.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Agnieszko zgadza się i czasem dla jednego to dla innego inne
Martusiu no to pójdziesz jak burza
Martusiu no to pójdziesz jak burza
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ohohoho, ale wylizane muszę R. pokazać to zdjęcie z malutką trawową ścieżką i rozległymi rabatami - niech zobaczy o ile wygodniej jest mieć ogród bez trawnika a z licznymi grządkami Też mam problem z uchwyceniem epidemium...to taka cudna elfia roślinka, ale trzeba plackiem na ziem leżeć, żeby ją odpowiednio sfotografować
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i jak tu nie skorzystać z zaproszenia kiedy widoki takie piękne! Tu rośnie, tam kwitnie, aż się czuje zapach wiosny Czy na dalszym planie na zdjęciu ze ścieżką masz Marysiu modrzew? Epimedium delikatne i subtelne. Wersja czarno-biała bardzo interesująca. Podkreśla różnorodność kształtów i form roślinnych. Ja kiedyś zrobiłam kilka zdjęć w sepii, niełatwo uzyskać dobry efekt.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Pokoszone i od razu porządeczek widać, ja kosić nie mogę, bo ciągle popaduje, a już potrzeba wielka jest
- Maska
- Kontakt:
No Pati u Ciebie jest za dużo do obsadzenia chyba, że wydzielisz połowę a na połowie zrobisz plac zabaw ogrodzony albo las, ale jakby co... to służę nadwyżkami Mówisz położyć się .....no spróbuję, bo kucki nic nie dają
O tak Zuziu zapachy, wzruszające maleństwa to wszystko jest no może nie w takim wyborze jak u Ciebie, ale mój ogród młodziutki Mam modrzewie ale tu ich nie widać przypuszczam, że pytasz o świerka tego wielgachnego ale już mi nawet przeszła chęć wycięcia, bo sąsiadka ze swojej strony tuż przy płocie posadziła takiego samego Nie jestem za bardzo zadowolona tym retro, ale będę próbować dalej
Iwonko u mnie sucho więc można dopełnić porządków.....inaczej wygląda i pięt sobie rano nie zmoczyłam
O tak Zuziu zapachy, wzruszające maleństwa to wszystko jest no może nie w takim wyborze jak u Ciebie, ale mój ogród młodziutki Mam modrzewie ale tu ich nie widać przypuszczam, że pytasz o świerka tego wielgachnego ale już mi nawet przeszła chęć wycięcia, bo sąsiadka ze swojej strony tuż przy płocie posadziła takiego samego Nie jestem za bardzo zadowolona tym retro, ale będę próbować dalej
Iwonko u mnie sucho więc można dopełnić porządków.....inaczej wygląda i pięt sobie rano nie zmoczyłam
- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, czy ja dobrze widzę? Ty masz prawdziwe angielskie rabaty. Piękny porządek. Też mam taką wizję mojego przyszłego ogrodu.
Lubię zdjęcia w sepii. Wszstkie z mojego ślubu cywilnego takie są.
Lubię zdjęcia w sepii. Wszstkie z mojego ślubu cywilnego takie są.
pozdrawiam
Kasia
Kasia
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Lubię, kiedy trawa jest skoszona.
Ogród zaraz wygląda inaczej.
Fajne ujęcie trawiastej ścieżki pośród rabatek .
Czytam, że nie tylko ja mam problem z uchwyceniem epimedium.
Uwielbiam te kwiatki. Póki co okazało się, że mam 2 białe, ale będę szukała innych .
Dla nich znajdę kącik pod krzaczkami.
Nie spadła ani kropla deszczu .
Ogród zaraz wygląda inaczej.
Fajne ujęcie trawiastej ścieżki pośród rabatek .
Czytam, że nie tylko ja mam problem z uchwyceniem epimedium.
Uwielbiam te kwiatki. Póki co okazało się, że mam 2 białe, ale będę szukała innych .
Dla nich znajdę kącik pod krzaczkami.
Nie spadła ani kropla deszczu .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu wpadłam się przywitać
Piękne to retro.
Nie wytrzymałam dziś i rozgarnęłam ściółkę w mojej skrzynce i okazało się,że skiełkowała rzodkiewka. Szparagowa od zeszłego tygodnia siedzi pod włókniną. Zostały mi jeszcze do posadzenia pomidory, ogórki, dynie, melony i tykwa.
Piękne to retro.
Nie wytrzymałam dziś i rozgarnęłam ściółkę w mojej skrzynce i okazało się,że skiełkowała rzodkiewka. Szparagowa od zeszłego tygodnia siedzi pod włókniną. Zostały mi jeszcze do posadzenia pomidory, ogórki, dynie, melony i tykwa.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu witam
Pięknie ujęta ścieżka z rabatkami Trawniczek wykoszony - super . Śliczne epimedium ja też nie wiedziałam jak mu zrobić zdjęcie
Ja cały czas czekam na deszcz
Pięknie ujęta ścieżka z rabatkami Trawniczek wykoszony - super . Śliczne epimedium ja też nie wiedziałam jak mu zrobić zdjęcie
Ja cały czas czekam na deszcz
- Maska
- Kontakt:
Witajcie wieczorkiem
Po powrocie do domu czekała mnie wspaniała niespodzianka paczka z roślinkami od Zosi zwkwiat. Zosieńko bardzo jestem szczęśliwa i już wszystko posadzone, podlane konewką, bo deszcze nas dalej omijają
Znowu dzisiaj poszalałam ! wreszcie zrobiłam kolejną grządkoskrzynię (ale nie skręconą) na rozsady i posiałam astry (kupę ich) aksamitki i inne
Wyplewiłam truskawki, niestety zostały mi jeszcze te gorsze starsze i większe i nie wiem czy się za nie w ogóle brać. Ręce, nogi bolą ale powoli pouwam się do przodu.
Kasiu jak na razie skrzynie się sprawdzają ! wszystko ładnie kiełkuje i mam nadzieję, że lepiej będzie trzymać rośliny w ryzach. Jak się sprawdzi to jeszcze ze dwie zrobię i tylko w skrzyniach będę sadzić. A z sepią poeksperymentuję
Justynko z Kaszub to już wiesz kto ma różowe
U mnie spadły a raczej dziwnie zawiało paroma kroplami ale to tak jakby ktoś splunął
A ja jeszcze lubię zapach koszonej trawy
Justynko z Paputowego domu cieszy mnie, że jesteś
Mnie już urosły w polu dość spore rzodkiewki (pod włókniną) a w skrzyniach wszystko kiełkuje, a najładniej szpinak Jesteś strasznie niecierpliwa ...nie przystoi ogrodniczce
Za to jak patrzę na ilość nasion to wpadam w popłoch....ile tego dyniowate próbuję skiełkować na mokrym ręczniku papierowym i już tydzień kiełkują
Tereniu ja też czekam na deszcz, bo od razu nasiona ruszą , niestety wszystkie
Dzisiaj udało się lepiej z epimedium
Lepiej? i jeszcze takiego żonkilka znalazłam
Po powrocie do domu czekała mnie wspaniała niespodzianka paczka z roślinkami od Zosi zwkwiat. Zosieńko bardzo jestem szczęśliwa i już wszystko posadzone, podlane konewką, bo deszcze nas dalej omijają
Znowu dzisiaj poszalałam ! wreszcie zrobiłam kolejną grządkoskrzynię (ale nie skręconą) na rozsady i posiałam astry (kupę ich) aksamitki i inne
Wyplewiłam truskawki, niestety zostały mi jeszcze te gorsze starsze i większe i nie wiem czy się za nie w ogóle brać. Ręce, nogi bolą ale powoli pouwam się do przodu.
Kasiu jak na razie skrzynie się sprawdzają ! wszystko ładnie kiełkuje i mam nadzieję, że lepiej będzie trzymać rośliny w ryzach. Jak się sprawdzi to jeszcze ze dwie zrobię i tylko w skrzyniach będę sadzić. A z sepią poeksperymentuję
Justynko z Kaszub to już wiesz kto ma różowe
U mnie spadły a raczej dziwnie zawiało paroma kroplami ale to tak jakby ktoś splunął
A ja jeszcze lubię zapach koszonej trawy
Justynko z Paputowego domu cieszy mnie, że jesteś
Mnie już urosły w polu dość spore rzodkiewki (pod włókniną) a w skrzyniach wszystko kiełkuje, a najładniej szpinak Jesteś strasznie niecierpliwa ...nie przystoi ogrodniczce
Za to jak patrzę na ilość nasion to wpadam w popłoch....ile tego dyniowate próbuję skiełkować na mokrym ręczniku papierowym i już tydzień kiełkują
Tereniu ja też czekam na deszcz, bo od razu nasiona ruszą , niestety wszystkie
Dzisiaj udało się lepiej z epimedium
Lepiej? i jeszcze takiego żonkilka znalazłam
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
To może wymienimy elfiki jak skończą kwitnąć?
Nadal sucho
Nadal sucho
Justyna
- Maska
- Kontakt:
Tak, tak Justynko po kwitnieniu
Według prognoz możliwy deszcz dopiero jutro
Według prognoz możliwy deszcz dopiero jutro
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Marysiu domyślam się jaki upajająco musi pachnąć to kwitnące drzewo. Epimedium piękne, takie zwiewne, nic o nim nie wiem, idę się douczyć. Wilczomlecz piękny - gdzieś czytałam, że odstrasza te ryjące. Dzisiaj w szkółce ucięłam sobie pogawędkę ze starszym panem - działkowcem, który ma u siebie turkucie podjadki, w tym roku wyłapał już 11, a w zeszłym roku ponad 230 . Za to nie ma nornic i kretów, to ja stwierdziłam, że wolę już te małpy ryjące u siebie.