.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Marysiu, serdeczne dzięki. U mnie hibiskusa ni chuchu. Ale poczekam zanim zaorzę :) Bodziszki, kamasja, krzewuszka czy azalia - to mam. Reszty nie mam, a nawet o niektórych nie słyszałam ;:oj . Błękit tego orlika jest niesamowity! No to się pogapię podtrzymując to, co nieuchronnie opada ;:306
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagodo a ja tylko u innych czytam o oszałamiającym zapachu :wink: urodziwa jest ale zapach prawie żaden może to sprawa gleby, ale podsypuję torfem i zakwaszam ;:131
To już nie pierwszy raz taki nagły zwrot w aurze, chyba tydzień temu było tak samo ;:oj
Zuziu ja wróciłam podtrzymując więc jesteśmy kwita.....no prawie :;230 a chabrów też nie masz? Hibiskus wyjdzie, ale późno zakwitnie; może ma za ciemno jak mój miał?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Och z tymi ślimorami, nakarmiłam już swoje, a wściekła jestem, że tak późno, tyle pomidorków zjadły ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,już wiem co będę od Ciebie potrzebować ,nasion arcydzięgla ,wszędzie go szukam ,bo nasiona kiełkują tylko do 3 miesięcy po zbiorze i nie mam skąd takich nasion wziąć ,a tu proszę są jak na dłoni potrzebuję na nalewki ,miałam kiedyś arcydzięgiel ,jeszcze nie miałam ogrodu,i nie robiłam nalewek ,tak go uporczywie karczowałam ,że go dawno nie ma ,a teraz wymyśliłam ,że mam tyle rodzajów nalewek ,a dzięgielówki nie mam ,już się cieszę,zimno wieje ,leje palę w centralnym i w piecu kuchennym ,a jutro będę sadzić resztę roślin pewnie na deszczu,ale to nic,dam radę :roll: ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko ja też byłabym zła i całkiem zeżarły ? Mam taki miszung pomidorowy to mogę Ci posłać ;:168
Martuniu oczywiście będą nasiona, tak one mają krótką zdolność kiełkowania i to z wysianych wielu niewiele przetrwa. Kiedyś młode rośliny posadziłam w moim polu (z braku miejsca) i coś przyszło i zjadło do zera ;:306 Mam jeszcze jedną roślinę, ale taką półmetrową i nie wiem jakby się przyjęła :wink: Najpiękniejsza nalewka wychodzi z liści jest zieloniutka ;:215
Dasz radę ...kto jak nie TY ;:196 tylko ubierz się stosownie żeby się nie przeziębić ;:7
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Całkiem zeżarły, ale zostawiłam takie sieroty miałam je gdzieś tam wsadzić, to wsadziłam te sierotki, dadzą radę, mam nadzieję, ale dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Marysiu imponująca kolekcja mięt i tyle pięknych roślin masz zadbany ogród super :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu witam ;:196
Ale pięknie ;:oj ;:oj Kamasje cudne ;:333 moja choroba ostatnio .
Pole żurawkowe - prześliczne ;:180 Mikołajek agawolistny - piękny , jak spotkam na pewno kupię ;:108
Azalia ;:333 Mięt nazbierałaś ;:108 czekoladową też mam .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!...pole żurawkowe cudowne...jak obficie kwitną. Hosta od Michała...urocza...a lewizja cudowna.Musze swoja przenieść w inne miejsce....nie dość ,ze nie rozrasta się to raz zakwitła. Ona chyba nie lubi nadmiaru wody, prawda?
Jeśli chodzi o ogórki...pierwsza paczka wysiana w tunelu foliowym....kompletne fiasko/ jakieś felerne nasiona/. Kolejny siew...skielkowało chyba każde nasiionka...no a te pod włókniną ;:215 Miłego wieczoru ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Maryś wszystko piękne, ale coś dużo tych niebieskości jak na Ciebie :wink: Orlik urzekający!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko jakby co to tylko gwizdnij ;:224
Różo dziękuję ! co do mięt to troszkę ich jest ale z tym zadbaniem to jeszcze mnie dużo pracy czeka ....zresztą wiesz jak jest ;:306
Tereniu ja chętnie kupiłabym białą kamasję. Żurawki się rozrastają, to nie kłopotliwe rośliny. Mikołajki już mam dwa i mam jeszcze ochotę na nadmorski ;:215
A masz prawdziwą czekoladową? czy wygląda jak moja?
Mam nadzieję , że ze zdrowiem już lepiej ;:196
Bogusiu lewizja musi rosnąć pochyło i wtedy rośnie i kwitnie ładnie i nie wymaga żadnego okrywania. U mnie oczywiście rośnie na skalniaku, gdzie ziemię ogrodniczą wymieszałam z piaskiem :lol: Oj chciałabym, że w tym roku z ogórków coś było, bo rok temu kompletne fiasko ;:222
Olgo bo ja niebieskie na niebie i w ogrodzie jak najbardziej ale na sobie i sprzęty w domu to niekoniecznie ;:306 orliki jakoś u mnie głównie te się wysiewają, ale jak zaczęłam rozdawać to myślałam że się obraziły, ale są :wink:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witaj... ;:196
Uściski dziś zostawiam i dobrego dnia ogrodowego Ci życzę... :uszy
A piękności ogrodowe Ci rosną super... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko ! ;:168
myślałam dzisiaj o Tobie, że coś Cie nie widać a ogród chyba odpocznie i my też bo słyszałam, że cały tydzień będzie takie, a nie mam zamiaru się przeziębić ;:4
Tobie życzę dobrego tygodnia ;:196

co to wątek zamknięty :?: oj nie lubię ja tego ;:145 czuję się jakbym straciła wstęp do Twojego ogrodu ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”