Ci się widoczki i dziękuję za taki piękny tytuł

Dziękuję za życzenia, Tobie również wszystkiego najlepszego

Marysiu dziękuję bardzo

Liczyłam na to, że dziś cyknę jakieś fotki, ale niestety cały dzień pada deszcz..... niefajna pogoda na święta.....
Jacku ciesze się, ze tulipanki podobają Ci się, mam nadzieję, ze również te posadzone w zeszłym roku botaniczne, też ładnie się rozrosną

Agusiu mam nadzieję, ze pogoda poprawi się. Smutne takie święta spędzone w domu, bez możliwości poogrodowania, bez spaceru. Ale ciągle pada i jest naprawdę nieprzyjemnie.... Ja liczyłam na to, ze będzie można spędzić dzień na tarasie.... łącznie ze świątecznymi posiłkami.... milo być tak ciepło....
Dziękuję za życzenia, Tobie również życzę szczęśliwych Świąt

Czytam, że u Ciebie też pada- przykro trochę.. bo jeszcze o 12 przespacerowałąm się chwilkę po ogródku z planem spaceru po obiedzie.. Jak o 13 przyszła na chwilę burza, tak zostawiła deszcz- pada do tej pory dość mocno.. Szkoda, bo liczyłam na słoneczne święta- na dziś niby słońce zapowiadano i jak zwykle się pomylili
Mimo wszystko mam nadzieję, że deszczowy dzień spędzasz wesoło i relaksująco
Tulipanki bardzo łądnie w kępach rosną- ja swoje nieliczne cebulki posadziłam chyba w zbyt dużych odstępach. Wydawało mi się, że się rozrosną z czasem i będzie akurat. a tu czytam, że z czasem zamierają.. A botaniczne to jakie- tzn, czego szukać w opisie kupując jesienią cebulki..? Na opakowaniu jest podane, że botaniczny,, czy trzeba znać nazwy konkretnych odmian?

Tulipanki bardzo łądnie w kępach rosną- ja swoje nieliczne cebulki posadziłam chyba w zbyt dużych odstępach. Wydawało mi się, że się rozrosną z czasem i będzie akurat. a tu czytam, że z czasem zamierają.. A botaniczne to jakie- tzn, czego szukać w opisie kupując jesienią cebulki..? Na opakowaniu jest podane, że botaniczny,, czy trzeba znać nazwy konkretnych odmian?
- AGNESS
Monisiu u mnie też rano słonko przebłyskiwało, wydawało się, że będzie piękny dzień, ale niestety szybko nadzieja prysła.... już we wczesnych godzinach zachmurzyło się i calusieńki dzień pada.... myślała, że mimo deszczu posiedzę z kawką i ciastem na tarasie, pod dachem, ale niestety jest zbyt chłodno i nieprzyjemnie....
Co do tulipanków to nie musisz znać nazw odmian, wystarczy rozglądać się za tulipankami Kaufmanna, Fostera, Greiga to są grupy botanicznych, w każdej są różne śliczne odmiany. One są dużo bardziej wytrzymałe od tych szlachetnych , nie wyradzają się, nie trzeba tak często wykopywać , rozrastają się w piękne kępy
Co do tulipanków to nie musisz znać nazw odmian, wystarczy rozglądać się za tulipankami Kaufmanna, Fostera, Greiga to są grupy botanicznych, w każdej są różne śliczne odmiany. One są dużo bardziej wytrzymałe od tych szlachetnych , nie wyradzają się, nie trzeba tak często wykopywać , rozrastają się w piękne kępy

Agusiu, witam świątecznie!
U mnie też pogodowo tak sobie, kropi regularnie od kilku godzin, ale mimo to, wybraliśmy się na spacer z parasolką.
Cudny kolorek mają te Twoje łososiowe tulipany... ja się moimi frustruję, bo te posadzone wcześniej, niż ubiegłej jesieni, wypuściły same liście, a pąków nie widać. Ech, wychodzi na to, że co roku wypadałoby dosadzić setkę.
Zdaje się, że dzisiaj masz imieniny, zatem ściskam Cię mocno, życząc spełnienia wszelkich marzeń i planów!
Miłego wieczoru życzę!
U mnie też pogodowo tak sobie, kropi regularnie od kilku godzin, ale mimo to, wybraliśmy się na spacer z parasolką.
Cudny kolorek mają te Twoje łososiowe tulipany... ja się moimi frustruję, bo te posadzone wcześniej, niż ubiegłej jesieni, wypuściły same liście, a pąków nie widać. Ech, wychodzi na to, że co roku wypadałoby dosadzić setkę.
Zdaje się, że dzisiaj masz imieniny, zatem ściskam Cię mocno, życząc spełnienia wszelkich marzeń i planów!
Miłego wieczoru życzę!
- AGNESS
Aguniu bardzo dziękuję za życzenia imieninowe
U mnie niestety większość dnia dosyć mocno padało.... mam nadzieję, że już jutro będzie lepiej...
Fajnie, że poszliście na spacerek, milej upłynął dzień
Z tym wyradzaniem się tulipanków to przykra sprawa.... ja postawiłam na te botaniczne.... one są znacznie żywotniejsze
Sadzę wprawdzie również te szlachetne odmiany, ponieważ kwitną później i nie można im odmówić urody, ale jednak trzeba je ciągle dosadzać...

U mnie niestety większość dnia dosyć mocno padało.... mam nadzieję, że już jutro będzie lepiej...
Fajnie, że poszliście na spacerek, milej upłynął dzień

Z tym wyradzaniem się tulipanków to przykra sprawa.... ja postawiłam na te botaniczne.... one są znacznie żywotniejsze

Wszystkiego Najlepszego Agniesiu i ode mnie.
Na podwójną okazję:D:D:D
A co do dosadzania... jest to konieczne:D:D bo i odmian przybywa i ciągle nam coś się podoba nowego:)
Na podwójną okazję:D:D:D
A co do dosadzania... jest to konieczne:D:D bo i odmian przybywa i ciągle nam coś się podoba nowego:)
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Agnieszko
Ściskam najserdeczniej imieninowo i świątecznie !
Serdeczne buziaki i życzenia samych pogodnych, radosnych dni, pełnych cudnie kwitnących rabat i uśmiechniętej, szczęśliwej rodzinki !
Wszystkiego najlepszego, kochana

Ściskam najserdeczniej imieninowo i świątecznie !
Serdeczne buziaki i życzenia samych pogodnych, radosnych dni, pełnych cudnie kwitnących rabat i uśmiechniętej, szczęśliwej rodzinki !
Wszystkiego najlepszego, kochana

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agnieszko, przyjmij życzenia także ode mnie. Imienionowe i świąteczne.
Tulipanki ostatnio ciągle mi w głowie i już teraz planuję jesienne nasadzenia. Będę wybierać za twoją radą botaniczne. Bardzo nie lubię tego całego wykopywania, bo myślę że te wykopane i potem znów wsadzone i tak nie kwitną już równie ładnie jak za pierwszym razem.

Tulipanki ostatnio ciągle mi w głowie i już teraz planuję jesienne nasadzenia. Będę wybierać za twoją radą botaniczne. Bardzo nie lubię tego całego wykopywania, bo myślę że te wykopane i potem znów wsadzone i tak nie kwitną już równie ładnie jak za pierwszym razem.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aguś mnie się wydaje że ja w tym roku już składałam życzonka imieninowe Tobie. Ale jeszcze raz wszystkiego naj naj naaajlepsiejszego.
Agnieszko z okazji imienin życzę ci dużo zdrówka, spełnienia marzeń i samych pogodnych dni.
I świątecznie - spokojnej, rodzinnej atmosfery.

I świątecznie - spokojnej, rodzinnej atmosfery.