Russski - Pięknie ale oszczędnie ?
Re: Russski - Pięknie ale oszczędnie ?
No nieźle, nawet nowe przyrosty mają Zabezpiecz przed rozwojem chorób i szkodników (pewnie już o to zadbałeś) i tylko czekać kwiatków. Wszystkie białe?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładne znalezisko teraz czekać tylko na kwiaty.
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Super
Mam nadzieję, że nie zmarzły przy tym kontenerze... Jak ktoś wyrzucał, mógł chociaż w papierek zawinąć
A na poważnie, fajnie Tomaszu, że na Ciebie trafiło
Mam nadzieję, że nie zmarzły przy tym kontenerze... Jak ktoś wyrzucał, mógł chociaż w papierek zawinąć
A na poważnie, fajnie Tomaszu, że na Ciebie trafiło
- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
gianna, Karnova, kahim Dziękuję
Nie były w papierze ale były w folii więc zadbali odpowiednio hehe.
Jedno z moich dendrobii stoi od miesiąca na zewnątrz i mimo +1 na termometrze dobrze sie trzyma, wiec i mam nadzieję że tym nic się nie stało.
Pozdrawiam
Nie były w papierze ale były w folii więc zadbali odpowiednio hehe.
Jedno z moich dendrobii stoi od miesiąca na zewnątrz i mimo +1 na termometrze dobrze sie trzyma, wiec i mam nadzieję że tym nic się nie stało.
Pozdrawiam
- Russski
kahim Damian miło mi ;)
Kasienkar mam nadzieję że Ci się poszczęści!
Oj zbiera się zbiera tego dużo, ale mimo wszystko jest niedosyt że wpada nie to co bym chciał.
Może w końcu znajdę jakieś perełki na promocjach, ale to możliwe będzie tylko wtedy jeśli Wy nie wykupicie wszystkich pięknych okazów!
Kasienkar mam nadzieję że Ci się poszczęści!
Oj zbiera się zbiera tego dużo, ale mimo wszystko jest niedosyt że wpada nie to co bym chciał.
Może w końcu znajdę jakieś perełki na promocjach, ale to możliwe będzie tylko wtedy jeśli Wy nie wykupicie wszystkich pięknych okazów!
- Borg
- 200p
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne znalezisko.
Czemu mnie się takie nie trafiają..
Czemu mnie się takie nie trafiają..
Masz piękne cuda!!! Zazdroszczę tych okazji... Uwielbiam te żółte i w kropeczki. Mam nadzieje że kiedyś trafię na podobne okazy. Będę tu wpadać do Ciebie co jakiś czas na pewno
Witaj Obejrzałam wszystkie piękne zdjęcia i najbardziej urzekła mnie mimo wszystko Little Zebra. Jestem też pełna podziwu dla Twojego zmysłu łowieckiego - - przecież kiedy te wszystkie bidulki zakwitną, Twoja satysfakcja będzie tak niesamowita... Już jest zapewne
- Russski
olcia84 dzięki
Isilmeiel cieszę się że udało Ci się przebrnąć przez te wszystkie posty, masz rację kiedy zaczynają kwitnąć i nie znasz koloru każdego dnia zaglądasz czy już widać co to będzie. Dzięki temu mam 4 białe hehe, ale każdy trochę inny i każdego szkoda mi się pozbyć.
Mam pytanie do Was wszystkich, czy ktoś już wystawił phalki na zewnątrz? wystawiłem wszystkie cambrie, miltoniopsisy i oncidia ale nie wiem czy min. 12-13'c w nocy nie jest dla phalków za mało.
Jeszcze mała aktualizacja:
Ciapek którego zakupiłem jakiś czas temu miał 1 małe keiki postanowiłem na wigilię je oddzielić.
Dziś ciapek ma 4 nowe pędy a keiki 1 trochę mnie to zdziwiło że tak mała roślinka już wypuszcza pęd, zobaczymy co z tego będzie:
Dla przypomnienia zdjęcie matki
Tutaj zakupiony zimą phal, poszdłem do LM i upolowałem tego na promocji. Był duży mróz więc musiałem odłamać przekwitnięty pęd żeby go schować do plecaka. Dziś z 2 odbiciami prezentuje się świetnie:
Kolorowy z odbicia kwitnie tak:
A tu też z odbić ogromne kwiaty:
Isilmeiel cieszę się że udało Ci się przebrnąć przez te wszystkie posty, masz rację kiedy zaczynają kwitnąć i nie znasz koloru każdego dnia zaglądasz czy już widać co to będzie. Dzięki temu mam 4 białe hehe, ale każdy trochę inny i każdego szkoda mi się pozbyć.
Mam pytanie do Was wszystkich, czy ktoś już wystawił phalki na zewnątrz? wystawiłem wszystkie cambrie, miltoniopsisy i oncidia ale nie wiem czy min. 12-13'c w nocy nie jest dla phalków za mało.
Jeszcze mała aktualizacja:
Ciapek którego zakupiłem jakiś czas temu miał 1 małe keiki postanowiłem na wigilię je oddzielić.
Dziś ciapek ma 4 nowe pędy a keiki 1 trochę mnie to zdziwiło że tak mała roślinka już wypuszcza pęd, zobaczymy co z tego będzie:
Dla przypomnienia zdjęcie matki
Tutaj zakupiony zimą phal, poszdłem do LM i upolowałem tego na promocji. Był duży mróz więc musiałem odłamać przekwitnięty pęd żeby go schować do plecaka. Dziś z 2 odbiciami prezentuje się świetnie:
Kolorowy z odbicia kwitnie tak:
A tu też z odbić ogromne kwiaty:
Piękny ten z LM Ale to lustro w tle też robi swoje, wygląda, jakby miał jeszcze więcej kwiatów
- kahim
Ada, bo to taki chwyt marketingowy
A na poważnie, piękne masz kwitnienia... jak zawsze!
Napisz jeszcze tylko czym nawozisz i jak często, żebym mogła pojęczeć, że to niesprawiedliwe skoro robię dokładnie tak samo....
A na poważnie, piękne masz kwitnienia... jak zawsze!
Napisz jeszcze tylko czym nawozisz i jak często, żebym mogła pojęczeć, że to niesprawiedliwe skoro robię dokładnie tak samo....
- Russski
Isilmeiel to po części było moim celem przejrzałaś mnie
kahim dziękuję, ostatnio nawożę tym co mi wpadnie w ręce, nawóz do cytrusów, biohumus i nawóz do storczyków.
przy każdym podlewaniu średnio połową dawki.
Kahim Trzymam kciuki za Twoją cattleyę i mam nadzieję że w najbliższym czasie zakwitnie
Ostatnio wszystko przeniosłem do mojego małego foliaczka i okazało się, że nie wiele tego jest hehe, teraz czekam i obserwuję czy wszystko się zaaklimatyzuje i ile słońca mogą dostać.
kahim dziękuję, ostatnio nawożę tym co mi wpadnie w ręce, nawóz do cytrusów, biohumus i nawóz do storczyków.
przy każdym podlewaniu średnio połową dawki.
Kahim Trzymam kciuki za Twoją cattleyę i mam nadzieję że w najbliższym czasie zakwitnie
Ostatnio wszystko przeniosłem do mojego małego foliaczka i okazało się, że nie wiele tego jest hehe, teraz czekam i obserwuję czy wszystko się zaaklimatyzuje i ile słońca mogą dostać.
- kahim
Dziękuję za cattleyowe życzenia
A nie zechciałbyś przypadkiem pokazać nam, jak to wszystko się prezentuje w Twoim foliaszku?...
Hmm... do cytrusów mówisz.... A jakie ma on NPK? Ja ostatnio stosuję taki do kaktusów ( 2-5-6) i mam nadzieję na odkrycie super sposobu na obfite kwitnienie
A nie zechciałbyś przypadkiem pokazać nam, jak to wszystko się prezentuje w Twoim foliaszku?...
Hmm... do cytrusów mówisz.... A jakie ma on NPK? Ja ostatnio stosuję taki do kaktusów ( 2-5-6) i mam nadzieję na odkrycie super sposobu na obfite kwitnienie