.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Jabłoneczka Redlove przecudna, kocham te rajskie drzewka
Pozdrawiam, Iwona.
- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ale fajna kolekcja żurawek, bardzo je lubię, a kwitnące jabłonki pięknie się prezentują. Wiosna w pełni Pozdrawiam
Pozdrawiam Aśka
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam miłych gości!
Martusiu ale zapychasz teraz z roślinami chociaż nie napisałaś mi na co one czy na pokaz czy na sprzedaż?
Piwonia drzewiasta co roku ma więcej pączków a w tym najwięcej
Iwonko szczecińska sprawa tego czegoś poszła do wyjaśnienia Jak teraz podleje to dopiero ogród zaszaleje
Tereniu bo wszyscy kochają żurawki i dzielą się Jabłoneczki cieszą, bo te nowe jadalne to albo szkodniki obgryzą albo późno kwitną
Pati a ja myślałam, że to Ty napiszesz których nie masz może jednak? Twoja też tam króluje w zestawie
Moja serduszka kwitnie prawie w cieniu i może to są dla nie j dobre warunki, a poza tym widzę że przesadzanie dobrze jej robi
Iwonko śląska Redlove to nie jest rajska to jest normalna jabłonka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=51520
Joasiu w ogrodzie jak w maju! rośliny mają dobre warunki bo jest ciepło teraz je podlewa to będzie jeszcze trawa szalała i zaczynają kwitnąć inne jabłonie to będzie festiwal bo one mają biało różowe kwiaty jak małe magnolie Jedynie wiśnie coś opóźniają kwitnienie. Pozdrawiam
Martusiu ale zapychasz teraz z roślinami chociaż nie napisałaś mi na co one czy na pokaz czy na sprzedaż?
Piwonia drzewiasta co roku ma więcej pączków a w tym najwięcej
Iwonko szczecińska sprawa tego czegoś poszła do wyjaśnienia Jak teraz podleje to dopiero ogród zaszaleje
Tereniu bo wszyscy kochają żurawki i dzielą się Jabłoneczki cieszą, bo te nowe jadalne to albo szkodniki obgryzą albo późno kwitną
Pati a ja myślałam, że to Ty napiszesz których nie masz może jednak? Twoja też tam króluje w zestawie
Moja serduszka kwitnie prawie w cieniu i może to są dla nie j dobre warunki, a poza tym widzę że przesadzanie dobrze jej robi
Iwonko śląska Redlove to nie jest rajska to jest normalna jabłonka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=51520
Joasiu w ogrodzie jak w maju! rośliny mają dobre warunki bo jest ciepło teraz je podlewa to będzie jeszcze trawa szalała i zaczynają kwitnąć inne jabłonie to będzie festiwal bo one mają biało różowe kwiaty jak małe magnolie Jedynie wiśnie coś opóźniają kwitnienie. Pozdrawiam
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Donoszę, że jeden tułacz od Ciebie żyje! I to takie co dałaś z tułaczem jak byłem u Ciebie (bylica? taka gałązka dołożona z strzępiastymi szarymi listkami) też rośnie Niestety oczkowanie Redlovów nie przyjęło się, naczy oczka dalej są, nie odpadły ale zaschły. Wydaje mi się , że to coś dziwnego w Twoim ogrodzie to jaja ślimaków. Śliczne zdjęcia zrobiłaś z wykoszoną trawą Też masz taką cudną pogodę? Cieszę sie ogromnie z deszczu ale chyba nie pozostaje mi nic jak tylko zwinąć się w rulon i przeczekać bo już mnie korci żeby zmierzyć ile deszczu spadło
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Pati, a może wyplewiłaś swoją serduszkę ja tak trochę kwiatków straciłam, a jako że mam totalną sklerozę, moim oczom ukazał się ostatnio taki widok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f03 ... 6f315.html
wsadziłam orlika w rozplenicę , już mam dwa powojniki w rozwarach wsadzone, to teraz jeszcze i to, ale mogłabym przysiąc że rozplenicy tam nie było kiedy sadziłam orlika
wsadziłam orlika w rozplenicę , już mam dwa powojniki w rozwarach wsadzone, to teraz jeszcze i to, ale mogłabym przysiąc że rozplenicy tam nie było kiedy sadziłam orlika
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, jabłoń royality pendula dostaliśmy na 10 rocznice ślubu. Wtedy nawet nie myśleliśmy, o własnym domu z ogrodem .
Przy mieszkaniu służbowym był kawałek ziemi, który przejęliśmy po wyprowadzce zaangażowanej ogrodniczo sąsiadki.
Rodzina widząc naszą pasję, obdarowywała takimi ogrodowymi upominkami.
Dzisiaj wszystkie rosną w rozczochranym . A w lipcu kolejna okrągła rocznica .
Żurawek masz bez liku , podziwiam. Mam kilka i jakoś nie zapędzam się. Najbardziej lubię 3. Taką o żółtych listkach (Electric Lime ?), bursztynową i bordową. Wstawię u siebie fotki, może ktoś rozpozna. Większośc kupowana jeszcze przed FO.
Przy mieszkaniu służbowym był kawałek ziemi, który przejęliśmy po wyprowadzce zaangażowanej ogrodniczo sąsiadki.
Rodzina widząc naszą pasję, obdarowywała takimi ogrodowymi upominkami.
Dzisiaj wszystkie rosną w rozczochranym . A w lipcu kolejna okrągła rocznica .
Żurawek masz bez liku , podziwiam. Mam kilka i jakoś nie zapędzam się. Najbardziej lubię 3. Taką o żółtych listkach (Electric Lime ?), bursztynową i bordową. Wstawię u siebie fotki, może ktoś rozpozna. Większośc kupowana jeszcze przed FO.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- Maska
- Kontakt:
Michale tak tak siąpi od kilku godzin, ogród dość nasączony i idąc mało co nie zjechałam na d..... Orliki urosły o jakieś 20 cm
Wybacz ale ja wiedziałamże oczkowanie redlove nie wyjdzie, pewnie to muszą być specjalne podkładki aboco , bo inaczej drzewka nie byłyby tak drogie
Ale próbować trzeba...
Deszczu spadło dużo, bo moje kury mają miski i garnki w wolierze to wody było sporo. Teraz trochę ustało, ale plewić się nie da próbowałam wyrwać trawę to cały kłąb wychodzi z ziemią. Miło, że zdjęcia się podobają, a na pewno nie są to jaja ślimaków chyba że zjedzone przez coś i wys...... a nie strawione
Iwonko......o przepraszam to nie do mnie, chyba jednak wątek jest potrzebny
Justynko piękna historia Royality czy u Ciebie też jabłuszek nie zjadają ptaki?
To w lipcu pijemy a z żurawkami to jest tak że kolekcję tworzą kochane forumki a mnie ostatnio te zielone przypadły do gustu.....a i żuraweczki bo mają śliczny kwiatostan .
Wybacz ale ja wiedziałamże oczkowanie redlove nie wyjdzie, pewnie to muszą być specjalne podkładki aboco , bo inaczej drzewka nie byłyby tak drogie
Ale próbować trzeba...
Deszczu spadło dużo, bo moje kury mają miski i garnki w wolierze to wody było sporo. Teraz trochę ustało, ale plewić się nie da próbowałam wyrwać trawę to cały kłąb wychodzi z ziemią. Miło, że zdjęcia się podobają, a na pewno nie są to jaja ślimaków chyba że zjedzone przez coś i wys...... a nie strawione
Iwonko......o przepraszam to nie do mnie, chyba jednak wątek jest potrzebny
Justynko piękna historia Royality czy u Ciebie też jabłuszek nie zjadają ptaki?
To w lipcu pijemy a z żurawkami to jest tak że kolekcję tworzą kochane forumki a mnie ostatnio te zielone przypadły do gustu.....a i żuraweczki bo mają śliczny kwiatostan .
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, wydaje mi się ze większość tych co Ty masz, to i ja mam....ale te bordowe i czerwone takie podobne Zrobię przegląd zdjęciowy swoich w przyszłym tygodniu i bedę z lupą porównywać i wyłapywać różnice
- Maska
- Kontakt:
Pati ja gdzieś mam spis nazw ale cały dzień musiałabym googlać i porównywać niektóre po kwitnieniu też będę dzielić to będziemy im się przyglądać
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lewizje miałam, ale nie dbałam... Masko, zapewniłaś im odpowiednie warunki i pięęęknie się prezentują
- Maska
- Kontakt:
Irminko ja też pierwszą straciłam ale tak mi się podoba ta roślinka, że do kolejnych się przygotowałam
Rozwiązał się problem tego czegoś to jest żabi skrzek
będę miała milion żabek a może trzeba je przenieść do wody, bo dzisiaj jest mokro ale jak wyschnie to mogą się nie wykluć
Takie wielkie orliki mnie powitały po deszczu
i takie cudne pierwsze maleństwo!
Rozwiązał się problem tego czegoś to jest żabi skrzek
będę miała milion żabek a może trzeba je przenieść do wody, bo dzisiaj jest mokro ale jak wyschnie to mogą się nie wykluć
Takie wielkie orliki mnie powitały po deszczu
i takie cudne pierwsze maleństwo!
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Jakie orliki. Moje jeszcze takie malutkie, ledwo niektóre kwiaty wypuściły. Kosacieć (?) piękny. muszę się w nie zaopatrzyć.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Ech, to cz-b zdjęcie cudowne! I proszę bardzo: psiząb, prymule, IRYSEK ! Tego u mnie nie ma. Orlik gigant! A epimedium pozuje do fotki Szykuj miejsce na rabatkach
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie