.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Marysiu ;:196
Nie miałam dostępu do sieci. Po powrocie zdziwiłam się i zasmuciłam, że zniknęły wątki, które odwiedzałam od początku mojego bycia na FO. Dalej jakoś nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego...
Niedługo zakwitną u mnie wyczekiwane czosnki ozdobne i róża Rotes Meer (obsypana jest mnóstwem pąków :D )
Jak Twoje datury? Moje przetrwały i po weekendzie wynoszę je na pole.
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przypomniałam sobie, że ja przecież siałam groszek w marcu ;:oj Nie wyszedł ani jeden ;:185. Podejrzewam gołębie przyfruwające od sąsiada :evil: Na wróble robi się stracha, ale co na gołębie??
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

A na gołębie się gwiżdże. ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niedawno wróciła z ogrodu, bo pogoda w sumie dopisała i spędziłam większą część dnia na sadzeniu moich rozsad kwiatków i wyrywaniu trawy :lol:

Ateno jak już pisałam mam go drugi rok , w ubiegłym środek zjadły ślimaki, a w tym chyba mu darowały i rośnie w górę :lol:
Alu skoro były nasiona musiały być i kwiaty, ale coś Ci się skojarzyło ;:215
Marto w skrzyniach najładniej rośnie szpinak (no co TY ja uwielbiam ....wszyscy uwielbiamy!) ale wreszcie widzę marchew, koperek, buraczki tylko że malutkie. W gruncie rzodkiewka i groszek zielony (ma ok 10 cm) bubu nie ma, bo nie wiem gdzie podziałam nasiona ;:oj a nie kupiłam...jakoś się zgapiłam :oops: o, przepraszam w jednym miejscu jeszcze przed wyjazdem do sanatorium wrzuciłam taki zbiór różnych nasion i jest tam chyba z 5 bubów i parę groszków wszystko rośnie i ma jakieś 20-30 cm.
A zapomniałam dodać, że szpinak jest wielkości tej odmiany baby i można go do sałatki na surowo już jeść :lol:
a za maki Cię bardzo lubię ;:196
Justynko witaj ;:196 dlaczego odcięli Cię od sieci? chciałabym zobaczyć co u Ciebie , jak wygląda ogród, pokój indyjski? nie zamierzasz otworzyć wątku?
Ja nie bardzo wiem dlaczego część osób zamknęła wątki .... mam nadzieję że zamykający wiedzą :shock:
Ja też mam sporo czosnków dzięki Lidzi wreszcie przetrwały zimę i mam nadzieję że już będą na zawsze ;:215 Róże niestety mają maleńkie pączki ale w odpowiednim czasie na pewno zakwitną ;:333 Datury u mnie stoją cały czas na zewnątrz, bo u mnie nie było w ogóle przymrozków, ale marnie przyrastają w liście ;:222
Małgosiu a ja siałam kilka w marcu a dużo w kwietniu i wyszły jedne i drugie ;:333 więc chyba gołąbki (grochu, grochu!) ;:306
Jak posiałam to na grządkach poukładałam suche gałęzie, żeby komuś nie przyszła ochota na wydłubanie :D
Alu ale trzeba umieć ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu kwiaty rukoli na pewno były tylko ,że ja ich nie widziałam bo akurat wtedy jej nie odwiedziałam :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, u mnie w namiocie też kilka rukoli zawsze zostawiam i zakwita i wysiewa się, bardzo ją lubię, więc musi być, na reszcie kilka dni wolnego, ale pogoda taka, że chyba nici z działeczki, a znowu koszenie czeka, trawa tak szybko rośnie, zielsko tak szybko rośnie, no kiedy to się zmieni na cieplej i słoneczniej :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu zostawiam tez sałatę do zakwitnięcia i mam nasiona, ale ta ma mniej urodziwe kwiatuszki.
Iwonko podobno te opady mają być parę dni, nawet wręcz intensywne, a jak będzie zobaczymy....z koszenia chyba nici. Trawsko rośnie nie dość, że szybko to silnie się korzeni. Gdzie nie wyrywam parę dni to przerasta rośliny ;:185 To odpoczywaj i korzystaj z wolnego ;:168

coś na rozweselenie zostawiam!

Obrazek

Obrazek

ślicznota od Pati

Obrazek

I mój kasztan jadalny :lol:

Obrazek

Dzisiaj szaroburo i mokro...więc z ogrodu i zdjęć nic nie będzie. Życzę dobrego dnia i w miarę możliwości słonecznego :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu :wit piękne ma liście i te pałeczki kasztan ;:138 mój maluszek niestety zmarzł :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś jeszcze masz tulipanki ;:333 dziękuję za bez , może kiedyś wymyślą i zapach będzie można wysyłać netem ;:173 u mnie się rozpogadza ;:108
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Ta żurawka od Pati naprawdę piękna. Masz rację trawsko się panoszy, ja też na wsi jak byłam i jak zobaczyłam jak bardzo pozarastane to .... rzuciłam się do roboty i całe dwa dni z chwastami walczyłam. Teraz nie pojadę bo opady zapowiadają , oby się te niepokojące prognozy nie sprawdziły.Miłej reszty tygodnia i wpadnę znowu ciekawe okazy i cudne fotki podziwiać ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
Oj pędzą Twoje wątki, pędzą, a ogród jaki piękny w rozkwicie.
Podziwiam, zaglądam, ale niestety pozostaję gdzieś tam na szarym końcu ...

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu to ja muszę tej żurawce koleżankę podesłać, też ma limonkowe liście ale bez przebarwień :) Za jakiś miesiąc będę dzielić, chciałam teraz ale te najbardziej rozrośnięte kwitną, a doświadczenie pokazało, że kwitnące o wiele gorzej się adaptują po podziale.

Poczytałam o Twoich sukcesach warzywnych...mi groszek zielony wyszedł jeden...bedę dosiewać, marchewka wcale, buraki liściowe kuleją, muszę wysiać wszystko jeszcze raz w innym miejscu, bo widać skamieniałej gliny nie lubią...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ja mam dwa (z kasztana) jeden rośnie w zacisznym miejscu drugi na wygwizdowie w polu i wiesz, że ten polowy rożnie ładniej; jest większy i już rok temu kwitł ;:215
W pierwszy dwóch latach trochę osłaniałam jakimś wiechciem zielska :wink:
Iwonko wszystko zależy od naszej wyobraźni ;:306 mam jeszcze takie żółte, ale po tym deszczu pewnie opadną :?
Joasiu bardzo mi miło, że wpadasz i zapraszam serdecznie! ;:196
Na moim areale nie wyrwę wszystkiego w dwa dni właściwie co jedno skończę to trzeba zaczynać od nowa.....robota głupiego ;:131
Justynko jak dawno Cię nie było, wpadnę potem może zdjęcia jakieś są? Pozdrawiam cieplutko i zapraszam ;:168
Pati sukcesy do jednak zaleta skrzyń ...tam jest najlepiej, a groszek to u mnie zawsze się udawał, właściwie od lat nie kupuję groszku tylko własny zamrażam :D
Ja podzielisz żurawkę to zadoniczkuj i przywieź do B. w wakacje, bo ja też już obmyślam co Ci tu ......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”