Działeczka- marzenia się spełniają !

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działeczka- marzenia się spełniają !

Post »

Jak pięknie no i ta zjeżdżalnia, widać była wspaniałym pomysłem :)
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

:;230 :;230 :;230 powiedz eMowi, że nie tak się korzysta z hamaka :;230
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzieci pewnie mają ogromną radość ;:138 . Podziwiam, że przy dwójce dzieci masz taki zapał, tyle energii i dajesz sobie radę ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aniu,a jak tam orlik?wyszło coś z nasionek ??
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hah no to Twój Em ma oryginalne spojrzenie na świat. ;:306
Pięknie u Ciebie Aniu. I tak czyściutko.
I fajny ten krążek na huśtawce. Też bym taki zamontowała. Gdybym tylko miała gdzie. :wink: Plac dla dzieci to prawdziwa rewelka. Podziwiam pracusiów. ;:180
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Sporo się dzieje u Ciebie (zdjęcie z hamakiem i kawałkiem męża mnie powaliło) ;:306

Ponoć na mrówki dobrze działa proszek do pieczenia. Jesienią sobie nim rabatę wysypałam, bo sporo mrówek tam łaziło i teraz widzę, że całkiem nie zniknęły, ale przeniosły się nieco dalej, tam gdzie sypane nie było.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Widzę,że i u Ciebie huśtawka ze zjeżdżalnią zawitała ;:333 Moja córcia jeszcze korzysta i ja czasem usiądę a co:)
Mąż przybrał dziwną pozycję ;:306
Szałwia za 2 zł? No niezła cena,ja za swoje chyba 8 zł dawałam:)

Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

patusia336- kochana, ja miewam same dobre pomysły... ;:333 :heja

Ruda żaba- M chciał tak jak dzieciaki wpoprzek, zapomniał tylko o swoich gabarytach.. bo mając prawie 2 metry wzrostu trudno zmieścić się na 80 cm....

majowa Iwonko zapału i chęci to ja mam całe mnóstwo, tylko dzień zdecydowanie za krótki... W tym roku postanowiłam, że więcej będę odpoczywać. Powiedzmy, że przez te 2 sezony mniej więcej tak zorganizowałam rabatki, że już niczego nie muszę kopać, teraz tylko odchwaszczanie , podlewanie i podziwianie jak rośnie. Dopiero jak roślinki się rozrosną zacznę kolejne przenosiny...

dorcia7- tak, orliki wykiełkowały, ale na pikowanie jeszcze za wcześnie. mam je jeszcze na balkonie.

aneczka1979
- czyściutko, bo wypielone... ze zdjęcia przed pieleniem nie odróżniłabyś co roślinka, a co chwast... Dopiero teraz uwinęłam się z chwastem pozimowym.. Ja lubię pielić na mokro czyli po opadach jak się nie kurzy.. własnie odkryłam w składziku takie zgrabne pazurki po poprzedniej właścicielce. cud, miód, wspaniałe narzędzie, które chyba wszyscy maja lub powinni mieć.. Robota idzie jak szalona, pięknie wzrusza ziemię. Z jednej strony nie chcę mieć wszystkiego pod korą, bo uwielbiiam zapach i widok świeżo wzruszonej podlanej ziemi.. Choć bardzo podoba mi się lawa jakiej używa w swoim ogródeczku Alphax, pewnie widziałaś.... ale to może kiedyś.

Dorfi- witam Cię serdecznie , a proszek do pieczenia wykorzystam, już zlokalizowałam gdzie maja jaja. Byłoby cudownie je przenieść, kończąc ochronę środowiska głupio byłoby sypać na nie proszkiem... Może dokopię się do królowej.
Mam nadzieję, że jeszcze długo się będzie dziać. Zresztą oglądając inne piękne ogrody coś się spodoba i juz myślisz gdzie to wcisnąć... Zresztą pewnie o tym wiesz, ale na forumkowe serca zawsze można liczyć.. więc roślin przybywa.

Annes 77- ja też się huśtam, a co... mam jeszcze jedną na drzewie... M stara się ku uciesze dzieci... fajny z niego chłop.
Szałwię kupiłam chyba we wrześniu na wyprzedaży, nie wiedziałam czy się przyjmie i jaki będzie miała kolor. A miesiąc temu kupiłam kwitnącą po 16. zwariowałam chyba, ale cóż...więc Twoja po 8 jest do przełknięcia. Dzięki za odwiedzinki. Tez do ciebie zajrzę.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu widziałam tę lawę, widziałam. Bardzo fajnie to wygląda. Ja teraz jestem na etapie zastanawiania się czym uzupełnić kamienie na moim skalniaku. Czy drobnym kamyszkiem, czy lawą czy czymś innym jeszcze.
Ja też lubię pielić na mokro, łatwiej idzie.
Napisz jeszcze jak tam dzieci po testowaniu swojego królestwa? Zachwycone pewnie były do samej nocy.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Aniu widzę , że ostro zakasałaś rękawy ;:63
Plac zabaw dla dzieci nawet się znalazł super sprawa dzieciaczki nie będą się nudzić , a i mężuś też coś dla siebie ma ;:138 fotka ;:215 Podoba mi sie twój warzywnik ja u siebie muszę plewić od czasu do czasu główną ścieżkę między grządkami bo mi zielsko na warzywa włazi ;:223
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Tak, Kasiu, zakasałam rękawy solidnie 2 dni wzięłam wolnego na większe prace.. Teraz pielę na bieżąco i w sobotę zamiast 2 przyczepek chwastów miałam tylko 1 wiaderko. Mam takie cudne pazurki metalowe, pięknie spulchniają ziemię, jest taka świeżutka i pachnąca.
Już w tym roku nie zabieram się za większe roboty, trochę chcę pobyć z dziećmi, a nie przeganiać je z kąta w kąt... Trochę poczekam aż zakupione roślinki podrosną, wtedy je poprzenoszę.
Tymczasem wczoraj zakupiłam pelargonie na balkon, uzupełniłam je tojeścią. Wpadł mi jeszcze niecierpek , kilka komarzyc,starce, hosta i przetacznik. Teraz czas na balkonik.. Zestawię sobie dalie z rozchodnikiem i starcami. Z działek przywiozę sobie paprocie i postawię na cienistej stronie. Tyle dobra rośnie , że trzeba to wykorzystać..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ja też pielić wolę po deszczu ;:333 Ciekawe co Ty masz za super dziabkę? ;:224
Balkonik mogłabyś tez pokazać,uwielbiam oglądać kompozycje doniczkowe ;:215
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dobre narzędzie to podstawa! Ile ja naklęłam na nieporęczne haczki i sekatory! ;:223 Z dobrą haczką pielić się chce! A teraz jest co. Deszcze i ciepło powodują, że wszystko pięęęęknie rośnie! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”