Wiejsko-miejski kogel-mogel
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel
Wolusiu witaj. U nas deszczu nie widać ani w prognozach ani na niebie.
W dalszym ciągu tulipany ...
żółte z niebieskim
Jonatanko a wiesz ... bo ten hipopotam,to tak naprawdę przewrócony pień drzewa .... ale wygląda jak hipcio,prawda?
Małgosiu-slotys dla Was dziewczyny ostatnia fotka, dla Aśki hortensja Diamant Rouge a dla Ciebie Małgosiu na fotce załapała się ostróżka Galahad z fuchsuahybrida, pozostałe jej nie ustępowały.
Mam tydzień wolnego,posieję co mam do posiania,potnę co mam do pocięcia,wysypię korę, zainstaluję podpórki aaa i takie tam ...
W dalszym ciągu tulipany ...
żółte z niebieskim
Jonatanko a wiesz ... bo ten hipopotam,to tak naprawdę przewrócony pień drzewa .... ale wygląda jak hipcio,prawda?
Małgosiu-slotys dla Was dziewczyny ostatnia fotka, dla Aśki hortensja Diamant Rouge a dla Ciebie Małgosiu na fotce załapała się ostróżka Galahad z fuchsuahybrida, pozostałe jej nie ustępowały.
Mam tydzień wolnego,posieję co mam do posiania,potnę co mam do pocięcia,wysypię korę, zainstaluję podpórki aaa i takie tam ...
Pozdrawiam-Ewa
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Faktycznie ostróżka ładnie wyrośnięta . Ja na moje czekam...pewnie przyjadą po "świętach majowych"
Bardzo lubię ostróżki. W tym roku dosadziłam białą i różową. Niebieska mi coś przysycha, chyba ma za mało wody.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co zrobić żeby bergenia tak zakwitła? Mam trochę sukcesów ogrodniczych na koncie ale bergenia to moja wybitna porażka Od lat same liście i to nie za piękne....
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza, ale bergenia kwitnie ZAWSZE nawet w byle jakich warunkach i na jałowych glebach. A może ma za dobrze i w liściory idzie
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ale te goryczki dają po oczach ten niebieski jest niesamowity
Tulipany
Tulipany
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Iwonko nie ma takiej opcji żeby bergenki miały u mnie za dobrze Liście faktycznie spore ale dzisiaj znalazłam 2 kwiatki. Chyba się zawstydziły że się na nie poskarżyłam.
- terlica
- 500p
Małgosiu trzeba być dobrej myśli, ja najpierw złożyłam zamówienie,a później doczytałam,że sadzonki bywają różne. Ja trafiłam akurat dobrze. Czego i Tobie życzę
Sylwio ja mam kilka ostróżek z siewu, powinny kwitnąć w tym roku,więc jeszcze nie wiem jakie będą kolory.
Ja muszę podlewać rabaty,bo u nas deszczu nie było od bardzo dawna.
Iza u mnie rosną w czystej glinie,na patelni. Nawozu dostają tyle ile rzucę na rabatę,bo rosną tam jeszcze lilie i liliowce.Moje też stały jak zaklęte ze 2-3 lata.Od ubiegłego roku tak naprawdę ruszyły.
A widzisz,jednak zakwitły,więc w następnym roku będzie już tylko lepiej.
Iw no mi też w pierwszych lata nie chciała kwitnąć i wyglądała jak "idź stąd". Nie wywaliłam jej pewnie z lenistwa
No ale na szczęście przyszedł ich czas.
Aniuprawda,goryczki maja przepiękny kolor A tulipanów niby tyle dosadziłam jesienią,ale ogólnie to jakoś giną w zieleninie jednak. Chyba muszę dosadzić więcej.
Sylwio ja mam kilka ostróżek z siewu, powinny kwitnąć w tym roku,więc jeszcze nie wiem jakie będą kolory.
Ja muszę podlewać rabaty,bo u nas deszczu nie było od bardzo dawna.
Iza u mnie rosną w czystej glinie,na patelni. Nawozu dostają tyle ile rzucę na rabatę,bo rosną tam jeszcze lilie i liliowce.Moje też stały jak zaklęte ze 2-3 lata.Od ubiegłego roku tak naprawdę ruszyły.
A widzisz,jednak zakwitły,więc w następnym roku będzie już tylko lepiej.
Iw no mi też w pierwszych lata nie chciała kwitnąć i wyglądała jak "idź stąd". Nie wywaliłam jej pewnie z lenistwa
No ale na szczęście przyszedł ich czas.
Aniuprawda,goryczki maja przepiękny kolor A tulipanów niby tyle dosadziłam jesienią,ale ogólnie to jakoś giną w zieleninie jednak. Chyba muszę dosadzić więcej.
Pozdrawiam-Ewa
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
A u mnie oczywiście goryczka nie zakwitła, a tak czekałam na te dzbanki . Rabatki masz ekstra
Pozdrawiam, Iwona.
Bardzo kolorowe rabatki Bardzo przymrozki Ci dokuczyły? A jak poplątaniec czyli wilec?
- terlica
- 500p
Iwonko ta goryczka została zakupiona z kwiatami,więc to nie moja zasługa Czekam na inną goryczkę,prawdopodobnie dahurską,zakupiłam ją jesienią ubiegłego roku.Ładnie wyszła po zimie.Mam nadzieję,że rozwinie kwiaty,bo w zeszłym roku miała mnóstwo pąków,ale ich nie otworzyła.
Elu u nas jednej nocy było -5 stopni.Zważyło mi trochę pąki na Gruss an Aachen mimo tego,że była okryta stroiszem. Na jabłonkę zarzuciłam 2-3 warstwy agrowłókniny i dała radę. A wilec od dosyć dawna stoi już na tarasie,więc znacznie przyhamował ze wzrostem
Proszę o zamknięcie wątku.
Elu u nas jednej nocy było -5 stopni.Zważyło mi trochę pąki na Gruss an Aachen mimo tego,że była okryta stroiszem. Na jabłonkę zarzuciłam 2-3 warstwy agrowłókniny i dała radę. A wilec od dosyć dawna stoi już na tarasie,więc znacznie przyhamował ze wzrostem
Proszę o zamknięcie wątku.
Pozdrawiam-Ewa