.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Jabłoneczka Redlove przecudna, kocham te rajskie drzewka :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ale fajna kolekcja żurawek, bardzo je lubię, a kwitnące jabłonki pięknie się prezentują. Wiosna w pełni :D Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam miłych gości!
Martusiu ale zapychasz teraz z roślinami chociaż nie napisałaś mi na co one czy na pokaz czy na sprzedaż?
Piwonia drzewiasta co roku ma więcej pączków a w tym najwięcej ;:138
Iwonko szczecińska sprawa tego czegoś poszła do wyjaśnienia ;:oj Jak teraz podleje to dopiero ogród zaszaleje ;:173
Tereniu bo wszyscy kochają żurawki i dzielą się ;:4 Jabłoneczki cieszą, bo te nowe jadalne to albo szkodniki obgryzą albo późno kwitną :(
Pati a ja myślałam, że to Ty napiszesz których nie masz :wink: może jednak? Twoja też tam króluje w zestawie ;:138
Moja serduszka kwitnie prawie w cieniu i może to są dla nie j dobre warunki, a poza tym widzę że przesadzanie dobrze jej robi :D
Iwonko śląska Redlove to nie jest rajska to jest normalna jabłonka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=51520
Joasiu w ogrodzie jak w maju! rośliny mają dobre warunki bo jest ciepło teraz je podlewa to będzie jeszcze trawa szalała :D i zaczynają kwitnąć inne jabłonie to będzie festiwal bo one mają biało różowe kwiaty jak małe magnolie ;:173 Jedynie wiśnie coś opóźniają kwitnienie. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Donoszę, że jeden tułacz od Ciebie żyje! I to takie co dałaś z tułaczem jak byłem u Ciebie (bylica? taka gałązka dołożona z strzępiastymi szarymi listkami) też rośnie ;:138 Niestety oczkowanie Redlovów nie przyjęło się, naczy oczka dalej są, nie odpadły ale zaschły. Wydaje mi się , że to coś dziwnego w Twoim ogrodzie to jaja ślimaków. Śliczne zdjęcia zrobiłaś z wykoszoną trawą ;:167 Też masz taką cudną pogodę? Cieszę sie ogromnie z deszczu ale chyba nie pozostaje mi nic jak tylko zwinąć się w rulon i przeczekać bo już mnie korci żeby zmierzyć ile deszczu spadło ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Pati, a może wyplewiłaś swoją serduszkę :roll: ja tak trochę kwiatków straciłam, a jako że mam totalną sklerozę, moim oczom ukazał się ostatnio taki widok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f03 ... 6f315.html
wsadziłam orlika w rozplenicę ;:223 , już mam dwa powojniki w rozwarach wsadzone, to teraz jeszcze i to, ale mogłabym przysiąc że rozplenicy tam nie było kiedy sadziłam orlika ;:219
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, jabłoń royality pendula dostaliśmy na 10 rocznice ślubu. Wtedy nawet nie myśleliśmy, o własnym domu z ogrodem ;:185 .
Przy mieszkaniu służbowym był kawałek ziemi, który przejęliśmy po wyprowadzce zaangażowanej ogrodniczo sąsiadki.
Rodzina widząc naszą pasję, obdarowywała takimi ogrodowymi upominkami.
Dzisiaj wszystkie rosną w rozczochranym ;:167 . A w lipcu kolejna okrągła rocznica :shock: .
Żurawek masz bez liku ;:oj , podziwiam. Mam kilka i jakoś nie zapędzam się. Najbardziej lubię 3. Taką o żółtych listkach (Electric Lime ?), bursztynową i bordową. Wstawię u siebie fotki, może ktoś rozpozna. Większośc kupowana jeszcze przed FO.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale tak tak siąpi od kilku godzin, ogród dość nasączony i idąc mało co nie zjechałam na d..... ;:oj Orliki urosły o jakieś 20 cm ;:138
Wybacz ale ja wiedziałamże oczkowanie redlove nie wyjdzie, pewnie to muszą być specjalne podkładki aboco , bo inaczej drzewka nie byłyby tak drogie :wink:
Ale próbować trzeba...
Deszczu spadło dużo, bo moje kury mają miski i garnki w wolierze to wody było sporo. Teraz trochę ustało, ale plewić się nie da próbowałam wyrwać trawę to cały kłąb wychodzi z ziemią. ;:131 Miło, że zdjęcia się podobają, a na pewno nie są to jaja ślimaków chyba że zjedzone przez coś i wys...... ;:306 a nie strawione ;:222
Iwonko......o przepraszam to nie do mnie, chyba jednak wątek jest potrzebny :uszy
Justynko piękna historia Royality :D czy u Ciebie też jabłuszek nie zjadają ptaki?
To w lipcu pijemy ;:304 a z żurawkami to jest tak że kolekcję tworzą kochane forumki ;:4 a mnie ostatnio te zielone przypadły do gustu.....a i żuraweczki bo mają śliczny kwiatostan ;:63 .
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, wydaje mi się ze większość tych co Ty masz, to i ja mam....ale te bordowe i czerwone takie podobne ;:223 Zrobię przegląd zdjęciowy swoich w przyszłym tygodniu i bedę z lupą porównywać i wyłapywać różnice :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati ja gdzieś mam spis nazw ale cały dzień musiałabym googlać i porównywać ;:306 niektóre po kwitnieniu też będę dzielić to będziemy im się przyglądać :roll:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Lewizje miałam, ale nie dbałam... :oops: Masko, zapewniłaś im odpowiednie warunki i pięęęknie się prezentują ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irminko ja też pierwszą straciłam ale tak mi się podoba ta roślinka, że do kolejnych się przygotowałam ;:306

Rozwiązał się problem tego czegoś to jest żabi skrzek ;:306

Obrazek

będę miała milion żabek a może trzeba je przenieść do wody, bo dzisiaj jest mokro ale jak wyschnie to mogą się nie wykluć :oops:

Takie wielkie orliki mnie powitały po deszczu

Obrazek

i takie cudne pierwsze maleństwo!

Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jakie orliki. ;:oj Moje jeszcze takie malutkie, ledwo niektóre kwiaty wypuściły. :wink: Kosacieć (?) piękny. muszę się w nie zaopatrzyć.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ech, to cz-b zdjęcie cudowne! I proszę bardzo: psiząb, prymule, IRYSEK ! Tego u mnie nie ma. Orlik gigant! A epimedium pozuje do fotki :) Szykuj miejsce na rabatkach :wink:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”