Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
Mistrz drugiego planu - cudo Moje winogrono też przemrożone, dalie się jeszcze nie puściły, więc jest szansa (ale dla spokoju sumienia jeszcze 3 wsadziłam )
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorota toż to bardzo dobrze zrobiłaś! sama nie wymyśliłabym tego!
Ściąć to czarne? Czyli całość przy ziemi?
Ściąć to czarne? Czyli całość przy ziemi?
- Ruda_Zaba
- 1000p
Zetnij, i tak nic z tego nie będzie a szkoda, żeby zakaziło czymś "ziemniaczki" w gruncie.
- aneczka1979
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Bosz...jakie te twoje orliki piękne Moje siewuchy dopiero zbierają się w pączki więc póki co zaciskam kciuki żeby ładne kolorki powychodziły. Dalię tak samo radzę obciąć do ziemi. Kłącza nie powinny być przemrożone więc pewnikiem wypuści nowy pęd
- Ruda_Zaba
- 1000p
Ja przez mieczyki wiecznie zapominam o irysach ( u mnie w ogrodniku stoją vis a vis siebie) śliczne kupiłaś - takie majtkowe
-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam się kochana i ja u Ciebie!
nie pytam się czy mogę bo nawet jak będziesz wyganiać to się nie dam
Przy okazji wizyty u Ciebie dowiedziałam się, że mam piwonię i irysy
i że tojeść to bandyta co trza w więzieniu trzymać oj wiem coś o tym, myślałam, że to chwast tyle mam tego na działce
Biedra wymiata
na widok Twoich bratków się ośliniłam z zazdrości! piękne są one!
do tego boski skalniak!- ja mam w planach dopiero swój i brak pomysłu jak na razie
cudowne masz orliki! wiesz może co to za odmiana?
cóż to za czerwonolistne cudo w koszyczku?
Na dziś więcej pytań nie pamiętam
nie pytam się czy mogę bo nawet jak będziesz wyganiać to się nie dam
Przy okazji wizyty u Ciebie dowiedziałam się, że mam piwonię i irysy
i że tojeść to bandyta co trza w więzieniu trzymać oj wiem coś o tym, myślałam, że to chwast tyle mam tego na działce
Biedra wymiata
na widok Twoich bratków się ośliniłam z zazdrości! piękne są one!
do tego boski skalniak!- ja mam w planach dopiero swój i brak pomysłu jak na razie
cudowne masz orliki! wiesz może co to za odmiana?
cóż to za czerwonolistne cudo w koszyczku?
Na dziś więcej pytań nie pamiętam
Amelia
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Hoho to tło faktycznie ma zgrabne to i owo
Mamusię masz obłędną!!! i mamusiom się nie odmawia!!! dobrze, że jak dobra córka słuchasz ;)
Mieczyk ma faktycznie ciekawe kolory muszę się koniecznie za takimi rozejrzeć
Oraz dużo zdrowia dla Twojej połówki
Mamusię masz obłędną!!! i mamusiom się nie odmawia!!! dobrze, że jak dobra córka słuchasz ;)
Mieczyk ma faktycznie ciekawe kolory muszę się koniecznie za takimi rozejrzeć
Oraz dużo zdrowia dla Twojej połówki
- aneczka1979
Witajcie To znowu ja.
Danusiu no w końcu jesteś! Stęskniłam się.
Amelia witam i u mnie. Zaglądaj jak tylko często chcesz!
Orlików nie znam z imienia. Są niektóre Barlow ale też i mieszańce.
A w koszyku siedzą koleusy. Jednoroczna roślina, bardzo wdzięczna, kolorowa bardziej lub mniej. Odmian bez liku.
A to oto wg mojej Mamci są pokrzywy, które chciała wypielić. W ostatniej chwili ją powstrzymałam. Popłakałabym się gdybym straciła Kłosowca na którego tyle czasu polowałam:
I kocimiętka:
A teraz ciut moich ulubieńców.
Powojnik Sweet summer love jest ze mną od marca. Biedny nie wiedział co się dzieje. Stał i się zastanawiał nad swoim żywotem aż w końcu stwierdził, że mu pasuje i ruszył:
I kolejny na dziś to Innocent Blush. Przyjechał do mnie w tym samym czasie co Sweet summer love i jak na kawalera przystało z kwiatami (a raczej pączkami). Powoli zaczyna pokazywać swe piękno. I już na tę chwilę wiem, że będzie jednym z moich faworytów. Do tej pory był nim Błękitny anioł. Teraz do tego zacnego grona dołączył i on. Zwarte pąki nie wskazywały na piękno jakie w sobie skrywają. Jednak z każdym uchyleniem się płatków ukazuje się prawdziwe cudowne oblicze. I ta gra kolorem... Od samego początku kwiaty skojarzyły mi się z bańką mydlaną i tak pozostało. To igranie bieli z różem, no po prostu poezja:
Kwiat pół pełny:
I kwiat pełny:
Oprócz Innocent Blush pąki mają też Little Mermaid, Minister, Arabelki, Gipsy Queen, Monte regulamin, Warszawska Nike i Comtesse de Bauchaud. Pąki w stanie mniej zaawansowanym także jeszcze troszkę się ze mną podroczą.
Danusiu no w końcu jesteś! Stęskniłam się.
Amelia witam i u mnie. Zaglądaj jak tylko często chcesz!
Orlików nie znam z imienia. Są niektóre Barlow ale też i mieszańce.
A w koszyku siedzą koleusy. Jednoroczna roślina, bardzo wdzięczna, kolorowa bardziej lub mniej. Odmian bez liku.
A to oto wg mojej Mamci są pokrzywy, które chciała wypielić. W ostatniej chwili ją powstrzymałam. Popłakałabym się gdybym straciła Kłosowca na którego tyle czasu polowałam:
I kocimiętka:
A teraz ciut moich ulubieńców.
Powojnik Sweet summer love jest ze mną od marca. Biedny nie wiedział co się dzieje. Stał i się zastanawiał nad swoim żywotem aż w końcu stwierdził, że mu pasuje i ruszył:
I kolejny na dziś to Innocent Blush. Przyjechał do mnie w tym samym czasie co Sweet summer love i jak na kawalera przystało z kwiatami (a raczej pączkami). Powoli zaczyna pokazywać swe piękno. I już na tę chwilę wiem, że będzie jednym z moich faworytów. Do tej pory był nim Błękitny anioł. Teraz do tego zacnego grona dołączył i on. Zwarte pąki nie wskazywały na piękno jakie w sobie skrywają. Jednak z każdym uchyleniem się płatków ukazuje się prawdziwe cudowne oblicze. I ta gra kolorem... Od samego początku kwiaty skojarzyły mi się z bańką mydlaną i tak pozostało. To igranie bieli z różem, no po prostu poezja:
Kwiat pół pełny:
I kwiat pełny:
Oprócz Innocent Blush pąki mają też Little Mermaid, Minister, Arabelki, Gipsy Queen, Monte regulamin, Warszawska Nike i Comtesse de Bauchaud. Pąki w stanie mniej zaawansowanym także jeszcze troszkę się ze mną podroczą.
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Nie ma to jak upolowane cebulki z wyprzedaży radość jest tym większa jak zaczyna z nich coś rosnąć. Ja kupiłam z przeceny za 2 złote kłącza liliowca, których nazwy w tej chwili nie mam przy sobie w każdym razie piękny ciemny róż a płatki pofalowane...miałam wątpliwości bo już wypuszczały żółte listki ale kupiłam posadziłam i pięknie rośnie, listki już spore zielone i mam takie poczucie, że uratowałam go przed wyrzuceniem do kosza a on może odwdzięczy mi się pięknym kwiatem A powojniki piękne
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
- aneczka1979
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Trochę przypomina mi to wielosił błękitny ale pewności stu procentowej nie mam może ktoś jeszcze się wypowie
lato,lato,lato... echże ty :*
- aneczka1979
Hah! Fajnie by było! Sprawdziłam u wujka i niezła ślicznotka z tej bylinki by była.
Poczekam jednak z całkowitą ekscytacją na inne potwierdzenia Twojej tezy. By mieć pewność.
Poczekam jednak z całkowitą ekscytacją na inne potwierdzenia Twojej tezy. By mieć pewność.