W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Iwonko z prawdziwą przyjemnością obejrzałam Twoje roślinki.... masz mnóstwo oryginalnych perełek
Niskie iryski cudo.... uwielbiam je
Tych wysokich w większości się pozbyłam. Bardzo się wykładały, a ja nie miałam miejsca, żeby przenieść je gdzieś pod ogrodzenie.... zostały odmiany średnie, no i pasjami poluję na niskie
Niskie iryski cudo.... uwielbiam je
Tych wysokich w większości się pozbyłam. Bardzo się wykładały, a ja nie miałam miejsca, żeby przenieść je gdzieś pod ogrodzenie.... zostały odmiany średnie, no i pasjami poluję na niskie
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko dawno nie odwiedzałam twojego ogrodu i aż trudno go poznać, bo bardzo się rozrósł. Masz chyba osłonięty ogród, bo u mnie większość roślin które u ciebie kwitną, są dopiero w fazie pąka.
A rarytasy bardzo ciekawe i dla mnie wiele z nich to nowość.
Pozdrawiam i zajrzyj na pw.
A rarytasy bardzo ciekawe i dla mnie wiele z nich to nowość.
Pozdrawiam i zajrzyj na pw.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko cudne iryski, piękne kolory .
Moje zdziesiątkowała choroba, a te które ocalały nie zakwitły . Posłonek już kwitnie?
Moje zdziesiątkowała choroba, a te które ocalały nie zakwitły . Posłonek już kwitnie?
Witaj Iwonko,śliczne iryski.Bardzo mi się podobają,i tak sobie myślę,dlaczego ich jeszcze nie mam.Teraz i ja zapragnęłam mieć je w swoim ogrodzie.
Ładniutki ten Twój ogród...a ja w ub.niedzielę byłam w Elizówce i przejeżdżając przez Niemce wyglądałam znajomych klimatów,ale pewnie nie mieszkasz przy głównej trasie
Ładniutki ten Twój ogród...a ja w ub.niedzielę byłam w Elizówce i przejeżdżając przez Niemce wyglądałam znajomych klimatów,ale pewnie nie mieszkasz przy głównej trasie
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Danusiu
Masz rację iryski, szczególnie te niskie są fajne szkoda że u Was gryzonie je zjadają.
Jacku dziś kolejne iryski. Ja nie identyfikuję swoich bo i tak więcej nie zamierzam ich sadzić te co mam wystarczą. Co do floksa to faktycznie na pierwszy rzut oka jest podobny do kanadyjskiego ale po dokładnym obejrzeniu ma różni się od niego sporo.
Agnieszko u mnie też zostały już tylko niskie irysy, wszystkie wysokie oddałam sąsiadkom, bo rosły na rabacie przed ogrodzeniem a ta będzie pomalutku likwidowana.
Aniu nie ważne czy dawno czy nie ważne że w ogóle do mnie zaglądasz i o mnie pamiętasz. Ogród mój młody ale pomalutku wszystko rośnie a i ciągle nowe roślinki przybywają. Wcale mój ogród nie jest osłonięty u mnie z każdej strony świata pole i żadnych większych drzew nie ma, a roślinki szybciej kwitną może dlatego że praktycznie u mnie brak cienia i mają duuużo przez cały dzień.
Tajeczko moje iryski na razie mają się dobrze, mam nadzieję że nic ich nie dopadanie, a Twoich szkoda bo to śliczne wiosenne kwiatuszki. Posłonki zaczynają kwitnąć te które mają najwięcej słoneczka, ale to dopiero pojedyncze kwiatki.
Ewa ja mieszkam blisko Niemiec i nie przy głównej drodze, dlatego mojego ogródka nie wypatrzyłaś. Iryski są śliczne i koniecznie musisz sobie kilka posadzić, mam kilka którymi mogłabym się z Tobą podzielić.
Ostatnio kupiłam sobie pierwiosnki omszone bo często oglądam je w Waszych ogrodach a ja nie miałam ani jednego
i teraz mam cztery
i białego bożykwiata
z nowości jeszcze jest mazus
Arisema amurska
epimedium
różowy Bożykwiat
a na koniec to co ujrzały moje dzieci po wyjściu na dwór
Masz rację iryski, szczególnie te niskie są fajne szkoda że u Was gryzonie je zjadają.
Jacku dziś kolejne iryski. Ja nie identyfikuję swoich bo i tak więcej nie zamierzam ich sadzić te co mam wystarczą. Co do floksa to faktycznie na pierwszy rzut oka jest podobny do kanadyjskiego ale po dokładnym obejrzeniu ma różni się od niego sporo.
Agnieszko u mnie też zostały już tylko niskie irysy, wszystkie wysokie oddałam sąsiadkom, bo rosły na rabacie przed ogrodzeniem a ta będzie pomalutku likwidowana.
Aniu nie ważne czy dawno czy nie ważne że w ogóle do mnie zaglądasz i o mnie pamiętasz. Ogród mój młody ale pomalutku wszystko rośnie a i ciągle nowe roślinki przybywają. Wcale mój ogród nie jest osłonięty u mnie z każdej strony świata pole i żadnych większych drzew nie ma, a roślinki szybciej kwitną może dlatego że praktycznie u mnie brak cienia i mają duuużo przez cały dzień.
Tajeczko moje iryski na razie mają się dobrze, mam nadzieję że nic ich nie dopadanie, a Twoich szkoda bo to śliczne wiosenne kwiatuszki. Posłonki zaczynają kwitnąć te które mają najwięcej słoneczka, ale to dopiero pojedyncze kwiatki.
Ewa ja mieszkam blisko Niemiec i nie przy głównej drodze, dlatego mojego ogródka nie wypatrzyłaś. Iryski są śliczne i koniecznie musisz sobie kilka posadzić, mam kilka którymi mogłabym się z Tobą podzielić.
Ostatnio kupiłam sobie pierwiosnki omszone bo często oglądam je w Waszych ogrodach a ja nie miałam ani jednego
i teraz mam cztery
i białego bożykwiata
z nowości jeszcze jest mazus
Arisema amurska
epimedium
różowy Bożykwiat
a na koniec to co ujrzały moje dzieci po wyjściu na dwór
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Iwonko
Ładniutkie iryski
Twoje-już moje też ładnie kwitną
Perwiosnki masz śliczne
epimedium ładne ja mam rózowe,małe bo nowe
Ładna ta Twoja wiosna,oj ładna
Ładniutkie iryski
Twoje-już moje też ładnie kwitną
Perwiosnki masz śliczne
epimedium ładne ja mam rózowe,małe bo nowe
Ładna ta Twoja wiosna,oj ładna
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Biały pierwiosnek piękny jest!
Żarnowiec od Ciebie szykuje się do kwitnienia
Żarnowiec od Ciebie szykuje się do kwitnienia
Droga do Ciebie już znaleziona bo ta kapliczka zarosła krzaczorami więc...
Iwonko nowe nabytki ciekawe...pierwiosnki, posadziłam wiem jak ładnie wyglądają...jak spotkam inne kolory na pewno trafią do ogrodu...mazus, to chyba roślina na skalniak epimedium widziałam ostatnio u kogoś w ogrodzie, bardzo delikatnie wygląda.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu
Dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Ja też ma różowe epimedium ale jakieś w tym roku słabiutkie i nie będzie kwitło, ale najważniejsze że jest, bo bardzo mi się podobają te maleńkie kwiatuszki. Cieszę się że iryski rosną i kwitną i Ci się podobają. Hosty od Ciebie też już ładne są.
Jacku pierwiosnek śliczny ale ciężko zrobić mu dobre zdjęcie, zresztą zawsze mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia białym kwiatkom i nie wiem czemu. Mój żarnowiec też zaczyna kwitnąć ale dziś pada i raczej nie będzie nowych zdjęć
Danusiu w takim razie zaczynam Was wyglądać
Aniu mi te pierwiosnki też się bardzo podobają i też będę wypatrywać innych kolorków. Tak mazus to roślinka na skalniak i takie też miejsce dostała, choć chyba nie lubi za dużo słońca. Epimedia są bardzo delikatne ale ich kwiatuszki są takie śliczne.
Dziś dla odmiany będą serduszka, pierwsze białe nn
Dicentra "King of hearts"
Dicentra eximia
Dicentra spectabilis
Dicentra spectabilis "Alba"
Dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Ja też ma różowe epimedium ale jakieś w tym roku słabiutkie i nie będzie kwitło, ale najważniejsze że jest, bo bardzo mi się podobają te maleńkie kwiatuszki. Cieszę się że iryski rosną i kwitną i Ci się podobają. Hosty od Ciebie też już ładne są.
Jacku pierwiosnek śliczny ale ciężko zrobić mu dobre zdjęcie, zresztą zawsze mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia białym kwiatkom i nie wiem czemu. Mój żarnowiec też zaczyna kwitnąć ale dziś pada i raczej nie będzie nowych zdjęć
Danusiu w takim razie zaczynam Was wyglądać
Aniu mi te pierwiosnki też się bardzo podobają i też będę wypatrywać innych kolorków. Tak mazus to roślinka na skalniak i takie też miejsce dostała, choć chyba nie lubi za dużo słońca. Epimedia są bardzo delikatne ale ich kwiatuszki są takie śliczne.
Dziś dla odmiany będą serduszka, pierwsze białe nn
Dicentra "King of hearts"
Dicentra eximia
Dicentra spectabilis
Dicentra spectabilis "Alba"
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko u nas też pada ale na szczęście jest ciepło.Dobrze że wczoraj pogoda nam dopisała, ja po powrocie do domu jeszcze popracowałam w ogrodzie, dzisiaj jestem padnięta po wczorajszym fitnesie, bolą mnie nogi i mam problem z chodzeniem po schodach.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Śliczne iryski, szczególnie ten pierwszy Widzę także, że wzięło Cię na łyszczaki. Nie Ciebie jedną
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko iryski masz przepiękne, wypatruję ich we wszystkich ogrodach, bo jestem nimi naprawdę oczarowana.
Pierwiosnki omszone kolejne z moich ulubieńców..... upolowałaś śliczności
U mnie od rana padało.... ale co to za deszcz.... drobniutka mżawka, która nawet gleby nie zmoczyła.... mogłoby popadać porządnie, bo naprawdę jest strasznie sucho....
Pierwiosnki omszone kolejne z moich ulubieńców..... upolowałaś śliczności
U mnie od rana padało.... ale co to za deszcz.... drobniutka mżawka, która nawet gleby nie zmoczyła.... mogłoby popadać porządnie, bo naprawdę jest strasznie sucho....