Miedzian Extra 350 SC
- Marek58
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 maja 2008, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miedzian Extra 350 SC
Stosuję Miedzian Extra 350 SC w moim przydomowym sadzie. Ile razy w roku mogę pryskać swoje drzewka tym miedzianem? Spotkałem się z opinią że najwyżej dwa razy w roku oraz że po każdym deszczu. Jaka jest prawda.
Następne pytanie - czy można mieszać Miedziamu i innych środków np z mydłem ogrodniczym?
Następne pytanie - czy można mieszać Miedziamu i innych środków np z mydłem ogrodniczym?
Re: Miedzian Extra 350 SC
1. Teoretycznie możesz pryskać nawet codziennie ;) A tak na poważnie 2 - 3 razy w zupełności wystarczy chyba, że w sezonie zauważysz jakieś objawy choróbsk ale zawsze możesz zastąpić Miedzian innym środkiem ;)
2. Po każdym deszczu? Musiałbyś być chyba desperatem :P ( bez urazy )
3. W jakim celu chcesz dodawać mydło potasowe do Miedzianu? Dodajemy je do środków owadobójczych a nie do fungicydów.
2. Po każdym deszczu? Musiałbyś być chyba desperatem :P ( bez urazy )
3. W jakim celu chcesz dodawać mydło potasowe do Miedzianu? Dodajemy je do środków owadobójczych a nie do fungicydów.
- Marek58
- 20p - Rozkręcam się...
Tego nie wiedziałem że mydło dodaje się wyłącznie do środków owadobójczych.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i jabłonki maja przerwę od Miedzianu, aż owoce urosną...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
- Marek58
- 20p - Rozkręcam się...
Czy takie środki jak Miedzian Extra 350 SC mają jakieś terminy przydatności do użycia? Niestety na żadnej dołączonej etykiecie producent tego nie zaznacza, więc można by przypuszczać że nie.
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
Termin przydatności powinien być na opakowaniu a nie na etykiecie instrukcji stosowania.
Pozdrawiam Piotr