I do ogrodu dojrzeć trzeba
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: I do ogrodu dojrzeć trzeba
Skoczek pewno się obżarł i wyniósł. A ciężką chemię zachowaj na czas jak będzie potrzebna ;)
Obżarł i wyniósł czyli powiedz co mam teraz zrobić? te białe liście oberwać?
- Ruda_Zaba
- 1000p
Jeśli nie ma na nich żadnego życia nieproszonego - czytaj - skoczka, to zostaw. Te białe plamy to uszkodzenia mechaniczne.
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wg mnie na róży to mączniak.
Caaały dzień plewiłam a na koniec posadziłam passiflorę zakupioną w Lidlu w zeszłym tygodniu ( tak, aż tyle czasu miałam na ogródek), teraz mi pięknie słoneczko wyszło a ja się zajełam planowaniem balkonu, na razie mam na nim dwie donczki groszku pachnące, doniczkę maciejki oraz dwie doniczki mieszanki balkonowej wszystko mi juz ładnie rośnie a w wiszących donicach zaczęły mi się pokazywac begonie zwisające
już się nie mogę doczekać letnich wieczorków z herbatką i książką na balkonie w deszczowy dzień
już się nie mogę doczekać letnich wieczorków z herbatką i książką na balkonie w deszczowy dzień
Ogród piękny,a tymi beczkami to mi narobiłaś 'smaka' ,ja znalazłem a własciwie to kupiłem za flaszke kilka garów glinianych,bedę wstawiał ich fotki jutro
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Beczka superowa. Deszczowych wieczorków akurat bym nie chciała. Bardziej w nocy, dla natury. A w dzień piękne
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Danusiu ja Cie bardzo proszę -nie wydawaj tej jednej beczki, bo nigdy nie wiadomo... Może wykombinuje coś z kurierem, albo jakim znajomym w tamtej okolicy. A ktoś od Ciebie nie jedzie przypadkiem w wielkopolskę?
Jak tam toczy się urlopik?
Jak tam toczy się urlopik?
Andzio cieszę się, że narobiłam Ci smaka musisz zdobyć własną beczkę
MId dziękuję
Aneczko beczki są bezczpieczne u mnie bo nie mam zamiaru ich nikomu dawać tylko okazało się, że one dna nie mają, ale jak dla mnie lepiej nie będzie ziemia w nich pleśnieć
A u mnie zapowiadają bardzo mocne opady, przewidują nawet powodzie i podtopienia wprawdzie mieszkamw takim terenie, że nigdy nam to nie zagrażało, ale współczuje tym, którzy sa na to narażeni, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zapowiadaja metereolodzy
MId dziękuję
Aneczko beczki są bezczpieczne u mnie bo nie mam zamiaru ich nikomu dawać tylko okazało się, że one dna nie mają, ale jak dla mnie lepiej nie będzie ziemia w nich pleśnieć
A u mnie zapowiadają bardzo mocne opady, przewidują nawet powodzie i podtopienia wprawdzie mieszkamw takim terenie, że nigdy nam to nie zagrażało, ale współczuje tym, którzy sa na to narażeni, mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak zapowiadaja metereolodzy
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ano ma padać, padać i padać... U mnie od jutra do wtorku. Przykre to, że zazwyczaj tylu ludzi zalewa.
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Danusiu! Wieczór z herbatką i książką na balkonie to tak! Ale wieczór deszczowy?! Nieeee!dehaef pisze: już się nie mogę doczekać letnich wieczorków z herbatką i książką na balkonie w deszczowy dzień
Na mnie deszczowy dzień wpływa melancholijnie i rozleniwiająco. Najchętniej spędzam go na kanapie, na nóżkach kocyk, na stoliku książka, herbatka i coś pysznego (a dupsko rośnie!) i próbuję się przekonywać, że jednak deszczyk jest OK bo podlewać nie trzeba.
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- Ruda_Zaba
- 1000p
Danusiu, jak tam? Mam nadzieję, że z wodą na razie spokojnie?
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Ceberek wymiata Uwielbiam takie rzeczy w ogródku. Bardzo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało z mieczykami .dehaef pisze:Dziękuję Ci kochana za pamięć, jutro zrobie solidny przegląd ogródka i zobaczę co w nim słychać na razie tylko pokażę jak rosną mieczyki