Weranda u Maji :) cz.3
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Weranda u Maji :) cz.3
Witajcie kochani
Zobaczcie jakie piękności zawitały na mojej werandzie
Tak długo wyczekiwane,jeszcze bardzo małe ,ale uśmiechają się do mnie wspaniałymi pyszczkami
Tak bardzo je kocham,prawie tak mocno jak Fuksiajki,które też radzą sobie znakomicie.Tylko chłod i brak słoneczka opóźnia ich prawidłowy rozwój. Jestem dobrej myśli,i mam nadzieje,że ta pogoda w końcu będzie pozytywna bo w innym razie po prostu przy moim mozolnym powocie do zdrowia popadnę w jakąś depresje
Życzę Wam kochani dużo słoneczka.
Na ten mało satysfakcjonujący dzień troszkę foteczek
Surfinki
Begonka
Zobaczcie jakie piękności zawitały na mojej werandzie
Tak długo wyczekiwane,jeszcze bardzo małe ,ale uśmiechają się do mnie wspaniałymi pyszczkami
Tak bardzo je kocham,prawie tak mocno jak Fuksiajki,które też radzą sobie znakomicie.Tylko chłod i brak słoneczka opóźnia ich prawidłowy rozwój. Jestem dobrej myśli,i mam nadzieje,że ta pogoda w końcu będzie pozytywna bo w innym razie po prostu przy moim mozolnym powocie do zdrowia popadnę w jakąś depresje
Życzę Wam kochani dużo słoneczka.
Na ten mało satysfakcjonujący dzień troszkę foteczek
Surfinki
Begonka
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Maju , masz przepiękną werandą Jak to wszystko obrośnie tymi cudnymi surfiniami to będzie jak w raju
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Maju surfinki super powiedz gdzie takie upolowałaś ???dokładnie chodzi mi o tą z biała obwolutka....ach piękna jest.
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wytrzymajmy do Zoski i oby zrobiło się cieplej-ślicznotki już wystartowały Ta z obwódką śliczna,ale żółta też unikat
- maja79
Dorotko witaj w moich skromnych progach . Cieszę się bardzo,że mnie odwiedziłaś
Zapraszam częściej Postaram się sprostać swojemu zadaniu,żeby było nadal pięknie i kwieciście
Ilonko kochana,w naszym małym sklepiku ogrodniczym Miałam wielkie szczęście,wybrałam je wprost z busa dostawcy to dopiero fuks Zaobserwowałam,że to jest miniaturowa Surfinka,bo ma miejsze kwiatki
Asiu pogodę koniecznie należy doglądać,żeby nam ślicznotek nie pościnało
Właśnie kupiła mi koleżanka 2 Sundaville czerwoną i jasnoróżową Jestem dziś już usatysfakcjonowana,pierw paczuszka od Ciebie potem zakupy,czego chcieć więcej
Zapraszam częściej Postaram się sprostać swojemu zadaniu,żeby było nadal pięknie i kwieciście
Ilonko kochana,w naszym małym sklepiku ogrodniczym Miałam wielkie szczęście,wybrałam je wprost z busa dostawcy to dopiero fuks Zaobserwowałam,że to jest miniaturowa Surfinka,bo ma miejsze kwiatki
Asiu pogodę koniecznie należy doglądać,żeby nam ślicznotek nie pościnało
Właśnie kupiła mi koleżanka 2 Sundaville czerwoną i jasnoróżową Jestem dziś już usatysfakcjonowana,pierw paczuszka od Ciebie potem zakupy,czego chcieć więcej
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
takie okoliczności to lubię Masz już księżniczek co nie miara
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Gratulacje zakupu sundivilli, ja mam na szczęście koło siebie trzy sklepy gdzie niby powinny być.
- maja79
Szymon może jutro przypilnuj
- maja79
Dzień Dobry kochani ,w tym słonecznym dniu
W końcu słonko tak długo wyczekiwane Tym co nie maja przesyłam lotem błyskawicy
Teraz kawusia z Wami i wsadzam moje wczorajsze zdobycze Sundaville ,potem jakiś obiadek
Tylko pomysłow brak. Miłego dnia
W końcu słonko tak długo wyczekiwane Tym co nie maja przesyłam lotem błyskawicy
Teraz kawusia z Wami i wsadzam moje wczorajsze zdobycze Sundaville ,potem jakiś obiadek
Tylko pomysłow brak. Miłego dnia
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Maju,"wpadłam" z rewizytą,przejrzałam cały wątek,ślicznie kolorowo u Ciebie,weranda po prostu boska i ta u Mostowiaków chowa się,Twoja fajniejsza
Doświadczona jesteś w temacie fuksjowym więc myślę,że doradzisz mi co robić.Mam fajne miejsce wygospodarowane dla fuksji,świetlisty cień,z rana trochę słońca i wieczorem,palące popołudniowe tam nie dociera,ale raczej musiałyby rosnąć w skrzynkach balkonowych i tu jest pytanie czy one w nich nie będą się "męczyły"?zawsze sadziłam w doniczkach więc,nie mam pojęcia czy im czasem nie zaszkodzę taką ciasnością,byłyby to skrzynki długość 60 cm po 3 sztuki w każdej (szerokość to chyba standard 20cm tych skrzynek).Będę wdzięczna za poradę.
Begonie też masz fajne,ja w tym roku ograniczyłam ich ilość,ustąpiły miejsca "wypasionym" pelaśkom
Doświadczona jesteś w temacie fuksjowym więc myślę,że doradzisz mi co robić.Mam fajne miejsce wygospodarowane dla fuksji,świetlisty cień,z rana trochę słońca i wieczorem,palące popołudniowe tam nie dociera,ale raczej musiałyby rosnąć w skrzynkach balkonowych i tu jest pytanie czy one w nich nie będą się "męczyły"?zawsze sadziłam w doniczkach więc,nie mam pojęcia czy im czasem nie zaszkodzę taką ciasnością,byłyby to skrzynki długość 60 cm po 3 sztuki w każdej (szerokość to chyba standard 20cm tych skrzynek).Będę wdzięczna za poradę.
Begonie też masz fajne,ja w tym roku ograniczyłam ich ilość,ustąpiły miejsca "wypasionym" pelaśkom
- maja79
Madziu dziękuję za te słowa kochana Jestem szczęśliwa,że Wam się podoba
Kochana powiem Ci szczerze,że nigdy nie wsadzałam ich do takich skrzynek. Moim skromnym zdaniem,raczej chyba będą się męczyły Może tak,że nie okarzą swojej całej krasy Z dośwaidczenia wiem,że raczej kochają doniczki okrągłe i najlepiej byłoby,żeby były wiszące Fuksja po upływie czasu dostaje sporawe korzenie,a jednak jest to roślina wieloletnia.
W tym sezonie z braku miejsc wiszących ,moje 4 Fuksje stoją na podłodze werandy,ale rekompenstą jest dla nich okrągła donica Mam tylko nadzieję,że się nie pogniewają To jest tak zwany bzik na punkcie kwiatów
Kochana powiem Ci szczerze,że nigdy nie wsadzałam ich do takich skrzynek. Moim skromnym zdaniem,raczej chyba będą się męczyły Może tak,że nie okarzą swojej całej krasy Z dośwaidczenia wiem,że raczej kochają doniczki okrągłe i najlepiej byłoby,żeby były wiszące Fuksja po upływie czasu dostaje sporawe korzenie,a jednak jest to roślina wieloletnia.
W tym sezonie z braku miejsc wiszących ,moje 4 Fuksje stoją na podłodze werandy,ale rekompenstą jest dla nich okrągła donica Mam tylko nadzieję,że się nie pogniewają To jest tak zwany bzik na punkcie kwiatów
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
A mi się wydaje że nic im nie będzie w skrzynce bo jak na 60 cm posadzimy 3 sztuki to teoretycznie będą miały do dyspozycji 20x20 cm a to nie jest tak mało. Ja sadze w mniejsze i żyją i kwitną i żadna nie była w wiszącej doniczce tylko postawianych gdzie się da na balkonie
A jak skrzynki by były w cieniu i na podwyższeniu to i tak będą się cudnie prezentować
Tylko do zimowania mniej praktyczne żeby upchnąć gdzieś taką skrzynkę - ja swoje pelaśki ze skrzynek przesadziłam na zimowania do zwykłych okrągłych i tak zimowałam - bardziej ustawne i przez to praktyczniejsze.
A jak skrzynki by były w cieniu i na podwyższeniu to i tak będą się cudnie prezentować
Tylko do zimowania mniej praktyczne żeby upchnąć gdzieś taką skrzynkę - ja swoje pelaśki ze skrzynek przesadziłam na zimowania do zwykłych okrągłych i tak zimowałam - bardziej ustawne i przez to praktyczniejsze.
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- maja79
nie wiem Moniu bo nigdy nie wsadzałam...