Wracam od irysów z ogrodu. Na 10 irysów, które otrzymałem od washki 7 z pewnością ma zgrubienia. U jednego już nawet 'kłos' jest widoczny. Cytrynowe również obradzają w 'kłosy'. Jedynie obawiam się o te pozostałe 3 od washki. Czy w ogóle zakwitną? na razie nie są grubawe, są normalne, jakby jeszcze w liście chciały 'odziać się', obawiam się, że do końca maja nie obrodzą w 'kłosy' i będą cienkie, w takim razie będę zmuszony czekać na drugi rok.
Robert to bardzo dużo 7 na 10 irysków kwitnących .
U mnie z tych wysokich kupionych w zeszłym roku w Lukon Bulbs i jeszcze z jednego źródła chyba ani jeden nie zakwitnie , mają bardzo słabe liście, co najmniej jeszcze rok będę musiała czekać .
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl . Róże w Bergfelde
Kolejne dwa zakwitły Pierwszy Firestorm a drugi Leopard Print , ten chyba będzie moim ulubionym
e-genia piękne te twoje irysy, mnie urzekł ten fioletowo-bialy:) z tym moim irysem to jest tak że ja ciągle myślę od kogo go dostałam bo ciekawi mnie jaka to nazwa
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania Ogród Ani
Witam w wątku u mnie wyszły posadzone cebule irysa holenderskiego odmiany alba.Super bo na dziesięć wyszły wszystkie.Teraz mają po około 10 cm i rosną koło cebul Sparaksisa.
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/