Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Od rana straszyli w tv deszczami....na razie się nie zanosi,ale może wieczorkiem zagrzmi Może jutro uda mi się wyrwać choćby na 2 godzinki,aby zobaczyć czy pozostałe tulipany pokazały kolorki...
Ostróżkę hiacyntową porozsadzałam,bo z kuwetki wyłaziła,chucham na nią i dmucham,bardzo chciałabym,żeby tak jak u majki411 wyrosła
Moni ciekawe czy Twoje zakwitły...mnie tez ciekawość zżera,a szczególnie na Abigail...w sumie pąk miały zielono-fioletowy,więc może wreszcie doczekam się pełnych tulipanów...Ice Cream to totalna pomyłka
Ewcia ja tez kupię więcej jak tylko je dorwę,nie wiedziałam,że z B takie wyrywne cebule Ciekawe jak Twoje tulipanki:)
Gosiu tak to pąki tegoroczne,ale tylko na tej jednej piwonii,reszta też ma dopiero czerwone liście.
Madziu klapa z domniemanym rarytasem Będę nadal szperała na jesień i kupię u prawdziwego hodowcy i się doczekam,nie popuszczę Rh widziałam u Ciebie...masz może zdjęcie całego krzaczka? Musimy coś poradzić na niego,szkoda każdego rh...
Martuś witaj u mnie:) Zapraszam częściej...
Alana witaj u mnie:) Róże oczywiście to moja miłość i nie tylko,kolczatki zajmują u mnie najwięcej miejsca to fakt
Wiewióreczko witaj serdecznie:)Czytam,że i Ty nie doczekałaś się Ice Cream...gdzie kupowałaś? ja na jarmarku we wrześniu...
Korony bardzo się obawiałam,ale udało się W wątku o roślinach cebulowych i jednorocznych jest o koronach cały temat,poczytaj sobie w wolnej chwili,ja tak zrobiłam...
Niezapominajki rosną u mnie w cieniu może stąd tak ładnie kwitną...
Sabinko znalazłam nazwę żółtych z czerwonym paskiem,to Washington,mam plakietkę ze zdjęciem,jak je spotkam to dokupię,cebule kupowałam kilka lat temu w Castoramie...
Terlica ciesze się,że i Ty wstąpiłaś do mnie
Tulipanki
Szałwia nn...kupiłam ją dwa lata temu na giełdzie ...
Miłego dzionka i wieczorku:)
Ostróżkę hiacyntową porozsadzałam,bo z kuwetki wyłaziła,chucham na nią i dmucham,bardzo chciałabym,żeby tak jak u majki411 wyrosła
Moni ciekawe czy Twoje zakwitły...mnie tez ciekawość zżera,a szczególnie na Abigail...w sumie pąk miały zielono-fioletowy,więc może wreszcie doczekam się pełnych tulipanów...Ice Cream to totalna pomyłka
Ewcia ja tez kupię więcej jak tylko je dorwę,nie wiedziałam,że z B takie wyrywne cebule Ciekawe jak Twoje tulipanki:)
Gosiu tak to pąki tegoroczne,ale tylko na tej jednej piwonii,reszta też ma dopiero czerwone liście.
Madziu klapa z domniemanym rarytasem Będę nadal szperała na jesień i kupię u prawdziwego hodowcy i się doczekam,nie popuszczę Rh widziałam u Ciebie...masz może zdjęcie całego krzaczka? Musimy coś poradzić na niego,szkoda każdego rh...
Martuś witaj u mnie:) Zapraszam częściej...
Alana witaj u mnie:) Róże oczywiście to moja miłość i nie tylko,kolczatki zajmują u mnie najwięcej miejsca to fakt
Wiewióreczko witaj serdecznie:)Czytam,że i Ty nie doczekałaś się Ice Cream...gdzie kupowałaś? ja na jarmarku we wrześniu...
Korony bardzo się obawiałam,ale udało się W wątku o roślinach cebulowych i jednorocznych jest o koronach cały temat,poczytaj sobie w wolnej chwili,ja tak zrobiłam...
Niezapominajki rosną u mnie w cieniu może stąd tak ładnie kwitną...
Sabinko znalazłam nazwę żółtych z czerwonym paskiem,to Washington,mam plakietkę ze zdjęciem,jak je spotkam to dokupię,cebule kupowałam kilka lat temu w Castoramie...
Terlica ciesze się,że i Ty wstąpiłaś do mnie
Tulipanki
Szałwia nn...kupiłam ją dwa lata temu na giełdzie ...
Miłego dzionka i wieczorku:)
Aniu hej hej
no postraszyli tymi deszczami i burzami a pogoda od rana była wręcz wymarzona.......przed 10 już byłam z mamą na działce a wróciłyśmy.....przed godziną mama za Chiny nie chciała iść do domu ale to jej pierwszy taki dłuższy wypad od listopada więc pomału
no postraszyli tymi deszczami i burzami a pogoda od rana była wręcz wymarzona.......przed 10 już byłam z mamą na działce a wróciłyśmy.....przed godziną mama za Chiny nie chciała iść do domu ale to jej pierwszy taki dłuższy wypad od listopada więc pomału
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Za to u nas przetoczyły sie burze Superowe te pełne tulipanki .Czy one są z nasadzeń jesiennych czy masz je już dłużej .U mnie z całej wielkiej kępy zakwitł tylko 1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tulipanki piękne i taki fajny kolorek mają te pełne.
Korona w kwiatkach, moja w tym roku strajkuje.
W zeszłym kwitła jak szalona i to bardzo długo a w tym pewno odpoczywa i nabiera sił na następny sezon.
Korona w kwiatkach, moja w tym roku strajkuje.
W zeszłym kwitła jak szalona i to bardzo długo a w tym pewno odpoczywa i nabiera sił na następny sezon.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu melduję się w nowej odsłonie Twojego królestwa.
Tulipany dopisały w tym roku u Ciebie. Czy to w większości jesienne nasadzenia U mnie też są pomyłki...... Orange princess okazał się żółty z czerwonymi paskami
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
i ja Aniu się melduję
Pięknie jest już u Ciebie, a jak róże dobrze sobie radzą
Bardzo lubię tulipany, masz śliczne odmiany.
Wysiałam szałwie trójbarwną, jest już tak duża, że musiałam jej dać podpory z
patyczków do szaszłyków ... powiedz mi czy przed 15 maja mogę ja posadzić do gruntu
Pięknie jest już u Ciebie, a jak róże dobrze sobie radzą
Bardzo lubię tulipany, masz śliczne odmiany.
Wysiałam szałwie trójbarwną, jest już tak duża, że musiałam jej dać podpory z
patyczków do szaszłyków ... powiedz mi czy przed 15 maja mogę ja posadzić do gruntu
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aniu i ja wpisuję się do Twego wąteczka bo wiem, że zawsze coś ciekawego się przeczyta. Tak właśnie było teraz z koroną cesarską.
Teraz się dowiedziałam, że trzeba sadzić po skosie a mi mówiono, że "normalnie". Ale najważniejsze, że zakwitła
Tulipany z B. robią w tym roku kolorową furorę
Teraz się dowiedziałam, że trzeba sadzić po skosie a mi mówiono, że "normalnie". Ale najważniejsze, że zakwitła
Tulipany z B. robią w tym roku kolorową furorę
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 kwie 2012, o 07:11
jak można to i ja się wpiszę, śliczna wiosna u Ciebie zaglądnęłam również do wcześniejszych wątków a tam same cudności jak dla mnie..czyli róże. Koniecznie muszę dokładniej przestudiować
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam serdecznie, Monika
Ogród nie tylko różany
Ogród nie tylko różany
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Też mam Galaxy i normalnie.., w końcu zakwitła
Po tylu latach pokazała mi kilka dni temu dwa pąki, aż o mały włos nie zemdlałam z wrażenia
Po tylu latach pokazała mi kilka dni temu dwa pąki, aż o mały włos nie zemdlałam z wrażenia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zajechałam dziś do Leroy Merlin po korę ...tylko po korę To nie moja wina,że wystawili właśnie dziś nową ofertę i nie było miejsca,aby przejść między sektorami.Tak sobie chadzałam aż ujrzałam stanowisko z magnoliami,zaczęłam przebierać między plakietkami i znalazłam całkiem przypadkowo Aleksandrinę,która w wątku Moni vertigo mnie zaintrygowała Zawołałam męża,zrobiłam słodkie oczy Shreka,opowiedziałam krótką historię o tym,że mam dla niej wspaniałą miejscówkę na miejsce innej,która była małym patyczkiem i się nie przyjęła...no i udało się,wylądowała w koszyku Dokupiliśmy jeszcze borówkę amerykańską i torf,aby nowe nabytki miały dobry start.
Martuś prognozy swoje,a pogoda swoje Jutro mam zamiar pojechać na działkę,sprawdziłam na pogodynce i deszczu nie widać Żałuję,że wczoraj nie udało mi się pojechać,dziś nie byłam,czekałam na kuriera z roślinkami od Stasi
Jadziu pełne tulipanki są z ostatniej jesieni,warto je kupić,są naprawdę ciekawe ...
Grażynko fajnie jakby się rozmnożyły korony,jestem taka happy,że zakwitły.Gdyby tak się nie stało,pewnie szybko zniechęciłabym się do nich...tak już mam
Nena tulipanki z jesieni 2013,na jesień dosadzę więcej Mają teraz swój czas i królują na rabatkach...
Maju fajnie,że już jesteś Brakowało mi Ciebie
Szałwię możesz spokojnie wysadzić do gruntu,ja swoją mam popikowaną w kubeczkach.
A Ty tulipanków nie posiadasz?
Iwonko na wszelki wypadek posadziłam na ukos,bałam się,że zgnije Posadziłam 5 sztuk,ale wyszły tylko 3,może za rok się pokażą?Tulipany z B wymiatają
Kwik24 jak miło,że jesteś:) Tym bardziej,że róże są Twoją pasją
Zapraszam częściej
Aniu to wspaniała wiadomość,pamiętam jak pisałaś,że nie chce Ci kwitnąć,mam nadzieję,że ją obcykałaś
Niestety aktualnych fotek z działki nie mam,ale za to z mojego balkoniku coś pokażę...
Dziś przyjechała paczka z roślinkami dorodnymi od naszej Stasi Mój piesio bada nowego przybysza
W tym roku postawiłam na zioła i pomidorki koktailowe...
Lobelia z własnego siewu w nogach Inconnent Blush
Tegoroczna nowość Kaiser...szybki jest
Rozchodnik od Stasi
W pustym do tej pory dzbanku zagościła lawenda...
Tabliczki do ziół sama malowałam,zastanawiam się jak zrobić napis,żeby było ładnie ...
Myślałam jeszcze nad farbą kredową do tablic,najpierw miałam właśnie taki zamysł,ale jak zobaczyłam cenę to nie skorzystałam...za 0,5 l 57 zł
Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrej nocy i jutrzejszego dzionka
Martuś prognozy swoje,a pogoda swoje Jutro mam zamiar pojechać na działkę,sprawdziłam na pogodynce i deszczu nie widać Żałuję,że wczoraj nie udało mi się pojechać,dziś nie byłam,czekałam na kuriera z roślinkami od Stasi
Jadziu pełne tulipanki są z ostatniej jesieni,warto je kupić,są naprawdę ciekawe ...
Grażynko fajnie jakby się rozmnożyły korony,jestem taka happy,że zakwitły.Gdyby tak się nie stało,pewnie szybko zniechęciłabym się do nich...tak już mam
Nena tulipanki z jesieni 2013,na jesień dosadzę więcej Mają teraz swój czas i królują na rabatkach...
Maju fajnie,że już jesteś Brakowało mi Ciebie
Szałwię możesz spokojnie wysadzić do gruntu,ja swoją mam popikowaną w kubeczkach.
A Ty tulipanków nie posiadasz?
Iwonko na wszelki wypadek posadziłam na ukos,bałam się,że zgnije Posadziłam 5 sztuk,ale wyszły tylko 3,może za rok się pokażą?Tulipany z B wymiatają
Kwik24 jak miło,że jesteś:) Tym bardziej,że róże są Twoją pasją
Zapraszam częściej
Aniu to wspaniała wiadomość,pamiętam jak pisałaś,że nie chce Ci kwitnąć,mam nadzieję,że ją obcykałaś
Niestety aktualnych fotek z działki nie mam,ale za to z mojego balkoniku coś pokażę...
Dziś przyjechała paczka z roślinkami dorodnymi od naszej Stasi Mój piesio bada nowego przybysza
W tym roku postawiłam na zioła i pomidorki koktailowe...
Lobelia z własnego siewu w nogach Inconnent Blush
Tegoroczna nowość Kaiser...szybki jest
Rozchodnik od Stasi
W pustym do tej pory dzbanku zagościła lawenda...
Tabliczki do ziół sama malowałam,zastanawiam się jak zrobić napis,żeby było ładnie ...
Myślałam jeszcze nad farbą kredową do tablic,najpierw miałam właśnie taki zamysł,ale jak zobaczyłam cenę to nie skorzystałam...za 0,5 l 57 zł
Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrej nocy i jutrzejszego dzionka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ależ u ciebie nowości! Widać Aniu, że tryskasz tej wiosny energią. I nowe zakupy, i nowe pomysły, i tabliczki, dzbanki. Aż się chce żyć
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kupiłaś Aleksandrinę Ja ją poszukiwałam od 2 lat. Kiedyś upatrzyłam gdzieś pod Katowicami w szkółce i M jak wracał z delegacji to nadrabiał 50 km żeby mi przywieźć Okazało się że to jednak jakieś drapaki, które ktoś z patyczków próbował sobie ukorzenić.
Zdradzisz jak duża jest i ile kosztowała.
No byłam wczoraj w LM i do ogrodniczego nie zajrzałam. Zgroza. M mnie jakoś zmanewrował i podstępem wyprowadził innym wyjściem
Zdradzisz jak duża jest i ile kosztowała.
No byłam wczoraj w LM i do ogrodniczego nie zajrzałam. Zgroza. M mnie jakoś zmanewrował i podstępem wyprowadził innym wyjściem