Marzenia się spełniają...
Re: Marzenia się spełniają...
Dzięki dorcia7. Polecam poszukać zużytego bruku. Jest dużo ciekawszy.
No i są tulipany
Aaaale jaka duża piwonia
Czy ona już kwitła?
Dostałam w ub. roku trzy piwonie, całą zimę marzyłam o jej kwiatach, dopiero niedawno doczytałam, że one po przesadzeniu mogę nie kwitnąć nawet kilka lat
bardzo ładna ścieżka

Aaaale jaka duża piwonia

Czy ona już kwitła?
Dostałam w ub. roku trzy piwonie, całą zimę marzyłam o jej kwiatach, dopiero niedawno doczytałam, że one po przesadzeniu mogę nie kwitnąć nawet kilka lat

bardzo ładna ścieżka

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Tulipany są. Trochę podjadły nornice. Kot złapał już kilka, będzie mniej.
Piwonia wielka ale nie wiem czy będzie kwitła. Staram się nie przesadzać, karmić kompostem ale efektów rewelacyjnych nie widać (zielone liście - mało kwiatów). Zobaczę co będzie w tym roku. Nie dopatrzyłam się jeszcze pąków.
Piwonia wielka ale nie wiem czy będzie kwitła. Staram się nie przesadzać, karmić kompostem ale efektów rewelacyjnych nie widać (zielone liście - mało kwiatów). Zobaczę co będzie w tym roku. Nie dopatrzyłam się jeszcze pąków.
Dzisiaj leje. Deszcz jest potrzebny ale dlaczego wtedy kiedy zaplanowałam nadrobić zaległości ogrodowe?
Powtórka zdjęcia czerwonych tulipanów na żółtym tle. Jest w coś w tym połączeniu energetycznego, chociaż ja raczej wybieram inne kolory.

Dalej zdjęcia z przedogródka. Szachownica, bergenie i inne ...

Powtórka zdjęcia czerwonych tulipanów na żółtym tle. Jest w coś w tym połączeniu energetycznego, chociaż ja raczej wybieram inne kolory.

Dalej zdjęcia z przedogródka. Szachownica, bergenie i inne ...

- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z ogromną przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Pięknie skomponowane rabaty nadają mu niepowtarzalnego charakteru. Pergole mnie urzekły. Chciałabym, aby mój M miał takie chęci i zdolności 
Psina cudna. Super, że ją przygarnęłaś. Wytarmoś ją mocno ode mnie. I kocisko oczywiście też

Psina cudna. Super, że ją przygarnęłaś. Wytarmoś ją mocno ode mnie. I kocisko oczywiście też

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj ogród zachwyca
Pytałaś co sie dzieje z Rh.Jest tak mocno ponadgryzany bo ma opuchlaka truskawkowca. Można go zwalczyć Fastac 100 E , oprysk zastosuj wieczorem ponieważ on wtedy zaczyna żerować.Pozdrawiam

Dziękuję Gosiu i Elu.
Cieszę się, że Wam się podoba. Wiadomo jednak, że zdjęcia pokazują te najlepsze ujęcia.
Te mniej ciekawe ciągle są do zrobienia.
Porada bardzo cenna bo od tej strony jestem całkiem zielona.
Zapraszam.
Psina wytarmoszona. Ciągle mnie pilnuje. Czasami aż za bardzo bo włazi pod nogi
Cieszę się, że Wam się podoba. Wiadomo jednak, że zdjęcia pokazują te najlepsze ujęcia.
Te mniej ciekawe ciągle są do zrobienia.
Porada bardzo cenna bo od tej strony jestem całkiem zielona.
Zapraszam.
Psina wytarmoszona. Ciągle mnie pilnuje. Czasami aż za bardzo bo włazi pod nogi

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu tulipanki super,ładne masz pozakręcane ścieżki a jakie głazy u Ciebie

Gosiu, gdzie Ty te głazy dojrzałaś?!
chyba na ścieżce 

Przyszłam się przywitać i mnie wciągnęło na dłużej. Masz piękny ogród i miło go oglądać na zdjęciach. 

Witaj Dorfi! Cieszę się, że Ci się podoba. Całkiem niedawno było tutaj puste pole, z piaszczystą glebą. Tym bardziej rozumiem wszystkich zaczynających walkę o własny ogród.