Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Madziunia :wit
Zina majówka się zrobuiła,a tak było pięknie :cry:
Ja już rybka świeża jadłam,a u Ciebie jak majówka??
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu-aneczka u mnie też leje :( tego lenistwa nie chciałabym.. a jestem dzisiaj zmuszona siedzieć w domu. Nie dość że leje to jeszcze zimno jak nie wiem. Już dosyć mam tej pogody dzisiejszej.
Aniu- Annes zrobiłam kącik ogniskowo - wędziarniany. Chciałam go odgrodzić rabatą różano- migdałkowo- świerkowo- magnoliową. Migdałek, świerczki i magnolie już są. Z różami miałam pomyśleć za rok, po sprawdzeniu wytrzymałości tych róż na burcie - drodze. Korciło mnie żeby dokupić róż w doniczkach jednak w tym roku. Ale ostatecznie stwierdziłam że to za droga zabawa żeby ryzykować. Zaakcentuje tą rabatę może lawendą. A jak dobrze pójdzie to za rok dosadzę róże. Tak chyba będzie rozsądniej. A pomyśleć że jakiś czas temu obiecałam sobie że z roślinami już koniec.
bozuniu ta trzmielina Emergold na pniu wyglądała tam dużo lepiej niż bez. No ale nic nie zrobię już. Musiałyśmy się pożegnać. Oby bez się tam przyjął i pięknie rósł. I kwitnął. Bo zeszłoroczny bez mi nie zakwitł w tym roku :( A tak na niego liczyłam...
Aneczko-anabuko zimnica jak .. :evil: . Mój eMek już kilka rybek złowił. Ja jeszcze do wędki nie usiadłam i też jakoś ochoty na rybę nie miałam. Dzisiaj miał łapać rybę a jutro uwędzić. Taki eksperyment. Ale nic z tego. Pogoda nie pozwala na wyściubienie nosa z domu. Zła jestem jak osa normalnie dzisiaj. Do wujostwa zjechały się jego dzieci a moi kuzyni. Chętnie bym poszła na kawusię albo zaprosiła do siebie. Tak rzadko się spotykamy a tak bliską rodziną jesteśmy. Ale niestety nawet się nie wpraszam bo domek mają mały a w altanie na pewno w taką pogodę nie siedzą. Moja mama do mnie dzisiaj przyszła z moją 2.5 letnią chrześnicą-bratanicą. To troszkę się z nią powygłupiałam. Poprawiła mi humor choć na chwilę. Tak bardzo kocham to moje małe ;:167 . No ale już poszły więc znowu siedzę i czekam aż przestanie lać.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu u mnie też zimno brrr ja chcę słoneczka ;:108
Jeśli wybierały różyczki to najlepiej pomyśl o rozach historycznych,które są pewniakami.
Masz LO? Jest wiele różanych terminatorek.
Mam nadzieję,że jutro choć trochę pogoda się poprawi,bo mamy grilla zaplanowanego ;:224
Tobie też życzę słońca ;:3
Awatar użytkownika
aga1972
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 kwie 2014, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu z bzami tak już jest , że nie zawsze kwitną po wsadzeniu . U mnie , czy też u mojej siostry jest bzowe szaleństwo . Stary krzew jeszcze po pradziadkach , wzdłuż ogrodzenia cały szpaler , przed domem mamy wielki biały krzak bzu , i gdzieniegdzie pojedyncze krzaczki to białego to fioletowego i jeden malutki ciemnofioletowy . Z wyjątkiem tego ostatniego , wszystko z naszych odrostów. Częśc zakwitła w rok po posadzeniu inne dopiero po dwóch latach , a niektóre dopiero w tym roku , ale zapach i widok obłędny :tan , szkoda tylko , że tak krótko trwa bzowe szaleństwo
Agnieszka
Przepraszam , ale nie mam c z kreseczką
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Madziu, polecam bez Meyera 'Palibin'. Jest bezproblemowy, nawet dorosły ma max. 1,5m, gęsty i obłędnie pachnie ;:180 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MADZIU.....ja za Jolką też polecam tego lilaka......mam na działce i wieczorową porą zapach rozsiewa po całej działce...pięknie pachnie ale potrzebuje troszkę miejsca bo rośnie dość szeroko, trudno z niego uformować drzewko......ma mnóstwo odrostów....
u mnie dzisiaj jeszcze zimno..... :wit
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, co tam słychać, jak sie czujesz w ten nieszczególny majowy weekend ?
Wczoraj u mnie było OKROPNIE ! lało cały dzień ;:98 dzisiaj siedzę w domu...
Madziu z tymi bzami to jest różnie, ja w zeszłym roku posadziłam na wiosnę , ale niestety nie przetrwał - usechł i tyle go było. W tym samym roku na jesieni, zasadziłam drugi, ale większy, ma tak z metr wysokości, to teraz na wiosnę widzę, że się przyjął, listki ma już nawet duże i kwiatostany maciupkie widać, czyli będzie kwitł ;:333
Wychodzi na to, że z roślinkami, to taka trochę loteria - uda sie, albo nie uda :wink:
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Witaj Madziu
Przyko mi że musiałaś pożegnać trzmieline. Nie lubię jak wypadają jakieś roślinki. Sądzę że bez będzie bezproblemowy i pięknie na wiosnę będzie wabił gości do Twoje działeczki zapachem.
Widze że majówka choć troszeczkę dopisała i mogliście posiedzieć w altanie. u mnie tez miał byc gril ale wyszło jak wyszło moze innym razem rozpalimy. Dzisiaj u mnie niby słońce ale chłodno, a rano miałam biało na trawie i roślinkach. Zrobiłam obchód po ogrodzie i zauważyłam ze liście tułacza pstrego zmieniły kolor na brazowy wieć przymrozek zaszkodził , ale mam nadzieje że odbije i będą nowe listki. Cóż mniejmy nadzieję że przymrozki tej nocy się nie pojawią.
Z różami w takim przypadku to i ja tak zrobię że troszeczke podsypię te sadzone w tym roku.
Cieplutko pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Oj,to faktycznie człowiek się dusi,,,przy takiej pogodzie,,ale było spróbować do kuzynów pójśc,zawsze wyjście do ludzi odpręża ;:108
Dobrze,że ta chrześnica-bratanica przyszła,to weselej Ci było ;:108 .
U mnie nie pada,Zimno,ale nie strasznie jak wczoraj,słoneczko od rana świeci ;:173
Na handre dobra herbatka z rumem i dobra książka czy film ,,i już jest dobrze :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

madziu u mnie też pogoda do D.... po za 1 maja dopiero dziś było w miarę ładnie , ale trzeba było wracać . Przymroziło mi dzisiejszej nocki kilka roślinek, a ile dokładnie to dowiem sie dopiero za tydzień bo dziś ma być powtórka ;:145
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Madziu , ale masz przepięknie, a jak zakwitną róże i inne to w ogóle bedzie raj ;:138

Życzę Ci ładnej pogody , bo ostatnio rzeczywiście sie ochłodziło :(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu udał się grill? Pogoda była trochę lepsza niż w sobotę. Choć u mnie chciało głowę urwać. Pewnie nie mam LO :) A co to jest?
Aguś no niestety, tak liczyłam na ten bez a tu klops. Trudno, może za rok się uda :) Fajnie u Was musi być o tej porze roku z tym bzem. Zapach nieziemski :)
Jolu kupiłam Palibin w zeszłym sezonie. Bo zimie nie ma ani jednego listka. W przyszłym tygodniu muszę go wykopać :( Nie wiem co to się stało że ten bez i trzmielina nie wytrwały tej jakby nie było słabej zimy.
Krysiu Palibin to karłowy krzak więc drzewko z niego niemożliwe. Słyszałam że jest fajny, ale u mnie nie przetrwał zimy.
Asiu ogólnie majówkę uważam że była do niczego. Tyle dni wolnego a nie wiele się dało zrobić bo pogoda sobie pogrywała. Za to że było zimno powinniśmy dostać dwa dni wolnego gratis :) Ja zawsze myślałam że bez to bezproblemowa roślina. Gdzie posadzisz tam rośnie. Skoro się tak u nas po polach rozsiewa. A tu usechł i tyle Palibina widziałam. Syringa Sensation nie kwitnie a teraz dokupiłam biały. I jeszcze przesadziłam od rodziców odrosty krzaczastego. Ale wcisłam go pod siatkę koło lasu. Może się przyjmie.
Sylwuś niestety :( . U mnie grill też nie wypalił. Majówka zimna jak... w dodatku mokra. Podmarzła mi brzoskwinia. Mam nadzieję że nie uschnie tylko ładnie odbije.
Aniu-anabuko pomysł z rumem nie jest zły. Tak, moja chrześnica rozwesela mnie nawet w największe smutki. Takie to moje radosne ;:3 .
Ewuś u mnie poza przymrożeniem brzoskwini nie zanotowałam po pierwszej nocy większych zniszczeń. Ale masz rację, nie wiem co dalej będzie. Te przymrozki mnie dobijają.
Dominiko no mam nadzieję że te róże zakwitną i nie zmarnieją. Bo dość mam już wypadania roślinek. Dzisiaj też rewelacji pogodowej nie ma. Jakoś strasznie ten maj się zaczął :(
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Różami się nie martw, one bardzo dobrze znoszą nawet większe spadki temperatury. Palibin nie wymarzł, musiał paść z innego powodu, więc możesz spokojnie posadzić kolejny, ale lepiej w innym miejscu. Trzeba zapewnić mu co najmniej obojętny odczyn gleby i będzie dobrze rósł.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”