Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
A ja w tym roku posadziłam motylka,a do drugiej donicy petunie karminowe i niebieskie lobelie.
Ja na razie obsadziłam mieszkanie. Mąż rzekł ino: "Nie musiałaś się ograniczać, przecież poszedłbym wcześniej spać i mogłaś obstawić łóżko paletami"
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A gdzie się znajduje takiego tolerancyjnego męża? No anioł nie mąż
Przypuszczam, że za jeden rok życia ze mną skreślają mu dziesięć lat Czyśca.
Wczoraj, widząc jak w panice zaczynam wnosić sadzonki, bez słowa poszedł i zmontował dwa regały na doniczki (bo druga taka partia roślin gniecie się w przedsionku).
Wczoraj, widząc jak w panice zaczynam wnosić sadzonki, bez słowa poszedł i zmontował dwa regały na doniczki (bo druga taka partia roślin gniecie się w przedsionku).
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w tym roku stawiam na koleusy ;-) Zakupiłam już trochę ;-)
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Skąd się bierze takie piękne niecierpki?
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ciężko dostać pełnego niecierpka, sama mam jednego którego dorwałam w jakimś centrum ogrodniczym. Większość to zazwyczaj te zwykłe.
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Niecierpka kupiłam rok wcześniej w supermarkecie jako fuksje i mimo iż liście mówiły mi że to niecierpek to na doniczce naklejka fuksja i jakąś tam odmiana ,zabrany na zimę do domu ,w lutym porobilam milion szczepek ,pół miliona rozdałam, drugie pół posadzilam miałam go wszędzie najlepiej rośnie w cieniu ma wysokość ok 40 cm ,niestety tej zimy zeżarły go przedziorki , ale w tym sezonie kupię sobie go znowu.
Nawet posadzona obok innej fuksji (oczywiscie kupując je nie kwitły)
Nawet posadzona obok innej fuksji (oczywiscie kupując je nie kwitły)
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Agrestowa cudowny widok ja miałabym w tej chwili podobny widok ,ale mój szanowny ze strachu o swój kręgosłup ,co by nie musiał skakać ruchem konika szachowego po domu ,zrobił mi z okien maxi inspekt i zapalił w nim znicze co by roslinki nie umarzły ,niecierpliwi podlewalam nawozem do pelargonii bo zawsze mam dużo ,więc podlega hurtem ,a rosły na wschód ,więc krótko miały słońce .
Genialny patent z tym zniczem
To noszenie ma jak widać jasne strony-innowacyjne rozwiązania dzięki niemu powstają.
U nas był dzisiaj przymrozek. Ściął nocujące w folii pomidory teściowej. A ja rozważałam zostawienie sadzonek na dworze. Brrr!
To noszenie ma jak widać jasne strony-innowacyjne rozwiązania dzięki niemu powstają.
U nas był dzisiaj przymrozek. Ściął nocujące w folii pomidory teściowej. A ja rozważałam zostawienie sadzonek na dworze. Brrr!
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Ja też zaryzykowałam pozostawienie rozsad kwiatowych w inspekcie na noc. Dogrzewać go zniczem niestety nie mogę, bo to foliak, wypełniłam go sianem dla ocieplenia, poza tym przy dużym wietrze boczki trochę łopoczą, więc boję się, że mogłoby się wszystko sfajczyć. Przykryłam rośliny sianem i gałęziami świerkowymi. Zmarzło tylko kilka wyższych aksamitek, które wystawały ponad okrycie, a petunie, goździki i pelargonie przetrwały bez szwanku. Pomidory i begonie i tak nocują w domu, więc w sumie straty nieduże.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agrestowa - u mnie jest podobnie z tym, że regał.... musiałam sobie kupić i przywieźć z Ikei
No to trochę bardziej stylowo masz