Wilec purpurowy ( Ipomoea purpurea )
Re: Wilec purpurowy ( Ipomoea purpurea )
Kasiu serdecznie dziękuję za podpowiedzi, z pewnością je zastosuję, odwinę go. Na szczęście gałęzie na brzozie zaczynają się dość nisko więc da radę, a i balkon jest osłonięty ;) Walczę jedynie ze sobą, żeby go na stałe nie przenieść na balkon bo jest tak ciepło. Jestem na 8 piętrze więc te gruntowe przymrozki może mnie nie dopadną hehehhe ;))
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lila, nie wiem skąd jesteś, ale ja na pogodę w moim rejonie patrzę raczej z optymizmem. Sądzę, że w maju najwyżej chłodniejszych będzie kilka nocy, ale bez przymrozków, oby moje kości się nie myliły .
Hartuj swoje wilce w ciągu dnia, bo jest ku temu dobra pogoda, nawet noce są względnie ciepłe, ale skoro jest to domowa rozsada, to na noc lepiej chować.
Hartuj swoje wilce w ciągu dnia, bo jest ku temu dobra pogoda, nawet noce są względnie ciepłe, ale skoro jest to domowa rozsada, to na noc lepiej chować.
No to tak to wygląda, jeden pąk mi odpadł, ale dziś widzę takiego ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
Ojej, piękny i duży! Ja właśnie posiałam do gruntu....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna i mocna roślina, a kolor mój ulubiony, jak wysokiej klasy ciemny szafir. Gratulacje!
Piękne roślinki i już doczekałaś się kwiatów, ja swoje dopiero wysiałam do skrzynki na balkonie.
Chyba zrobiłam sobie zonka, bo we czwartek wyniosłam go juz na stałe na balkon, poowijałam wokół brzozy... Wczoraj tak spadła temperatura i dziś tez niechętna no ale... Jedyne co, to że go codziennie wynosiłam na dwór, może zdążył się już zahartować... W sumie nie mogłam go już trzymać w domu bo czepiał się karniszy już i zasłaniał całe światło. Trudno, jak przetrwa to przetrwa, póki co nawet dziś widzę kwiaty, są to chyba dobry znak ;))
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
Moje wysiane kilka dni temu do gruntu już wychylają łebki. Też się martwię, czy te zimna im nie zaszkodzą.... Na noc chyba przykryję, co myślicie?
lilasek może okryj go chociaż bo szkoda by padł.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Basia R Lepiej zabezpieczyć i być spokojnym, niż nie ochronić i stracić je.
Pozdrawiam, Robert.
Dzięki Robert, masz rację.
Przykryłam i dzisiejszej nocy też tak zrobię. Wydają się nietknięte, a mróz był u nas -4 i winorośl i część drzew owocowych polizało
Przykryłam i dzisiejszej nocy też tak zrobię. Wydają się nietknięte, a mróz był u nas -4 i winorośl i część drzew owocowych polizało
Lepiej ochronić i być spokojnym, bowiem każdy mróz może być dla nich groźny.
Pozdrawiam, Robert.
Tez okryłam swojego wilca, wprawdzie dopiero dzis, ale nie zauważyłam aby mu się znacząco pogorszyło. Niemniej już nie będe wodzić na pokuszenie
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon