Chory Burlat
Chory Burlat
Witam i odgrzewam wątek.Przeczytałem co mogłem i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.Oczywiście jestem zielony,więc proszę łopatologicznie jeśli to możliwe:) W ubiegłym roku przesadzałem na wiosnę 5 szt.Burlata z czego jeden zaczął jakby chorować.Liski nie rozwinęły się prawidłowo,były jakieś takie skarłowaciałe.Wiązałem to z faktem przesadzenia,podlewałem,lekko nawoziłem i jakoś zeszło do zimy.Jesienią zawiązał pączki to pomyślałem,że będzie ok.Ale w tym sezonie sprawa wygląda podobnie i o zgrozo podobne objawy ma 2 młode jabłonki i 1 gruszka wsadzone niedaleko.Mniejsza część listków rozwinęła się ale większość jakaś taka pozwijana,a na szarej renecie pączki kwiatowe jakby zatrzymały się w rozwoju.Czy to jakieś choróbsko rozłazi mi się po działce?Pomóżcie proszę
Usunięto nie działające linki.
bab...
Usunięto nie działające linki.
bab...
-
- 50p
- Od: 4 cze 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Chory Burlat
Temat przerzuciłem do:"Czereśnia-choroby i szkodniki",tam są też zdjęcia.Dzięki za zainteresowanie 

Re: Chory Burlat
W takim razie wstaw link do tematu bo niestety nigdzie nie potrafię go znaleźć, a też chętnie zobaczę jak się prezentują i może uda się zdiagnozować przyczynę.