Ogródek przyblokowy lub tez podokienny:)
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek przyblokowy lub tez podokienny:)
Witaj przepiękne te tulipanki pochylające główki , pozdrawiam słonecznie
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mijamy się w zaprzyjaźnionych wątkach a więc postanowiłam wpaść i oniemiałam. Jak na takim skrawku ziemi można zmieścić to wszystko.
Tulipanowy zawrót głowy powalił mnie na kolana, cudowny spektakl nam zaserwowałaś, dziękuję
Tulipanowy zawrót głowy powalił mnie na kolana, cudowny spektakl nam zaserwowałaś, dziękuję
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucy, normalnie oniemiałem na widok Twoich tulipanków.
Czy inni sąsiedzi poszli w Twoje ślady i też zakładają takie ogródki,
czy tylko u Ciebie jest tak ślicznie ?
Czy inni sąsiedzi poszli w Twoje ślady i też zakładają takie ogródki,
czy tylko u Ciebie jest tak ślicznie ?
Jestem ciekawa co zrobisz później. Wykopiesz cebule? czy zostawisz? Co jest między nimi tzn. tulipanami?
Witaj serdecznie Piotr, witaj serdecznie Monifd,
Piotr, sąsiad z drugiej strony klatki poszedł w moje ślady i zrobił także piękny ogródeczek, zdjęcie poniżej, natomiast w pozostałych klatkach póki co nie udało mi się namówić mieszkańców na wysianie chociażby czegokolwiek. Ale prezes spółdzielni jest po mojej stronie, więc może kiedyś....Z drugiej strony trudno zmuszać kogokolwiek do czegokolwiek. Mnie bardziej interesuje teren pod drugiej stronie parkingu, gdzie jest piaskownica, ja bym tam widziała skromną ławeczkę i parę krzewików
O, właśnie TU:
a tu ogródeczek po drugiej stronie naszej klatki schodowej:
Monifd no właśnie, ponieważ ja nie mam tu miejsca, to niestety żeby cokolwiek posadzić będę musiała cześć wykopać i te cebule pójdą raczej na zmarnowanie, bo musiałabym czekać do końca czerwca, aż przyschną liście
Ale pozostałe zostawię i albo je zostawię pierwszy raz w gruncie, albo jednak wydobędę Szukałam informacji czy lepiej jest wykopywać czy można zostawić przynajmniej na rok i są to w sumie mało jednoznaczne ustalenia, niby można zostawić, ale....i potem długa lista dlaczego właściwie warto je wykopać
A między tulipanami są róże rabatowe, które właśnie chciałabym jeszcze dosadzić, lilie, szałwie, kocimiętki, lawenda.
aage- a ja dziękuję za odwiedziny i dobre, ciepłe słowo
A dziś zakwitły zielonokwiatowe:
Piotr, sąsiad z drugiej strony klatki poszedł w moje ślady i zrobił także piękny ogródeczek, zdjęcie poniżej, natomiast w pozostałych klatkach póki co nie udało mi się namówić mieszkańców na wysianie chociażby czegokolwiek. Ale prezes spółdzielni jest po mojej stronie, więc może kiedyś....Z drugiej strony trudno zmuszać kogokolwiek do czegokolwiek. Mnie bardziej interesuje teren pod drugiej stronie parkingu, gdzie jest piaskownica, ja bym tam widziała skromną ławeczkę i parę krzewików
O, właśnie TU:
a tu ogródeczek po drugiej stronie naszej klatki schodowej:
Monifd no właśnie, ponieważ ja nie mam tu miejsca, to niestety żeby cokolwiek posadzić będę musiała cześć wykopać i te cebule pójdą raczej na zmarnowanie, bo musiałabym czekać do końca czerwca, aż przyschną liście
Ale pozostałe zostawię i albo je zostawię pierwszy raz w gruncie, albo jednak wydobędę Szukałam informacji czy lepiej jest wykopywać czy można zostawić przynajmniej na rok i są to w sumie mało jednoznaczne ustalenia, niby można zostawić, ale....i potem długa lista dlaczego właściwie warto je wykopać
A między tulipanami są róże rabatowe, które właśnie chciałabym jeszcze dosadzić, lilie, szałwie, kocimiętki, lawenda.
aage- a ja dziękuję za odwiedziny i dobre, ciepłe słowo
A dziś zakwitły zielonokwiatowe:
Co do krzewów po drugiej stronie jestem za
Co do cebulek możesz je wszystkie zostawić ale jak posadzisz coś nowego nie niszcząc ich - to już prawdziwa sztuka. Z drugiej strony czekanie aż wszystko przyschnie - mało interesujące.
Pozdrawiam M
Co do cebulek możesz je wszystkie zostawić ale jak posadzisz coś nowego nie niszcząc ich - to już prawdziwa sztuka. Z drugiej strony czekanie aż wszystko przyschnie - mało interesujące.
Pozdrawiam M
Ano mało interesujące
Ale chyba nie będzie innego wyjścia, może porosną inne rośliny i pozastawiają tulipanowe badylki?
A jeśli można zostawić, to w takim razie nie będę ich wykopywać, co, nie ukrywam-bardzo mnie cieszy
Ale chyba nie będzie innego wyjścia, może porosną inne rośliny i pozastawiają tulipanowe badylki?
A jeśli można zostawić, to w takim razie nie będę ich wykopywać, co, nie ukrywam-bardzo mnie cieszy
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O Boże jak pięknie aż dech zapiera, te kolory...cudownie, przeglądałam kilka razy i nacieszyć się nie potrafię
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Lucynko jak zwykle ślicznie,tule tulipanów i jakie piękne.Nawet koło bloku można coś stworzyć.Przez swoje zamiłowanie i inni biorą przykład.Ślicznie
Lucynko, u Ciebie prawie jak w Keukenhof Pięknie to wygląda! Jest radośnie, wiosennie i kolorowo. Aż się buzia uśmiecha do tych tulipanowych rabatek. A jak Twoja róża pienna przezimowała?
Widzę, że kwitnienie tulipanów w tym roku obfite
U mnie w tym roku nie dopisało i to po raz pierwszy od założenia ogródka. Zastanawiam się jaka może być przyczyna
U mnie w tym roku nie dopisało i to po raz pierwszy od założenia ogródka. Zastanawiam się jaka może być przyczyna
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
Lucy, przy piaskownicy przydała by się jakaś ławeczka, jeżeli jeszcze były by tam jakieś roślinki, to już było by coś.
A jeżeli jeszcze masz kompana w osobie prezesa, to o czym tu więcej marzyć.
Gdyby większość mieszkańców miała takie podejście jak Ty, to było by mniej takich szarych osiedli jakie mamy.
A jeżeli jeszcze masz kompana w osobie prezesa, to o czym tu więcej marzyć.
Gdyby większość mieszkańców miała takie podejście jak Ty, to było by mniej takich szarych osiedli jakie mamy.