Koleus Blumego cz.1
Re: Nasze koleusy
Jak długo kiełkuje koleus? Wysiałam dwa tygodnie temu i nic nie wychodzi z ziemi.
W ubiegłym roku wysiewałam z nasion wszystkie były jednakowe , na opakowaniu były kolorowe , a Twoje są śliczne młode sadzoneczki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sionia - u mnie po tygodniu od wysiewu, jest "łączka" siewek.
Ale jeszcze wychodzą maleńkie - myślę, że około dwa tygodnie kiełkują.
Ale jeszcze wychodzą maleńkie - myślę, że około dwa tygodnie kiełkują.
Justus,
dziękuje za odpowiedz. Chyba muszę jeszcze raz kupic nasionka.
dziękuje za odpowiedz. Chyba muszę jeszcze raz kupic nasionka.
Moje kiełkowały w ogrzewanej szklarni ponad 2 miesiące, wreszcie kiedy miały być wywalone pokazały główki ale tylko kilka sztuk i bardzo marnie rosną. Wkurzyłam się więc i jak była okazja kupiłam 6 różnych sadzonek, już takich dużych i ładnych i bardzo tanich moim zdaniem (3,70) wsadziłam je w skrzynki i trzymam w domu ale zaczęły opadać im dolne liście i nie wiem co zrobić co im przeszkadza. Może macie jakieś pomysły ???
Magda - pilna uczennica Matki Natury
To moje koleusy blumego firmy Rekwiat..Nie są wszystkie jednakowe ale zbytniej rewelacji nie ma..
te to koleus rokoko firmy Rekwiat..Rosną wolniej niż blumego......
Pozdrawiam Ewa
Rosną sobie powolutku. Chociaż one nie zawiodły. Bo przewidziane do półcienia niecierpki udają, że ich nie ma.
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Moje koleusy popikowane do zbiorczego pojemnika rosły powoli, więc przepikowałam je jeszcze raz do osobnych pojemników i ruszyły z kopyta
Pozdrawiam, Kasia
Nie lubią tłoku koleusy ,jak pójdą na słoneczko to dopiero będą pięknie rosnąć
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- black88lady
- 50p
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje koleuski haha to są koleuchy gigantusy niestety za późno je uszczykiwałam i teraz tak bardzo poszły w górę i jeszcze nie mam dla nich miejsca
Pozdrawiam Sylwia
Witam wszystkic h to mój pierwszy post na tym forum. Mam takie pytanie do Was a czy jest jakiś internetowy sklep gdzie mogłabym nabyć różne odmiany koleusów? W moim mieście nie mogę zakupić nawet jednej u nas marnie z zakupem roślin na balkon jak sś to w marketach pelargonie a koleusów nigdzie nie mogę znaleźć