Czosnek zimowy cz.3
Re: Czosnek zimowy cz.3
Nie wiem czy pamiętasz ale 2..3 dni temu były przymrozki... może niektóre liście troszkę oberwały mrozem. U mnie tak jest...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie podobnie z czosnkiem się dzieje ale nowe liście sa dobre bez żółtych końcówek
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Czy moge zasilic jeszcze czyms czosnek zimowy? Dolne liscie mam wszystkie zolte i niektore gorne zolknom od gory
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Moja już nie maleństwa:) Powstał mi całkiem gęsty "lasek" Jeszcze w tym roku niczego nie dostał ale nastawiłem już gnojówkę z pokrzyw oraz z końskiego przekompostowanego gnoju. Jak tylko się pojawi skrzyp to też nastawie, w zeszłym roku miałem pokrzywy i skrzyp i spryskiwałem tym pomidory czasem w sumie sporo roślinek skorzystało. Choć wiem że wielu ma mieszane uczucia co do gnojówki z pokrzyw.
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Piękny!!! Na moim dolne liście zżółkły u Ciebie zero oznak.
Rośnie na oborniku? Podlewasz go regularnie? Były u Ciebie przymrozek w zeszłym tygodniu?
Rośnie na oborniku? Podlewasz go regularnie? Były u Ciebie przymrozek w zeszłym tygodniu?
Rośnie na kompoście i oborniku końskim podlewa go deszcz tylko bo w polu nie mam dostępu do wody a wozić na kilka arów czosnku to nierealne Przymrozku już bardzo dawno nie było ale nawet jakby był to na pewno nie taki który zaszkodzi mu
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam już nastawioną gnojówę z pokrzywy i skrzypu. Czemu bym miała mieć niechęć do podlewania nimi roślin? Dopóki nie zbiera się plonów to chyba nie ma przeciwwskazań
Pozdrawiam Jola
Ja ostatnio chodząc po ogródku natknąłem się na roślinę która z dalsza rozmiarami i wyglądem przypominała pora Po oglądnięciu z bliska okazało się ze to jakiś zabłąkany ząbek przezimował i nader ochoczo zaczął rosnąć na wiosnę. Szkoda że właściwa uprawa temu zabłąkanemu dzikusowi nie dorównuje W każdym razie zostawiam samotnika i jestem ciekaw co z niego wyrośnie.
Podlałem wodą, a wieczorem dodatkowo lało z nieba deszczem i na drugi dzień łodygi zaczely sie zielenić. Za tydzień chcę zasilić gnojówką z pokrzywDolne liscie mam wszystkie zolte i niektore gorne zolknom od gory
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Podlałam dzisiaj ( na próbę )trawnik gnojówką z pokrzywy. Chwała że wiało w kierunku przeciwnym niż domek sąsiadów że tak w zawoalowany sposob wyrażę pierwszą opinię
Pozdrawiam Jola
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Niestety, przy gnojówce z pokrzyw Francja Elegancja znika. Czosnek to warzywo korzeniowe i nie wiem, czy powinno się stosować wspomnianą gnojówkę.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz