Uprawa pomidorów w szklarni,w tunelu, pod osłonami cz.1
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1
Pospieszyłem i zrobiłem zdjęcie Moja czekolada to ta przed znacznikiem
-
- 200p
- Od: 2 cze 2013, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bobej widzę u Ciebie pomidorki w tym samym stadium rozwoju co u mnie te z późnego siania. Myślałem że jestem ostatni.
Te starsze i większe mam już oczywiście posadzone od ponad tygodnia w tunelu, bardzo ładnie się przyjęły i rosną.
Wcale się nie obawiam przymrozków, bo farelek w pogotowiu
monika10 u mnie chocolate, jeden na osiem tez ma ziemniaczane liście
Te starsze i większe mam już oczywiście posadzone od ponad tygodnia w tunelu, bardzo ładnie się przyjęły i rosną.
Wcale się nie obawiam przymrozków, bo farelek w pogotowiu
monika10 u mnie chocolate, jeden na osiem tez ma ziemniaczane liście
Rolnik ciągle żyje w strachu, nad warsztatem nie ma dachu.
- BobejGS
- Kontakt:
To są te, co pisałem w innym wątku z 3siewu 1były do donic 2do gruntu a te 3z chciwości
- monika10
- 200p
- Od: 18 sty 2013, o 18:25
Ok dzięki, zatem będę obserwować obydwa.
Moje już też w tunelu.Kilka odmian z akcji ,pomiędzy troszkę rzodkiewki.Na noc okrywam włókniną.Podlewanie zrobiłam z butelek po wodzie mineralnej.
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Że też chce wam się tak kombinować... o ile szybciej zjecie pomidorka niż np. ja która wsadzi na tydzień? O tydzień? To ja sobie poczekam...
Hmm,
ja swoje wysiałem 15 luty i już kwitną wczesne odmiany..
Mam przygotowaną włókninę i znicze więc poradzę sobie pod szklarnią, zresztą przed św były już wysadzone i pomimo chłodów i temp. -1 dały radę..
Oczywiście druga cześć rozsady wysiana 15.marzec jeszcze nie wysadzona więc mam zapas..
Według pogodynki.pl raptem jeden dzień jest w okolicach 0 u mnie, na odczuwalną nie patrzę gdyż w szklarni pod włókniną jest inne poczucie temp. niż na dworze.
ja swoje wysiałem 15 luty i już kwitną wczesne odmiany..
Mam przygotowaną włókninę i znicze więc poradzę sobie pod szklarnią, zresztą przed św były już wysadzone i pomimo chłodów i temp. -1 dały radę..
Oczywiście druga cześć rozsady wysiana 15.marzec jeszcze nie wysadzona więc mam zapas..
Według pogodynki.pl raptem jeden dzień jest w okolicach 0 u mnie, na odczuwalną nie patrzę gdyż w szklarni pod włókniną jest inne poczucie temp. niż na dworze.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Piękne krzaczorki Trzymam kciuki ,żeby dały radę w te chłodne noce. Ja bym się jeszcze wstrzymała te 3-4 dni
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Cześć,
Czy temperatura w najchłodniejszym momencie nocy -3 C jest niebezpieczna dla pomidorów w nieogrzewanym tunelu foliowym? W moim regionie zapowiadają kilka nocy, gdzie temperatura może spadać poniżej zera. Zastanawiam się co robić. Połowę sadzonek niestety już wysadziłem na miejsce stałe, resztę mam w doniczkach (tu problemu nie widzę, po prostu wyniosę je). Jak zabezpieczyć te sadzonki, które są już w gruncie (w tunelu). Czy nic im może nie grozi przy kilku godzinnym ochłodzeniu?
Czy temperatura w najchłodniejszym momencie nocy -3 C jest niebezpieczna dla pomidorów w nieogrzewanym tunelu foliowym? W moim regionie zapowiadają kilka nocy, gdzie temperatura może spadać poniżej zera. Zastanawiam się co robić. Połowę sadzonek niestety już wysadziłem na miejsce stałe, resztę mam w doniczkach (tu problemu nie widzę, po prostu wyniosę je). Jak zabezpieczyć te sadzonki, które są już w gruncie (w tunelu). Czy nic im może nie grozi przy kilku godzinnym ochłodzeniu?
- leszek0921
- 50p
- Od: 28 mar 2014, o 07:50
Zapal kilka zniczy .
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Same znicze nie pomogą.
Albo wykopać sadzonki, albo okryć włókniną, plus znicze, plus duże wiadra z ciepłą od słońca wodą.
Sprawdzam pogodę, jeszcze nic nie wysadziłam, zrobię to dopiero w przyszłym tygodniu.
Albo wykopać sadzonki, albo okryć włókniną, plus znicze, plus duże wiadra z ciepłą od słońca wodą.
Sprawdzam pogodę, jeszcze nic nie wysadziłam, zrobię to dopiero w przyszłym tygodniu.
- BobejGS
- Kontakt:
A nie zdołasz sobie przywieźć/zorganizować obornika? Taki był tradycyjny sposób ogrzewania inspektów
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Lunarii!
Jedyny ratunek aby nie zmarzły te pomidory to po prostu wykopanie je na czas ochłodzenia.Nie masz co liczyć na to,że przeżyją!
Jedyny ratunek aby nie zmarzły te pomidory to po prostu wykopanie je na czas ochłodzenia.Nie masz co liczyć na to,że przeżyją!