Rośliny z Biedronki i innych marketów
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Drzewka owocowe z Biedronki itp.
emalia112 nie wiem z jaką jeżyną walczysz,moja jeżyna jest trochę niepoważna bo się rozłazi w swoim obrębie czyli do 2 m od krzewu,co do długosci łuz to skracam do długosci jaka mi pasuje czyli 4 lub 6 m,rusztowanie jest jak pod winorosl wysokie na 2 m długosć 12 m słupki co 3 m dla 3 krzaczków,wycinam tylko na jesień łozy które owocowały resztę skracam na wiosnę zielone końcówki .Kratka jest za gęsta dla jeżyny i przy większych wiatrach może połamać,ja między słupkami daję pionowe dwie listwy,piotr
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam swój ogród opanowany przez dziką jeżyne, Nie owocuje bo trudno nazwać owocami trzy czarne główki od szpilki które ciężko wydłubać z szypułki. A jest ich 50 albo 100 a może 500 krzaków nie wiem są moją zmorą, bo jeszcze przy wyrywaniu kaleczą ręce.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Emalia, widły amerykańskie i wydłubuj jak tylko odrośnie dzika jeżyna.
Dość szybko się jej pozbyłam w ten sposób, ale musisz bardzo pilnować by nie dać jej szans na rozrastanie.
Bez części zielonej nie będzie miała szans.
Dość szybko się jej pozbyłam w ten sposób, ale musisz bardzo pilnować by nie dać jej szans na rozrastanie.
Bez części zielonej nie będzie miała szans.
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
emalia112 to Ci współczuję wiem co to jest w tamtym roku pomagałem przy czyszczeniu 80 arów z korzeni dzikiej róży jak zostanie tylko kawałeczek korzonka to już jest nowa roslinka ,zbieralismy i palili w ognisku i to poza działką po tygodniu musielismy przeglądnąć działkę bo ta cholera znowu wzeszła ,tak więc pracy z taką działką na lata piotr
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Czy ktoś się doczekał owoców na gruszy kupionej w biedroonce? Czy były zgodne z nazwą?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 50p
- Od: 3 kwie 2011, o 12:54
Kupiłam na początku kwietnia maliny, jeżyny i aronie w Polo za 4,99. Były to właśnie suche badyle. Jeżyna pięknie wybija, aronia już ma wykształcone liście ale malina słabo jeden lichy odrost z korzenia. Ten badyl chyba usechł i tylko z korzeni może coś być. Ale czekać? Chyba dokupie jeszcze jedną sztukę malin w razie w.
Zauważyłam że te wszystkie krzewy w supermarketach to firma Fructoplant. Jakieś opinie macie o niej?
Zauważyłam że te wszystkie krzewy w supermarketach to firma Fructoplant. Jakieś opinie macie o niej?
ja kupiłem sporo roślin z Fructoplantu np. w Castoramie i Biedronce i jestem bardzo zadowolony. Wszystko mi sie przyjęło i owocuje. Wiem że mają własne szkółki, oferują fajne zestawy roślin i są dostępni w wielu sklepach. Mam pozytywne zdanie na podstawie tego co mam od nich w naszym rodzinnym ogrodzie-polecam.
- monika10
- 200p
- Od: 18 sty 2013, o 18:25
Ja kupiłam3 lata temu gruszę konferencję w Biedronce ,owoce pyszne, poza tym mam jabłka, czereśnie ,rosną super. Kupiłam też drzewka w szkółce ,po których już śladu nie ma ,więc chyba reguły też nie ma ,jak się uda.
Mam pytanie związane z sadzonkami winogronu z Biedronki..Wczoraj widziałam trzy odmiany w różnych kolorach po 6.99 ale na etykiecie nie mogłam znależć jaka to odmiana .Czy warto kupić ??Dodam,że sadzonki w dobrej formie,miały po kilka zielonych liści..
Pozdrawiam Ewa
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
W Lidl są figi, ale bez podanej nazwy odmiany.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Ewao4 pisze:Mam pytanie związane z sadzonkami winogronu z Biedronki..Wczoraj widziałam trzy odmiany w różnych kolorach po 6.99 ale na etykiecie nie mogłam znależć jaka to odmiana .Czy warto kupić ??Dodam,że sadzonki w dobrej formie,miały po kilka zielonych liści..
Ciekawe czy są ukorzenione, bo czasami jest tak iż liście na górze, ale u dołu sam patyk nieukorzeniony
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 3 kwie 2014, o 14:56
Oglądałem wczoraj z ciekawości to sadzonki zielne są , raczej korzenie mają . Jeżeli ktoś ma zamiar kupować to proponuje od razu jak sie pojawią bo po jakimś czasie stojąc w sklepie są w opłakanym stanie przesuszone , połamane itp .(to nie sklep ogrodniczy czy szkółka ) Winogrona nie kupowałem nigdy w biedronie tylko jagode kamcz. i truskawki , nie narzekam . Ale odmiany dobre Solaris i Marszałek ...
Serdecznie dziękuję za odpowiedż Może jeszcze będą..
Pozdrawiam Ewa