Maciejka (Matthiola longipetala)
Re: Maciejka
Tak. Mam północny taras i kwitła pięknie.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 21 lut 2014, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za radę. Dziś zasieję.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co ile należy wysiewać maciejkę aby jak najdłużej cieszyła Nas swoim zapachem? Na opakowaniu z nasionami napisane jest aby co 2 tygodnie, a jak Wy robicie?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sie 2011, o 10:42
Witam,
czy maciejkę się nawozi? Jeśli tak to jaki nawóz polecacie i jak często?
Czy gęsto wysianą maciejkę trzeba pikować?
W tym roku po raz pierwszy wysiałam maciejkę, która do tego ma się całkiem dobrze, dlatego nie chcę jej zmarnować!
Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
Asia
czy maciejkę się nawozi? Jeśli tak to jaki nawóz polecacie i jak często?
Czy gęsto wysianą maciejkę trzeba pikować?
W tym roku po raz pierwszy wysiałam maciejkę, która do tego ma się całkiem dobrze, dlatego nie chcę jej zmarnować!
Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
Asia
Pozdrawiam serdecznie,
Asia
Asia
Z nawożeniem ostrożnie, przenawożona przestaje pachnieć! Jam to sobie uczyniła w zeszłym roku.
-
Dzięki za rade!! Tylko co znaczy ostroznie?? Moze w takiej sytuacji w ogóle odposcic nawozenie czy robić to np raz na 2 tyg. nawozem do kwiatów kwitnących?? Kiedy zacząć ja w ogóle nawozic? Moja ma teraz niecały miesiąc, czy powinnam juz trochę ja nawozic czy dopiero jak zacznie kwitnac?Bardzo proszę o radę osoby, które już uprawialy maciejkeAgrestowa pisze:Z nawożeniem ostrożnie, przenawożona przestaje pachnieć! Jam to sobie uczyniła w zeszłym roku.
Z góry bardzo dziekuje!
Asia
Pozdrawiam serdecznie,
Asia
Asia
Witam Wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o Maciejkę to byłbym ostrożny,czyli nawożenie co 2 tygodnie raczej nie wchodzi w grę,jeżeli kwitnie to w porządku i niczego nie zmieniaj bo możesz tylko ją zranić. Jakiego nawozu tak generalnie chcesz używać?
-
Bardzo dziekuje za szybka odp.!
Jeszcze nie kwitnie, ma niecały miesiąc odkąd wzeszła, a zakwita z tego co mi wiadomo po 2-2.5 mies. od wschodu.
Nie mam konkretnego nawozu, raczej sprawdzam czy powinnam i jeśli w ogóle to jaki nawóz jest właściwy. Chętnie skorzystam z rady innych forumowiczów
Pozdrawiam, Asia
Jeszcze nie kwitnie, ma niecały miesiąc odkąd wzeszła, a zakwita z tego co mi wiadomo po 2-2.5 mies. od wschodu.
Nie mam konkretnego nawozu, raczej sprawdzam czy powinnam i jeśli w ogóle to jaki nawóz jest właściwy. Chętnie skorzystam z rady innych forumowiczów
Pozdrawiam, Asia
Pozdrawiam serdecznie,
Asia
Asia
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sieje maciejkę co roku i nigdy jej nie nawoziłam . Pachnie niesamowicie . Faktem jest jednak to, że sieje w miejscach , które poprzedniego sezonu były zasilane naturalnym nawozem.
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
-
Dzięki za odp!!
Czy ktoś jeszcze może podzielić się swoimi doświadczeniami?
Pozdrawiam, Asia
Czy ktoś jeszcze może podzielić się swoimi doświadczeniami?
Pozdrawiam, Asia
Pozdrawiam serdecznie,
Asia
Asia
U mnie w zeszłym roku ładnie kwitła, a niczym jej nie zasilałam. Ziemia była z poprzedniego sezony z dodatkiem granulowanego obornika.