bozunia Takie akwarium z roślinami to taki podwodny ogród, a sama akwarystka to wciągające hobby

Fajnie obserwować ryby i to strasznie odstresowuje

Jak czasem przysiądę do obserwacji i tak się zapatrzę, że nawet nie wiem kiedy czas mi mija

. Gupiki są bardzo kolorowe i są super rybkami, tylko akurat jak młode mi się urodzą nie mam sumienia ich pozostawić na pożarcie przez inne i tak się namnażają. Na szczęście szybko znajduję im nowe domy do zamieszkania i się trochę rozluźnia

Więc z całego serca polecam założenie akwarium
Katiusha Mam glonojady złote i brązowe, też mi się szybko rozmnażają, właśnie złoty tata pilnuje ikry w grocie

Mam kiryski pstre, a także molinezje żaglopłetwe uwielbiam oglądać zaloty samców wtedy tak ładnie się prezentują przed samiczkami. Jest jeszcze bojownik samiec i dwie samiczki.
Ten włochaty kaktus rośnie u mnie już dłuższy czas, około 5 lat i widzę, ze ma bardzo powolne tempo wzrostu. Paprotce chyba służy obecność akwariów i wysoka wilgotność powietrza dzięki nim
Zastosuję się do waszych rad i na razie zostawię zamiokulkasa, najwyżej na przyszły sezon go przesadzę a teraz niech jeszcze pomieszka w dotychczasowym lokum