Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem
Aniu, czy prezentowana przez ciebie hosta stiletto to tegoroczne zdjęcie
Moja jeszcze w kłach, a właściwie dopiero "ząbkuje", o reszcie nie wspomnę. Grzebałam nawet w ziemi, aby sprawdzić, czy żyją.
Podoba mi się twoje zdrowe podejście do trawnika
Moja jeszcze w kłach, a właściwie dopiero "ząbkuje", o reszcie nie wspomnę. Grzebałam nawet w ziemi, aby sprawdzić, czy żyją.
Podoba mi się twoje zdrowe podejście do trawnika
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko (heliofitka)! Tegoroczna Sama się dziwiłam, bo reszta daleko za nią. Ale rośnie sobie w zacisznym miejscu. Może dlatego?
A czy ja jestem krówką, by mi na trawie zależało
Do jeszcze do kompletu z ozdobnych drzew owocowych wiśnia kulista umbraculifera - jeszcze w pakach
Ma śliczną, kulista koronę
A czy ja jestem krówką, by mi na trawie zależało
Do jeszcze do kompletu z ozdobnych drzew owocowych wiśnia kulista umbraculifera - jeszcze w pakach
Ma śliczną, kulista koronę
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Śliczne ostatnio gdzieś doczytałam, że nie są specjalne w smaku jednak to przetworów nadają się idealnie....mnie się marzy właśnie taka malutka rajska jabłoń, obsypana maluteńkimi owocami w miejscu chorującej wiśni, daję jej ostatni sezon szansy na pozbieranie się.
Dołączam do zachwytów nad nowym kształtem rabaty- jest super. a ile miejsca się zrobiło- jak nic trzeba coś dokupić
Ja też zaczynam inaczej patrzeć na niektóre rabaty, ale Mama walczy o trawnik..który ja powoli kradnę. Ostatnia rabata poszerzona- "skoro trawa i tak słabo rośnie to pozbądźmy się jej".. Mam już oko na kolejne miejsce- ale czasu i sił na razie brakuje- jednak niech no tylko się ponudzę trochę- to już wiem, w który m miejscu będę kamienie przerzucać
Oj nie umiemy usiedzieć spokojnie- ja najpierw marzę o chwili spokoju.. a jak się nic nie dzieje, to wynajduje sobie zajęcia rodem z kamieniołomu.. Chociaż Ciebie w pracowitości nigdy nie dogonię!
Ja też zaczynam inaczej patrzeć na niektóre rabaty, ale Mama walczy o trawnik..który ja powoli kradnę. Ostatnia rabata poszerzona- "skoro trawa i tak słabo rośnie to pozbądźmy się jej".. Mam już oko na kolejne miejsce- ale czasu i sił na razie brakuje- jednak niech no tylko się ponudzę trochę- to już wiem, w który m miejscu będę kamienie przerzucać
Oj nie umiemy usiedzieć spokojnie- ja najpierw marzę o chwili spokoju.. a jak się nic nie dzieje, to wynajduje sobie zajęcia rodem z kamieniołomu.. Chociaż Ciebie w pracowitości nigdy nie dogonię!
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aniu, uważam, że połączenie rabat to bardzo dobre posuniecie. Masz więcej miejsca i prezentuje się to zdecydowanie korzystniej.
Napracowałaś się . Ale są efekty .
Hosty jeszcze w fazie kłów, ale szybciutko wydłużają się. Czekam na wybicie się jeszcze kilku sadzonych jesienią.
Jabłoń ozdobna 'Royalty' też się szykuje do kwitnienia. Mam formę szczepioną pendula.
Napracowałaś się . Ale są efekty .
Hosty jeszcze w fazie kłów, ale szybciutko wydłużają się. Czekam na wybicie się jeszcze kilku sadzonych jesienią.
Jabłoń ozdobna 'Royalty' też się szykuje do kwitnienia. Mam formę szczepioną pendula.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jest dość sporo ładnych, ozdobnych owocowych drzewek A już wiśni - całe mnóstwo. Moje jabłuszka są dla ptaków na zimę
Kwiaty porzeczki Oblegane, jak widać
Moniko! Dziękuję. Są chwile , kiedy siedzę i przyglądam się ogrodowi. Ale nie powiem myśli się kłębią i często coś się z nich urodzi Trawnik oczywiście musi być, bo stanowi tło dla ogrodu. Ale ja tego tłą wiele nie potrzebuję
Enkiant dzwonkowy ma pączki
Irminko! To taki mój prywatny busz
I konwalie zaczynają
Kwiaty porzeczki Oblegane, jak widać
Moniko! Dziękuję. Są chwile , kiedy siedzę i przyglądam się ogrodowi. Ale nie powiem myśli się kłębią i często coś się z nich urodzi Trawnik oczywiście musi być, bo stanowi tło dla ogrodu. Ale ja tego tłą wiele nie potrzebuję
Enkiant dzwonkowy ma pączki
Irminko! To taki mój prywatny busz
I konwalie zaczynają
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
I u mnie konwalijki malutkie przyuważyłam zza podagrycznika bo tam mam go najwięcej ale fotki nie pstryknęłam ...o dziwo!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Podglądam i podziwiam bo wszystkie fotki, szczególnie te makro robisz bardzo ładne. Ale ten rozchodnik to wywołał u mnie okrzyk zachwytu
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 kwie 2014, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziewczyny, jeśli moge sie wtracic, bo mocno sie doksztalcam szukajac roslinek do ogrodu i znalazlam przypadkiem ta czarna prymulke Mam nadzieje, ze to ta wlasciwadorcia7 pisze:W tej prymuli też się zakochałam u Ciebie,wyczytałam gdzie kupiłaś i napisałam nawet pw,ale nie mam na razie odpowiedzi-a znasz jej nazwę ??
http://www.perennials.com/plants/primul ... black.html
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Widzę, że skutecznie pozbywasz się trawnika A nie kusiło cię żeby jeszcze ten kawałeczek od rabatki do tarasu z kostki odciążyć od trawy?? Nie musiałabyś specjalnie zahaczać kosiarką o ten skrawek, a hortensja (o ile dobrze widzę, wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę) może zyskałaby jakieś ciekawe towarzystwo
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,dobrze,że przybywa rabat,bo ogród będzie jeszcze piękniejszy,lubię takie nasadzenia ,bo w ogrodzie ma być wszystko,i ma uruchamiać wszystkie zmysły ,to moja dewiza,więc bardzo mi się u Ciebie podoba