Kokoryczka olbrzymia (Polygonatum giganteum)
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kokoryczka olbrzymia
Mogła z lasu przynieść, u mnie sama wyrosła - mieszkam przy lesie. Nie widziałam jej w "moim" lesie, ale widać gdzieś tu żyje i przywiało jakieś nasionko do mnie. Cyknę zdjęcie po południu. Niestety, jeszcze nie mam jak jej podzielić.
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
Dziewczyny podajcie namiary tych lasów , ja je przeszukam do jednego liście lub igiełki
Poluje od dawna na tego cudaka , tylko że teraz to już muszę sama na oczy zobaczyć
Udało mi się kupisz tylko nazwę a roślina nigdy ta co trzeba
Poluje od dawna na tego cudaka , tylko że teraz to już muszę sama na oczy zobaczyć
Udało mi się kupisz tylko nazwę a roślina nigdy ta co trzeba
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Renato prosisz i masz plaża i klif w Jastrzębiej Górze aż się roi od nich, na plaży rosną w piachu wysokość ok 1 m. Zaplanuj Sobie wczasy i będzie przyjemne z pożytecznym
Jacku takie metrowe a nawet 130cm to mam
chodzi mi o te naprawdę olbrzymie
chodzi mi o te naprawdę olbrzymie
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
asac82 - sama przyszła
bebeluch - w zeszłym roku była mojego wzrostu, ale przesadziłam i w tym jest malutka, las kawałek za Olsztynem, jestem grzybiarą i przeszukałam go przez ostatnie dwa lata dokładnie, może rośnie gdzieś przy bagnach, bo tylko takie miejsca omijałam
bebeluch - w zeszłym roku była mojego wzrostu, ale przesadziłam i w tym jest malutka, las kawałek za Olsztynem, jestem grzybiarą i przeszukałam go przez ostatnie dwa lata dokładnie, może rośnie gdzieś przy bagnach, bo tylko takie miejsca omijałam
DorkaS.
- lelumpolelum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To moja, nigdy nienawożona Zmierzyłam parapet, zaczyna się 1,50 m od podłoża. Kokoryczka ma jakieś 1,60m.
Witam wszystkich forumowiczów ,
jestem zmuszona przenieść swoje kokoryczki w inne miejsce, część kłączy już wykopałam ale jeszcze nie wsadziłam na nowe miejsce ponieważ zastanawiam się czy powinnam poobcinać bardzo małe i bardzo liczne korzonki jakie obrastają kłącza? Czy taki zabieg nie zaszkodzi roślinie?
jestem zmuszona przenieść swoje kokoryczki w inne miejsce, część kłączy już wykopałam ale jeszcze nie wsadziłam na nowe miejsce ponieważ zastanawiam się czy powinnam poobcinać bardzo małe i bardzo liczne korzonki jakie obrastają kłącza? Czy taki zabieg nie zaszkodzi roślinie?
pozdrawiam Mariola
bynajmniej to nie przynajmniej!
bynajmniej to nie przynajmniej!
- Laelia
- 200p
- Od: 17 lis 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to robicie, że wasze kokoryczki rosną w kępie? W lesie rosną w kępie, a ja ile ich nie wsadzę to zawsze mi się rozlezą i mam co metr jedną. Variegatę wsadziłam w dużej doniczce w nadziei że nie ucieknie, a teraz patrzę - już się rzuciła do ucieczki i znów mam zamiast ładnej kępki pojedyncze sztuki co jakiś czas.
Pozdrawiam
Magda
Magda