.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu, serdeczne dzięki. U mnie hibiskusa ni chuchu. Ale poczekam zanim zaorzę Bodziszki, kamasja, krzewuszka czy azalia - to mam. Reszty nie mam, a nawet o niektórych nie słyszałam . Błękit tego orlika jest niesamowity! No to się pogapię podtrzymując to, co nieuchronnie opada
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jagodo a ja tylko u innych czytam o oszałamiającym zapachu urodziwa jest ale zapach prawie żaden może to sprawa gleby, ale podsypuję torfem i zakwaszam
To już nie pierwszy raz taki nagły zwrot w aurze, chyba tydzień temu było tak samo
Zuziu ja wróciłam podtrzymując więc jesteśmy kwita.....no prawie a chabrów też nie masz? Hibiskus wyjdzie, ale późno zakwitnie; może ma za ciemno jak mój miał?
To już nie pierwszy raz taki nagły zwrot w aurze, chyba tydzień temu było tak samo
Zuziu ja wróciłam podtrzymując więc jesteśmy kwita.....no prawie a chabrów też nie masz? Hibiskus wyjdzie, ale późno zakwitnie; może ma za ciemno jak mój miał?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Och z tymi ślimorami, nakarmiłam już swoje, a wściekła jestem, że tak późno, tyle pomidorków zjadły
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,już wiem co będę od Ciebie potrzebować ,nasion arcydzięgla ,wszędzie go szukam ,bo nasiona kiełkują tylko do 3 miesięcy po zbiorze i nie mam skąd takich nasion wziąć ,a tu proszę są jak na dłoni potrzebuję na nalewki ,miałam kiedyś arcydzięgiel ,jeszcze nie miałam ogrodu,i nie robiłam nalewek ,tak go uporczywie karczowałam ,że go dawno nie ma ,a teraz wymyśliłam ,że mam tyle rodzajów nalewek ,a dzięgielówki nie mam ,już się cieszę,zimno wieje ,leje palę w centralnym i w piecu kuchennym ,a jutro będę sadzić resztę roślin pewnie na deszczu,ale to nic,dam radę
- Maska
- Kontakt:
Iwonko ja też byłabym zła i całkiem zeżarły ? Mam taki miszung pomidorowy to mogę Ci posłać
Martuniu oczywiście będą nasiona, tak one mają krótką zdolność kiełkowania i to z wysianych wielu niewiele przetrwa. Kiedyś młode rośliny posadziłam w moim polu (z braku miejsca) i coś przyszło i zjadło do zera Mam jeszcze jedną roślinę, ale taką półmetrową i nie wiem jakby się przyjęła Najpiękniejsza nalewka wychodzi z liści jest zieloniutka
Dasz radę ...kto jak nie TY tylko ubierz się stosownie żeby się nie przeziębić
Martuniu oczywiście będą nasiona, tak one mają krótką zdolność kiełkowania i to z wysianych wielu niewiele przetrwa. Kiedyś młode rośliny posadziłam w moim polu (z braku miejsca) i coś przyszło i zjadło do zera Mam jeszcze jedną roślinę, ale taką półmetrową i nie wiem jakby się przyjęła Najpiękniejsza nalewka wychodzi z liści jest zieloniutka
Dasz radę ...kto jak nie TY tylko ubierz się stosownie żeby się nie przeziębić
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Całkiem zeżarły, ale zostawiłam takie sieroty miałam je gdzieś tam wsadzić, to wsadziłam te sierotki, dadzą radę, mam nadzieję, ale dziękuję
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Marysiu imponująca kolekcja mięt i tyle pięknych roślin masz zadbany ogród super
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu witam
Ale pięknie Kamasje cudne moja choroba ostatnio .
Pole żurawkowe - prześliczne Mikołajek agawolistny - piękny , jak spotkam na pewno kupię
Azalia Mięt nazbierałaś czekoladową też mam .
Pozdrawiam
Ale pięknie Kamasje cudne moja choroba ostatnio .
Pole żurawkowe - prześliczne Mikołajek agawolistny - piękny , jak spotkam na pewno kupię
Azalia Mięt nazbierałaś czekoladową też mam .
Pozdrawiam
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!...pole żurawkowe cudowne...jak obficie kwitną. Hosta od Michała...urocza...a lewizja cudowna.Musze swoja przenieść w inne miejsce....nie dość ,ze nie rozrasta się to raz zakwitła. Ona chyba nie lubi nadmiaru wody, prawda?
Jeśli chodzi o ogórki...pierwsza paczka wysiana w tunelu foliowym....kompletne fiasko/ jakieś felerne nasiona/. Kolejny siew...skielkowało chyba każde nasiionka...no a te pod włókniną Miłego wieczoru
Jeśli chodzi o ogórki...pierwsza paczka wysiana w tunelu foliowym....kompletne fiasko/ jakieś felerne nasiona/. Kolejny siew...skielkowało chyba każde nasiionka...no a te pod włókniną Miłego wieczoru
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Maryś wszystko piękne, ale coś dużo tych niebieskości jak na Ciebie Orlik urzekający!
- Maska
- Kontakt:
Iwonko jakby co to tylko gwizdnij
Różo dziękuję ! co do mięt to troszkę ich jest ale z tym zadbaniem to jeszcze mnie dużo pracy czeka ....zresztą wiesz jak jest
Tereniu ja chętnie kupiłabym białą kamasję. Żurawki się rozrastają, to nie kłopotliwe rośliny. Mikołajki już mam dwa i mam jeszcze ochotę na nadmorski
A masz prawdziwą czekoladową? czy wygląda jak moja?
Mam nadzieję , że ze zdrowiem już lepiej
Bogusiu lewizja musi rosnąć pochyło i wtedy rośnie i kwitnie ładnie i nie wymaga żadnego okrywania. U mnie oczywiście rośnie na skalniaku, gdzie ziemię ogrodniczą wymieszałam z piaskiem Oj chciałabym, że w tym roku z ogórków coś było, bo rok temu kompletne fiasko
Olgo bo ja niebieskie na niebie i w ogrodzie jak najbardziej ale na sobie i sprzęty w domu to niekoniecznie orliki jakoś u mnie głównie te się wysiewają, ale jak zaczęłam rozdawać to myślałam że się obraziły, ale są
Różo dziękuję ! co do mięt to troszkę ich jest ale z tym zadbaniem to jeszcze mnie dużo pracy czeka ....zresztą wiesz jak jest
Tereniu ja chętnie kupiłabym białą kamasję. Żurawki się rozrastają, to nie kłopotliwe rośliny. Mikołajki już mam dwa i mam jeszcze ochotę na nadmorski
A masz prawdziwą czekoladową? czy wygląda jak moja?
Mam nadzieję , że ze zdrowiem już lepiej
Bogusiu lewizja musi rosnąć pochyło i wtedy rośnie i kwitnie ładnie i nie wymaga żadnego okrywania. U mnie oczywiście rośnie na skalniaku, gdzie ziemię ogrodniczą wymieszałam z piaskiem Oj chciałabym, że w tym roku z ogórków coś było, bo rok temu kompletne fiasko
Olgo bo ja niebieskie na niebie i w ogrodzie jak najbardziej ale na sobie i sprzęty w domu to niekoniecznie orliki jakoś u mnie głównie te się wysiewają, ale jak zaczęłam rozdawać to myślałam że się obraziły, ale są
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, witaj...
Uściski dziś zostawiam i dobrego dnia ogrodowego Ci życzę...
A piękności ogrodowe Ci rosną super...
Uściski dziś zostawiam i dobrego dnia ogrodowego Ci życzę...
A piękności ogrodowe Ci rosną super...
- Maska
- Kontakt:
Witaj Dorotko !
myślałam dzisiaj o Tobie, że coś Cie nie widać a ogród chyba odpocznie i my też bo słyszałam, że cały tydzień będzie takie, a nie mam zamiaru się przeziębić
Tobie życzę dobrego tygodnia
co to wątek zamknięty oj nie lubię ja tego czuję się jakbym straciła wstęp do Twojego ogrodu
myślałam dzisiaj o Tobie, że coś Cie nie widać a ogród chyba odpocznie i my też bo słyszałam, że cały tydzień będzie takie, a nie mam zamiaru się przeziębić
Tobie życzę dobrego tygodnia
co to wątek zamknięty oj nie lubię ja tego czuję się jakbym straciła wstęp do Twojego ogrodu