Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

:wit
Dżungli nieustająco zazdraszczam ;:173
Ogrodniczka przejęła się widać swoją rolą ;:215 i dobrze, niech się uczy dziecię ;:3
Pozdrawiamy ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i gdzie zdjęcia z sadzenia? Tyle ci urosło i nie pokazujesz ;:306
Fajnie jak młode pokolenie podziela nasze hobby. Ja na taką radość nie mam już co liczyc :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jolu wieczorkiem, starszy już pewnie nie ale możesz jeszcze to załatwić, nic straconego ;:224 ja się cieszę że kawałek swojej pasji przekażę dziewczynkom - chyba że im przejdzie :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, bociany się wypięły.........a trzeba było im przeszkadzać ?
I tak prosto z mostu pstrykać ?
Trzeba było z ukrycia, po cichutku....... ;:306
Niezapominajki są śliczne, ale kiedy już zawładną twoja działką trzeba będzie uważać, bo lubią łapać mączniaka.
Mnie by nawet nie przeszkadzało jakby bociany klekotały o 4 rano, byle były. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem z porcją zdjęć z wyjazdu weekendowego. Pogoda nas zaskakiwała raz słońce,deszcz, wichura, grad, słońce i wreszcie tęcza.
:D
Obrazek

pomiędzy tym wszystkim i mimo urodzin eMa parę fotek aktualnie kwitnących. Więc jak pisałam zakwitły niezapominajki od April- nie boję się inwazji niezapominajek, chyba im się u mnie nie podoba , bo sadziłyśmy , kwitły ale się nie rozsiały, a jak się rozsieją to dziewczyny będą miały więcej kwiatów do zrywania.
Obrazek
trochę nie wyszło ale wina zmiennej pogody, a w tle stargana przez przymrozek pierwsza róża- miała swoje pięć minut, szkoda że nie widziałam jej w okazałości - czekam na następne- nie przemarzła :tan
Trochę niebieskiego- zakwitła kocimiętka-
Obrazek
bzy na tle domku dla ptaków(ale jest tam dziupli) - trzeba dobrze głowę zadzierać żeby zobaczyć że kwitną ;:306 muszę koniecznie coś z tym zrobić.
Obrazek

Obrazek

-- 12 maja 2014, o 22:04 --

To jeszcze nie koniec- dalej kwitną moje ulubione tulipany
Obrazek

i pojedyncze nowe w pąkach
Obrazek
Obrazek
i takie łaciate
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Doroto!
Ale mi się miło spacerowało u Ciebie :) Ty jesteś nie tylko depeszowa kumpela, nie dość, że rośliny, to jeszcze tyle wypieków serwujesz (witaj w klubie, zwłaszcza miłośników pierników - u mnie dojrzewający i staropolski to podstawa na święta :D), no i biała rabata, chociaż nie, u Ciebie zakątek. Ja od kilku ładnych lat tworzą taką rabatę, ale wplątało mi się trochę fioletu ;) U mnie nr jeden tej rabaty to róża Mme Hardy (jak Ci się spodoba, to kup ją, bo w półcieniu też będzie rosnąć, tylko jeden problem - kwitnie raz w sezonie, ale za to ten uroczy zielony środek w kwiatach). W półcień to jeszcze tojady białe. Ach, leśny ogród z białym zakątkiem, fantazja :D Jakbyś była zainteresowana informacjami o białych rabatach to daj znac, prześlę Ci linki do projektów itp
A wiosna ładna i kolorowa u Was :) Zwłaszcza z dwiema najmłodszymi ogrodniczkami i piesiem w tle ;)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo- bratnia duszo witam serdecznie, tak pierniczek dojrzewający u mnie też od 4 lat na święta gości na stole, Depeche M ;:167 , zakątek biały- no cóż właśnie też myślałam żeby fioletów dodać, bo z tą bielą cieniolubną to ciężko mi wychodzi a lekkie fiolety by tam pasowały. Różę okrywową jakąś wsadziłam pod dęba - też cieniolubna ale jak się nazywa :?: muszę do zapisków zerknąć.
Ogrodniczki to takie dochodzące ;:306 albo im się chce , albo mama zrobi- ale może coś z tego wyjdzie, a piesio- :( biedak choruje po ostatnim wyjeździe ;:185 pierwszy raz go widzę w takim stanie, nie zachowuje się już jak 9 letni szczeniak .
Chętnie skorzystam z porad- bo jak widzisz na razie mam czarny zakątek.
To jeszcze trochę fotek
jabłoń kwitnie- tzn kwitła bo przez 2 dni moje dziecię kwiata na niej nie zostawiło- tak się uparła żeby jabłek w tym roku nie było ;:131
Obrazek

a tu próbuję zagospodarować zakątek przy furtce - w samym rogu rośnie bez- nawet zakwitł po moim jesiennym przesadzaniu
Obrazek

Obrazek

wsadziłam też paprocie od sąsiadki, hosty dwa rodzaje, małe kępy miałam , ale rozdzieliłam może szybciej będą tu rosły :D i dwie hortensje Anabell - mąż dostał na urodziny od mojej koleżanki z pracy i druga Vanille Fraise i wiciokrzew- na razie nie mam więcej pomysłu, a nie ciekawie to jeszcze wygląda.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie w tym zakątku najbardziej pasowałyby oprócz paproci i host trawki ozdobne a w środku mały kamienny placyk ze ścieżką i pniakiem do odpoczynku.
Mogłyby tam też być bodziszki i orliki a może i parzydło leśne.
Grażyna.
kogro-linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotka, jak te wszystkie roślinki się rozrosną, to dopiero będzie pięknie. ;:333 Hortensje bukietowe są niesamowite, niezawodne. W zeszłym roku, na wiosnę posadziłam maleńkie krzaczki, kilka patyczków wystających ledwo z ziemi, a jesienią już pięknie kwitły.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przepraszam , ale na razie nie mam głowy do niczego, - odpiszę jak będzie lepiej ;:185
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Życzę żeby szybko było lepiej . ;:196
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Jaka szkoda, że piesio choruje :( Jak pies chory, to człowiek się martwi tak samo jak o rodzinę, bo jak inaczej czworonożnego członka rodziny ;) A córeczki z wiekiem (ach jak ten czas szybko leci) wprawią się w zieloną manię i będą Ci towarzyszyć :)
Fajnie, że lilak zakwitł po przesadzeniu. A mój biały robi sobie przerwy i co dwa lata kwitnie.
Do tej rabaty jeszcze dorzuciłabym żurawki, może jakąś jasnotę plamistą, dąbrówkę (ładnie i szybko zakryją spory kawałek ziemi i mniej do pielenia)?
A linki do białych rabatek wysyłam na pw :)
Trzymam kciuki aby wszystko było k ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bebeszjoza- wysiadają nerki, wątroba, dostaje automatycznej żółtaczki, mocznicy, wysokiej gorączki trzeba szybko reagować bo czasami nawet przetaczanie krwi nie pomaga- oglądajcie zwierzaki ,pryskajcie wszystkim czym możecie i szybko reagujcie- choć mój w tym roku nie miał żadnego kleszcza :?: :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”