Weranda u Maji :) cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Weranda u Maji :) cz.3

Post »

Witajcie kochani ;:196 ;:162

Zobaczcie jakie piękności zawitały na mojej werandzie ;:167 ;:167 ;:167
Tak długo wyczekiwane,jeszcze bardzo małe ,ale uśmiechają się do mnie wspaniałymi pyszczkami ;:167
Tak bardzo je kocham,prawie tak mocno jak Fuksiajki,które też radzą sobie znakomicie.Tylko chłod i brak słoneczka opóźnia ich prawidłowy rozwój. Jestem dobrej myśli,i mam nadzieje,że ta pogoda w końcu będzie pozytywna bo w innym razie po prostu przy moim mozolnym powocie do zdrowia popadnę w jakąś depresje ;:145 ;:14

Życzę Wam kochani dużo słoneczka. ;:3
Na ten mało satysfakcjonujący dzień troszkę foteczek ;:7

Surfinki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Begonka ;:108
Obrazek
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Maju , masz przepiękną werandą ;:3 Jak to wszystko obrośnie tymi cudnymi surfiniami to będzie jak w raju :wit
Awatar użytkownika
lolka289
100p
100p
Od: 4 kwie 2012, o 12:27

Post »

Maju surfinki super ;:138 powiedz gdzie takie upolowałaś ???dokładnie chodzi mi o tą z biała obwolutka....ach piękna jest.
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wytrzymajmy do Zoski i oby zrobiło się cieplej-ślicznotki już wystartowały :tan Ta z obwódką śliczna,ale żółta też unikat ;:215
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko witaj w moich skromnych progach ;:196. Cieszę się bardzo,że mnie odwiedziłaś ;:224
Zapraszam częściej ;:180 Postaram się sprostać swojemu zadaniu,żeby było nadal pięknie i kwieciście :uszy

Ilonko kochana,w naszym małym sklepiku ogrodniczym :) Miałam wielkie szczęście,wybrałam je wprost z busa dostawcy ;:215 ;:306 ;:306 ;:306 to dopiero fuks ;:108 Zaobserwowałam,że to jest miniaturowa Surfinka,bo ma miejsze kwiatki

Asiu pogodę koniecznie należy doglądać,żeby nam ślicznotek nie pościnało :evil:

Właśnie kupiła mi koleżanka 2 Sundaville czerwoną i jasnoróżową ;:167 Jestem dziś już usatysfakcjonowana,pierw paczuszka od Ciebie potem zakupy,czego chcieć więcej ;:333
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:heja takie okoliczności to lubię ;:138 Masz już księżniczek co nie miara ;:215
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Gratulacje zakupu sundivilli, ;:138 ja mam na szczęście koło siebie trzy sklepy gdzie niby powinny być. ;:65
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szymon może jutro przypilnuj ;:108 :tan
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień Dobry kochani ;:196 ,w tym słonecznym dniu ;:3 ;:3 ;:3
W końcu słonko tak długo wyczekiwane :tan Tym co nie maja przesyłam lotem błyskawicy ;:306 ;:215
Teraz kawusia z Wami ;:304 i wsadzam moje wczorajsze zdobycze ;:306 ;:306 ;:306 Sundaville ,potem jakiś obiadek ;:137
Tylko pomysłow brak. Miłego dnia ;:cm
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Maju,"wpadłam" z rewizytą,przejrzałam cały wątek,ślicznie kolorowo u Ciebie,weranda po prostu boska i ta u Mostowiaków chowa się,Twoja fajniejsza :wink:
Doświadczona jesteś w temacie fuksjowym więc myślę,że doradzisz mi co robić.Mam fajne miejsce wygospodarowane dla fuksji,świetlisty cień,z rana trochę słońca i wieczorem,palące popołudniowe tam nie dociera,ale raczej musiałyby rosnąć w skrzynkach balkonowych i tu jest pytanie czy one w nich nie będą się "męczyły"?zawsze sadziłam w doniczkach więc,nie mam pojęcia czy im czasem nie zaszkodzę taką ciasnością,byłyby to skrzynki długość 60 cm po 3 sztuki w każdej (szerokość to chyba standard 20cm tych skrzynek).Będę wdzięczna za poradę.
Begonie też masz fajne,ja w tym roku ograniczyłam ich ilość,ustąpiły miejsca "wypasionym" pelaśkom :wink:
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ;:196 dziękuję za te słowa kochana ;:138 Jestem szczęśliwa,że Wam się podoba ;:167
Kochana powiem Ci szczerze,że nigdy nie wsadzałam ich do takich skrzynek. Moim skromnym zdaniem,raczej chyba będą się męczyły :( Może tak,że nie okarzą swojej całej krasy ;:167 Z dośwaidczenia wiem,że raczej kochają doniczki okrągłe i najlepiej byłoby,żeby były wiszące ;:108 Fuksja po upływie czasu dostaje sporawe korzenie,a jednak jest to roślina wieloletnia.
W tym sezonie z braku miejsc wiszących ,moje 4 Fuksje stoją na podłodze werandy,ale rekompenstą jest dla nich okrągła donica ;:138 Mam tylko nadzieję,że się nie pogniewają ;:306 To jest tak zwany bzik na punkcie kwiatów ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A mi się wydaje że nic im nie będzie w skrzynce bo jak na 60 cm posadzimy 3 sztuki to teoretycznie będą miały do dyspozycji 20x20 cm a to nie jest tak mało. Ja sadze w mniejsze i żyją i kwitną ;:108 i żadna nie była w wiszącej doniczce tylko postawianych gdzie się da na balkonie :;230
A jak skrzynki by były w cieniu i na podwyższeniu to i tak będą się cudnie prezentować ;:108
Tylko do zimowania mniej praktyczne żeby upchnąć gdzieś taką skrzynkę - ja swoje pelaśki ze skrzynek przesadziłam na zimowania do zwykłych okrągłych i tak zimowałam - bardziej ustawne i przez to praktyczniejsze.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie wiem Moniu bo nigdy nie wsadzałam...
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”