Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Dżungli nieustająco zazdraszczam
Ogrodniczka przejęła się widać swoją rolą i dobrze, niech się uczy dziecię
Pozdrawiamy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i gdzie zdjęcia z sadzenia? Tyle ci urosło i nie pokazujesz
Fajnie jak młode pokolenie podziela nasze hobby. Ja na taką radość nie mam już co liczyc
Fajnie jak młode pokolenie podziela nasze hobby. Ja na taką radość nie mam już co liczyc
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu wieczorkiem, starszy już pewnie nie ale możesz jeszcze to załatwić, nic straconego ja się cieszę że kawałek swojej pasji przekażę dziewczynkom - chyba że im przejdzie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak, bociany się wypięły.........a trzeba było im przeszkadzać ?
I tak prosto z mostu pstrykać ?
Trzeba było z ukrycia, po cichutku.......
Niezapominajki są śliczne, ale kiedy już zawładną twoja działką trzeba będzie uważać, bo lubią łapać mączniaka.
Mnie by nawet nie przeszkadzało jakby bociany klekotały o 4 rano, byle były.
I tak prosto z mostu pstrykać ?
Trzeba było z ukrycia, po cichutku.......
Niezapominajki są śliczne, ale kiedy już zawładną twoja działką trzeba będzie uważać, bo lubią łapać mączniaka.
Mnie by nawet nie przeszkadzało jakby bociany klekotały o 4 rano, byle były.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Jestem z porcją zdjęć z wyjazdu weekendowego. Pogoda nas zaskakiwała raz słońce,deszcz, wichura, grad, słońce i wreszcie tęcza.
pomiędzy tym wszystkim i mimo urodzin eMa parę fotek aktualnie kwitnących. Więc jak pisałam zakwitły niezapominajki od April- nie boję się inwazji niezapominajek, chyba im się u mnie nie podoba , bo sadziłyśmy , kwitły ale się nie rozsiały, a jak się rozsieją to dziewczyny będą miały więcej kwiatów do zrywania.
trochę nie wyszło ale wina zmiennej pogody, a w tle stargana przez przymrozek pierwsza róża- miała swoje pięć minut, szkoda że nie widziałam jej w okazałości - czekam na następne- nie przemarzła
Trochę niebieskiego- zakwitła kocimiętka-
bzy na tle domku dla ptaków(ale jest tam dziupli) - trzeba dobrze głowę zadzierać żeby zobaczyć że kwitną muszę koniecznie coś z tym zrobić.
-- 12 maja 2014, o 22:04 --
To jeszcze nie koniec- dalej kwitną moje ulubione tulipany
i pojedyncze nowe w pąkach
i takie łaciate
pomiędzy tym wszystkim i mimo urodzin eMa parę fotek aktualnie kwitnących. Więc jak pisałam zakwitły niezapominajki od April- nie boję się inwazji niezapominajek, chyba im się u mnie nie podoba , bo sadziłyśmy , kwitły ale się nie rozsiały, a jak się rozsieją to dziewczyny będą miały więcej kwiatów do zrywania.
trochę nie wyszło ale wina zmiennej pogody, a w tle stargana przez przymrozek pierwsza róża- miała swoje pięć minut, szkoda że nie widziałam jej w okazałości - czekam na następne- nie przemarzła
Trochę niebieskiego- zakwitła kocimiętka-
bzy na tle domku dla ptaków(ale jest tam dziupli) - trzeba dobrze głowę zadzierać żeby zobaczyć że kwitną muszę koniecznie coś z tym zrobić.
-- 12 maja 2014, o 22:04 --
To jeszcze nie koniec- dalej kwitną moje ulubione tulipany
i pojedyncze nowe w pąkach
i takie łaciate
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Witaj Doroto!
Ale mi się miło spacerowało u Ciebie Ty jesteś nie tylko depeszowa kumpela, nie dość, że rośliny, to jeszcze tyle wypieków serwujesz (witaj w klubie, zwłaszcza miłośników pierników - u mnie dojrzewający i staropolski to podstawa na święta ), no i biała rabata, chociaż nie, u Ciebie zakątek. Ja od kilku ładnych lat tworzą taką rabatę, ale wplątało mi się trochę fioletu ;) U mnie nr jeden tej rabaty to róża Mme Hardy (jak Ci się spodoba, to kup ją, bo w półcieniu też będzie rosnąć, tylko jeden problem - kwitnie raz w sezonie, ale za to ten uroczy zielony środek w kwiatach). W półcień to jeszcze tojady białe. Ach, leśny ogród z białym zakątkiem, fantazja Jakbyś była zainteresowana informacjami o białych rabatach to daj znac, prześlę Ci linki do projektów itp
A wiosna ładna i kolorowa u Was Zwłaszcza z dwiema najmłodszymi ogrodniczkami i piesiem w tle ;)
Ale mi się miło spacerowało u Ciebie Ty jesteś nie tylko depeszowa kumpela, nie dość, że rośliny, to jeszcze tyle wypieków serwujesz (witaj w klubie, zwłaszcza miłośników pierników - u mnie dojrzewający i staropolski to podstawa na święta ), no i biała rabata, chociaż nie, u Ciebie zakątek. Ja od kilku ładnych lat tworzą taką rabatę, ale wplątało mi się trochę fioletu ;) U mnie nr jeden tej rabaty to róża Mme Hardy (jak Ci się spodoba, to kup ją, bo w półcieniu też będzie rosnąć, tylko jeden problem - kwitnie raz w sezonie, ale za to ten uroczy zielony środek w kwiatach). W półcień to jeszcze tojady białe. Ach, leśny ogród z białym zakątkiem, fantazja Jakbyś była zainteresowana informacjami o białych rabatach to daj znac, prześlę Ci linki do projektów itp
A wiosna ładna i kolorowa u Was Zwłaszcza z dwiema najmłodszymi ogrodniczkami i piesiem w tle ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
-
Alicjo- bratnia duszo witam serdecznie, tak pierniczek dojrzewający u mnie też od 4 lat na święta gości na stole, Depeche M , zakątek biały- no cóż właśnie też myślałam żeby fioletów dodać, bo z tą bielą cieniolubną to ciężko mi wychodzi a lekkie fiolety by tam pasowały. Różę okrywową jakąś wsadziłam pod dęba - też cieniolubna ale jak się nazywa muszę do zapisków zerknąć.
Ogrodniczki to takie dochodzące albo im się chce , albo mama zrobi- ale może coś z tego wyjdzie, a piesio- biedak choruje po ostatnim wyjeździe pierwszy raz go widzę w takim stanie, nie zachowuje się już jak 9 letni szczeniak .
Chętnie skorzystam z porad- bo jak widzisz na razie mam czarny zakątek.
To jeszcze trochę fotek
jabłoń kwitnie- tzn kwitła bo przez 2 dni moje dziecię kwiata na niej nie zostawiło- tak się uparła żeby jabłek w tym roku nie było
a tu próbuję zagospodarować zakątek przy furtce - w samym rogu rośnie bez- nawet zakwitł po moim jesiennym przesadzaniu
wsadziłam też paprocie od sąsiadki, hosty dwa rodzaje, małe kępy miałam , ale rozdzieliłam może szybciej będą tu rosły i dwie hortensje Anabell - mąż dostał na urodziny od mojej koleżanki z pracy i druga Vanille Fraise i wiciokrzew- na razie nie mam więcej pomysłu, a nie ciekawie to jeszcze wygląda.
Ogrodniczki to takie dochodzące albo im się chce , albo mama zrobi- ale może coś z tego wyjdzie, a piesio- biedak choruje po ostatnim wyjeździe pierwszy raz go widzę w takim stanie, nie zachowuje się już jak 9 letni szczeniak .
Chętnie skorzystam z porad- bo jak widzisz na razie mam czarny zakątek.
To jeszcze trochę fotek
jabłoń kwitnie- tzn kwitła bo przez 2 dni moje dziecię kwiata na niej nie zostawiło- tak się uparła żeby jabłek w tym roku nie było
a tu próbuję zagospodarować zakątek przy furtce - w samym rogu rośnie bez- nawet zakwitł po moim jesiennym przesadzaniu
wsadziłam też paprocie od sąsiadki, hosty dwa rodzaje, małe kępy miałam , ale rozdzieliłam może szybciej będą tu rosły i dwie hortensje Anabell - mąż dostał na urodziny od mojej koleżanki z pracy i druga Vanille Fraise i wiciokrzew- na razie nie mam więcej pomysłu, a nie ciekawie to jeszcze wygląda.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie w tym zakątku najbardziej pasowałyby oprócz paproci i host trawki ozdobne a w środku mały kamienny placyk ze ścieżką i pniakiem do odpoczynku.
Mogłyby tam też być bodziszki i orliki a może i parzydło leśne.
Mogłyby tam też być bodziszki i orliki a może i parzydło leśne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorotka, jak te wszystkie roślinki się rozrosną, to dopiero będzie pięknie. Hortensje bukietowe są niesamowite, niezawodne. W zeszłym roku, na wiosnę posadziłam maleńkie krzaczki, kilka patyczków wystających ledwo z ziemi, a jesienią już pięknie kwitły.
-
przepraszam , ale na razie nie mam głowy do niczego, - odpiszę jak będzie lepiej
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Życzę żeby szybko było lepiej .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Jaka szkoda, że piesio choruje Jak pies chory, to człowiek się martwi tak samo jak o rodzinę, bo jak inaczej czworonożnego członka rodziny ;) A córeczki z wiekiem (ach jak ten czas szybko leci) wprawią się w zieloną manię i będą Ci towarzyszyć
Fajnie, że lilak zakwitł po przesadzeniu. A mój biały robi sobie przerwy i co dwa lata kwitnie.
Do tej rabaty jeszcze dorzuciłabym żurawki, może jakąś jasnotę plamistą, dąbrówkę (ładnie i szybko zakryją spory kawałek ziemi i mniej do pielenia)?
A linki do białych rabatek wysyłam na pw
Trzymam kciuki aby wszystko było k
Fajnie, że lilak zakwitł po przesadzeniu. A mój biały robi sobie przerwy i co dwa lata kwitnie.
Do tej rabaty jeszcze dorzuciłabym żurawki, może jakąś jasnotę plamistą, dąbrówkę (ładnie i szybko zakryją spory kawałek ziemi i mniej do pielenia)?
A linki do białych rabatek wysyłam na pw
Trzymam kciuki aby wszystko było k
Pozdrawiam, Alicja
-
Bebeszjoza- wysiadają nerki, wątroba, dostaje automatycznej żółtaczki, mocznicy, wysokiej gorączki trzeba szybko reagować bo czasami nawet przetaczanie krwi nie pomaga- oglądajcie zwierzaki ,pryskajcie wszystkim czym możecie i szybko reagujcie- choć mój w tym roku nie miał żadnego kleszcza