Balkon u Szymka
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon u Szymka
Może wierzbowe gałązki pociete sekatorem... świetny pomysł
Kot boski
Kloniki porzadnie ukorzenione. Spore urosły.
Kot boski
Kloniki porzadnie ukorzenione. Spore urosły.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
A co masz Szymon posadzone w donicach obłożone zapałkami?
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
janek45 na pewno, jak nikt nie patrzy to smakuje w roślinach, ta donica na razie jest nie wykorzystywana, aranżacja się zmieniła.
justus27 dzięki
Tak sam to robiłem z tych gałęzi na zdjęciu powyżej z boku.
Magdallena
nikka83 słodki jest ale to zbój.
Fraszka_1 w końcu coś mi się udało.
baasik dzięki, tylko jeszcze trochę egzotyków.
Fajerka To akurat są gałęzie derenie i pęcherznicy a połamane to ''polski bambus'' Dzięki.
Z tych kloników planuję zrobić drzewka, na razie je prostuję.
Nie wiem czy wiecie ale u mnie w biedronce sprzedają doniczki balkonowe na wagę.
justus27 dzięki
Tak sam to robiłem z tych gałęzi na zdjęciu powyżej z boku.
Magdallena
nikka83 słodki jest ale to zbój.
Fraszka_1 w końcu coś mi się udało.
baasik dzięki, tylko jeszcze trochę egzotyków.
Fajerka To akurat są gałęzie derenie i pęcherznicy a połamane to ''polski bambus'' Dzięki.
Z tych kloników planuję zrobić drzewka, na razie je prostuję.
Nie wiem czy wiecie ale u mnie w biedronce sprzedają doniczki balkonowe na wagę.
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Szymku, czesto takie "na wage" okazuje sie drozsze niz na sztuki, normalnie. Koleczki w doniczkach faktycznie fajne - dobry pomysl.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Melduję się
chłopak i w to w tym wieku i taki balkonowo-kwiatowy , no no tylko gratulować
chłopak i w to w tym wieku i taki balkonowo-kwiatowy , no no tylko gratulować
- szy---
crazydaisy zastanawiam się ile kosztuje jedna doniczka, bo u mnie koło doniczek nie ma wagi.
M-alinka
Byłem dzisiaj na targu, tak tylko zobaczyć i wróciłem z koleusem. Gdy Janek wstawił zdjęcia swojej sundaville, to spodobała mi się, nawet były sadzonki u mnie za 10 zł ale z kasą kiepsko, bo jeszcze czeka mnie zakup doniczek na balustrady i na pomidory.
U mnie niestety na balkonie nie udały mi się tulipany, miały kwiaty ale zrobiły się żółte i uschły a cebule zgniły więc mam wolne miejsce w donicy, którą muszę lepiej zaaranżować. Na razie mam cztery zielone poziomki, czekam z niecierpliwością kiedy dojrzeją, na szczęście codziennie pojawiają się nowe kwiaty a to tylko jedna sadzonka a przewidziane na balkonie jest jedno, lub dwa korytka na nie. Na balkonie na razie niestety mam mało kwitnących roślin, tylko: kocimiętkę, szałwie, turka, bratki, poziomkę.
Mam problem z begoniom, kupiłem dwie u tego samego sprzedawcy, wsadziłem w tym samym dniu do jednej donicy. Jedna jest duża a dryga malutka, o co tu chodzi???
Poza tym na klonikach pojawiają się pąki kwiatowe, a passiflory na razie mnie zaskakują.
Koleus
Poziomka
Szałwia
Kocimiętka
Pozostałości po rajskim jabłuszku.
Żurawka
Przyrost clematisa.
Begonie, pomóżcie.
Sorki, mam problem od wczoraj ze wstawianiem zdj na fo
M-alinka
Byłem dzisiaj na targu, tak tylko zobaczyć i wróciłem z koleusem. Gdy Janek wstawił zdjęcia swojej sundaville, to spodobała mi się, nawet były sadzonki u mnie za 10 zł ale z kasą kiepsko, bo jeszcze czeka mnie zakup doniczek na balustrady i na pomidory.
U mnie niestety na balkonie nie udały mi się tulipany, miały kwiaty ale zrobiły się żółte i uschły a cebule zgniły więc mam wolne miejsce w donicy, którą muszę lepiej zaaranżować. Na razie mam cztery zielone poziomki, czekam z niecierpliwością kiedy dojrzeją, na szczęście codziennie pojawiają się nowe kwiaty a to tylko jedna sadzonka a przewidziane na balkonie jest jedno, lub dwa korytka na nie. Na balkonie na razie niestety mam mało kwitnących roślin, tylko: kocimiętkę, szałwie, turka, bratki, poziomkę.
Mam problem z begoniom, kupiłem dwie u tego samego sprzedawcy, wsadziłem w tym samym dniu do jednej donicy. Jedna jest duża a dryga malutka, o co tu chodzi???
Poza tym na klonikach pojawiają się pąki kwiatowe, a passiflory na razie mnie zaskakują.
Koleus
Poziomka
Szałwia
Kocimiętka
Pozostałości po rajskim jabłuszku.
Żurawka
Przyrost clematisa.
Begonie, pomóżcie.
Sorki, mam problem od wczoraj ze wstawianiem zdj na fo
Cudnie Ci szałwia kwitnie, aż miło popatrzeć!
A jak tam walka z mszycami? U mnie też zaatakowały poziomkę i clematisa - widocznie to ich ulubione cele o tej porze roku. Na Twoich fotkach mszyc nie widać - poszły sobie już? A w ogóle to bardzo ciekawy patent z podpórką dla clematisa... to drucik jest, między tymi białymi kijkami?
Aha, no i pochwal się, gdzie kupiłeś takie tanie pelargonie?
A jak tam walka z mszycami? U mnie też zaatakowały poziomkę i clematisa - widocznie to ich ulubione cele o tej porze roku. Na Twoich fotkach mszyc nie widać - poszły sobie już? A w ogóle to bardzo ciekawy patent z podpórką dla clematisa... to drucik jest, między tymi białymi kijkami?
Aha, no i pochwal się, gdzie kupiłeś takie tanie pelargonie?
Witaj
Mszyce dopadły mi truskawki, została mi jedna doniczka tylko ale ciekawie nie wygląda i nie wiem czy się uchowa, mam nadzieję że szybko wytępisz.
Mszyce dopadły mi truskawki, została mi jedna doniczka tylko ale ciekawie nie wygląda i nie wiem czy się uchowa, mam nadzieję że szybko wytępisz.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- szy---
trzy_koty Może i prawda, mszyce są jeszcze, ale jest ich mało. Dzięki, tam nie ma drucika, to jest uratowana przed wyrzuceniem przez tatę żyłka wędkarska, prawie jej nie widać, miała być tam normalna kratka ale czasu zabrakło a to na szybko zrobiłem i tak zostało. Pelargonie udało mi się kupić na targu koło ogródków działkowych przy skrzyżowaniu Bukowskiej i Polskiej, naprzeciwko centrum ogrodniczego.
passi Ja też planuje na balkonie truskawki, ostatnio po odwiedzeniu jednego wątku na fo mam ochotę na posadzenie jednego krzaczka borówki i jagody kamczackiej.
maqa Dzięki
Ciąg dalszy zdjęć, wstawiam już nie przez fotosika, trochę więcej roboty ale jest ok.
Kobea fioletowa powoli szykuje się do wsadzenia do ziemi.
Raczej ostatnie wysiewy, portulaka
Liście na lipie
Passiflora 5-palczasta
Passiflora 2-palczasta
Klonik oświadcza, że się nazywa pstro-listny
Kobea próbuje przyczepić się do ściany
Wilce rosną, mogły by pokazać pąki kwiatowe
Dół donicy wilców
I na koniec trochę fotek balkonu
passi Ja też planuje na balkonie truskawki, ostatnio po odwiedzeniu jednego wątku na fo mam ochotę na posadzenie jednego krzaczka borówki i jagody kamczackiej.
maqa Dzięki
Ciąg dalszy zdjęć, wstawiam już nie przez fotosika, trochę więcej roboty ale jest ok.
Kobea fioletowa powoli szykuje się do wsadzenia do ziemi.
Raczej ostatnie wysiewy, portulaka
Liście na lipie
Passiflora 5-palczasta
Passiflora 2-palczasta
Klonik oświadcza, że się nazywa pstro-listny
Kobea próbuje przyczepić się do ściany
Wilce rosną, mogły by pokazać pąki kwiatowe
Dół donicy wilców
I na koniec trochę fotek balkonu
- janek45
- szy---
Też masz już pąki. Jak twoja sundaville, fajna roślina niestety nie na mój budżet.
- janek45