Papryka do gruntu. Część 4
-
- 50p
- Od: 16 maja 2011, o 13:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 4
mam oberwać wszystkie kwiaty na czubku?
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylko ten pierwszy dzięki któremu papryka się rozdzieliła czasem wyrastają tam dwa kwiaty u mnie tak jest. To spowoduje że cała energia nie pójdzie w ten jeden owoc tylko reszta będzie rosła.
-
- 50p
- Od: 16 maja 2011, o 13:55
ok, dzięki wielkie
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Ponawiamlogitech55 pisze:Czy jeszcze warto wysiewać paprykę caryca. Kupiłem dziś nowe opakowanie bo poprzedniego nic nie wykiełkowało po ponad miesiącu nasiona zrobiły się czarne i jak się ściśnie to wylatuje takie mleczko więc nic z tego nie będzie z innymi nie miałem takiego problemu a kiełkowały w takich samych warunkach
- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
Wydaje mi się, że nie zdążysz zebrać owoców. Paprykę siejemy ok. 15 marca.
Pozdrawiam. Ania
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Według mnie, już za późno na wysiewanie papryki.
Po pierwsze może długo kiełkować, a po drugie, papryka potrzebuje ok. 6-8 tygodni żeby być gotowa na wysadzenie.
Po pierwsze może długo kiełkować, a po drugie, papryka potrzebuje ok. 6-8 tygodni żeby być gotowa na wysadzenie.
Pozdrawiam Kaśka
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Chyba, że do doniczek, z myślą o kolejnym, a nie tym sezonie
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja też mam pytanie . Ostatnio zauważyłem że nad liśćmi mojej papryki pojawiły się wilki ( jakieś małe przyrosty ) i nie wiem co zrobić czy zostawić to tak czy zerwać ??
- rozmalinka
Czy papryka i pomidorki mogą rosnąć na jednej grządce?
Pozdrawiam. Ania
-
- 500p
Ponoć nie powinny, ale z racji tego że obie roślinki są ciepłolubne często w tunelu czy szklarni sadzimy je razem. Jeśli się zdecydujesz miej pewność że papryka będzie miała wystarczająco dużo światła. Pomidory porosną na dwa metry a papryka może być niska I nie będzie rosła tak dobrze jak by mogła.
Jaka to papryka ?Irek6820 pisze:Ja też mam pytanie . Ostatnio zauważyłem że nad liśćmi mojej papryki pojawiły się wilki ( jakieś małe przyrosty ) i nie wiem co zrobić czy zostawić to tak czy zerwać ??
- rozmalinka
vanyavala pisze:Ponoć nie powinny, ale z racji tego że obie roślinki są ciepłolubne często w tunelu czy szklarni sadzimy je razem. Jeśli się zdecydujesz miej pewność że papryka będzie miała wystarczająco dużo światła. Pomidory porosną na dwa metry a papryka może być niska I nie będzie rosła tak dobrze jak by mogła.
Moje pomidorki to koktajlowa Wilma,czyli niskie. Chodzi mi nie o dostęp światła tylko czy się "nie pogryzą"
Pozdrawiam. Ania
-
- 500p
Znalazłem informacje na dwóch rożnych stronach
Jedna mówi że:
"POMIDOR lubi mieć za sąsiada w uprawie współrzędnej fasolę, sałatę, por, seler, szpinak, cebulę dymkę, czosnek, pietruszkę, bazylię, koper, miętę pieprzową, nagietka.
Niemiłe mu natomiast sąsiedztwo grochu, ogórka, kopru włoskiego i papryki."
Druga zaś: (również w odniesieniu do pomidora o papryce nie wspomina)
Lubi mieć za sąsiada fasolę, sałatę, pory, seler, szpinak, cebulę dymkę, czosnek, pieruszkę, bazylię, koper, miętę pieprzową, cząber ogrodowy, nagietki.
Niemiłe mu sąsiedztwo grochu, ogórka, kalarepy, ziemniaka, kopru włoskiego i kolendry.
Nie jest to żadna fachowa literatura zwykłe przypadkowe strony z lisa warzyw i krótkim opisem 'lubi 'nie lubi" Wydaje mi się że nie łączy się ich przez wzgląd na możliwość chorób obu gatunków. Aczkolwiek nie wiem czy tak jest I jaka choroba mogła by im zagrozić a pewnie jest ich kila. Ja prawdopodobnie będę miał papryki z pomidorami razem.
Jedna mówi że:
"POMIDOR lubi mieć za sąsiada w uprawie współrzędnej fasolę, sałatę, por, seler, szpinak, cebulę dymkę, czosnek, pietruszkę, bazylię, koper, miętę pieprzową, nagietka.
Niemiłe mu natomiast sąsiedztwo grochu, ogórka, kopru włoskiego i papryki."
Druga zaś: (również w odniesieniu do pomidora o papryce nie wspomina)
Lubi mieć za sąsiada fasolę, sałatę, pory, seler, szpinak, cebulę dymkę, czosnek, pieruszkę, bazylię, koper, miętę pieprzową, cząber ogrodowy, nagietki.
Niemiłe mu sąsiedztwo grochu, ogórka, kalarepy, ziemniaka, kopru włoskiego i kolendry.
Nie jest to żadna fachowa literatura zwykłe przypadkowe strony z lisa warzyw i krótkim opisem 'lubi 'nie lubi" Wydaje mi się że nie łączy się ich przez wzgląd na możliwość chorób obu gatunków. Aczkolwiek nie wiem czy tak jest I jaka choroba mogła by im zagrozić a pewnie jest ich kila. Ja prawdopodobnie będę miał papryki z pomidorami razem.